Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Morus Tamás-díj a soproni diáknak

Az eseményen az iskola által kiosztott elismerések és díjak mellett adták át a rangos Morus-díjat Haraszti Rajmundnak.

Pénteken tartották a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanévzáró ünnepségét. Ünnepi szentmisét dr. Pápai Lajos megyéspüspök celebrált. Az évzáró hálaadó szentmise, a Te Deum alkalmával az idei tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat is jutalmazták - írja a sopron.hu.

Kovács András igazgató a több mint 130 országos versenyen és megmérettetésen résztvett diáknak is megköszönte, hogy az iskola jó hírnevét öregbítették. A Szent Orsolya diákjainak küldetése van a világban, ez az a többlet töltet, amelyet a szilárd értékrenddel rendelkező iskola nyújt, és, aminek küldöttei az orsolyás diákok.

Az eseményen az iskola által kiosztott elismerések és díjak mellett adták át a rangos Morus-díjat az arra érdemes diáknak.

A dr. Rétvári Bence államtitkár által kezdeményezett diák-közéleti tevékenységért adható díjat, az államtitkár megbízásából Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője adta át Haraszti Rajmundnak.

A teljes írás és fotók az eseményről itt érhetők el >>

Olvasóink írták

 • 7. ruig 2012. június 21. 09:23
  „6.plaane 2012.06.19. 13:39 Clummari audacter, semper aliquit haeret.”
 • 6. plaane 2012. június 19. 13:39
  „5.ruig.Ha komolyan gondolja,hogy a 4.-es hozzászólás értéket tükröz,akkor azt is értenie kellene,amit a nem-közéleti tevékenységről ír.Az azt megelőző hozzászólás se gyűlölet,cinizmus,hanem arról szól,hogy a felnőtt újságírók,pedagógusok,országgyűlési képviselők,díj-alapítók legyenek a gyerekek díjazásában adekvátak,ugyanis ezzel szolgálnák igazán a fejlődésüket.”
 • 5. ruig 2012. június 19. 10:47
  „4.sogorferenc. A realitásod a régi,nem kopott semmit.Hozzászólásaid értéket tükröznek. Nem értem más hasonló "elveket "valló emberekből miért a cinizmus és a gyűlölet szól,tisztelet a kivételnek.A fiú valóban tehetséges.”
 • 4. sogorferenc 2012. június 18. 22:03
  „Ha ismeretem nem csal, akkor a fiatalember 12 éven keresztül kitünő tanuló is volt! Valóban a zene ismerete, tudása még nem közéleti tevékenység, de annak közkinccsé tétele bizony a régi és a mai világban is az! Gratulálok, nagyon jó lenne végre egy olyan országban élni ahol az ilyen érték sokak számára példamutatás lenne! Igy is lehet élni, szerintem pedig -- ki-ki képességei legjavát adva!-- csak így érdemes!”
 • 3. plaane 2012. június 17. 07:52
  „A klarinétozás közéleti tevékenység?Vagy attól válik azzá,hogy püspök elött klarinétozunk?Dr.Rétvári Bence klarinétozik?Persze Haraszti Rajmund derék legény,csak jó lenne nem összezavarni szegényt.”
 • 2. ssmd 2012. június 16. 14:56
  „A Morus-díj Kuratóriuma:
  elnök: Kiss-Rigó László püspök,
  tagok: Blanckenstein Miklós pápai prelátus; Gábor Miklós a Katolikus Ifjúsági Mozgalom elnöke; Párdányi Miklós a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója; Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár; valamint Stágel Bence országgyűlési képviselő, az IKSZ elnöke.”
 • 1. ssmd 2012. június 16. 14:54
  „http://www.facebook.com/MorusDij
  A Morus-díj egy közéleti-jellegű elismerés katolikus középiskolák végzős diákjai számára; a jelölést a katolikus középiskolák teszik; a jelöltekről a 6 fős kuratórium dönt.
  Grat Rajmundnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elférsz nem? Ráparkolt a kerékpárútra

A kerékpárúton is lehet parkolni? Olvasó tudósítónk fotója Sopronban, a Patak utcában készült. Tovább olvasom