Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Molnár Ágnes lesz az új kórházigazgató Sopronban?

Novemberben várhatóan kinevezi a miniszter az Erzsébet-kórház élére is az új főigazgatót. Hivatalosan nem erősítették meg, de úgy tudni, dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, volt fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár áll az intézmény élére.
A soproni Erzsébet-kórház főigazgatói állására, másik 142 intézménnyel együtt a fenntartó, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) írt ki pályázatot. Az anyagok elbírálásának ideje lejárt, a meghallgatások megtörténtek, sőt, az irányadó javaslatok is elkészültek már, ám mint a fenntartó sajtókapcsolatokért felelős munkatársától megtudtuk, a döntéshozó a miniszter lesz. Hogy mikor? Várhatóan november közepén – és itt a hangsúly a várhatón van – nyomatékosították a GYEMSZI-nél.

Nem sikerült hivatalos információt kapnunk arról, hányan pályáztak és kit ajánlanak a soproni kórház élére. Közben már mindenki arról beszél, hogy több jelentkező közül esik a választás dr. Molnár Ágnesre, volt fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárra.

– Én is hallom a híreket, de hivatalos információm nincs – szögezi le dr. Korányi László, az Erzsébet-kórház megbízott igazgatója, aki csak az átmeneti időre vállalta az intézmény vezetését és nem is pályázott. Október végéig tart megbízása, illetve addig, míg a kinevezett új igazgató át nem veszi tőle a kórházat. – A lehetőségekhez képest  kiegyensúlyozott intézményt adunk át, a betegellátás nincs, és nem is volt veszélyben. Persze nálunk is probléma az alulfinanszírozásból eredő hiány, amit a leggondosabb gazdálkodás mellett is csak mérsékelni tudunk, megszüntetni nem – mondta el dr. Korányi László.

– Igen, pályáztam – erősítette meg az információt dr. Molnár Ágnes, bár azt is hozzátette: korai még erről szót ejteni. Egyrészt mert a miniszteri kinevezés még nem történt meg, másrészt neki is át kell gondolnia, hogy kinevezése esetén feladatai közül mit tart meg. Jelenleg a miniszterelnök fejlesztésekért felelős megbízottja, országgyűlési képviselő és regionális politikai igazgató. A miniszterelnök melletti feladatait szeretné ellátni a továbbiakban is és a parlamentben is kitöltené a mandátumát. Soproniként a soproni kollégák közé jön a kórház élére, ahol a gyakorlatba ültetheti át azt, amit elméletben papírra vetett az egészségügy átalakítását kidolgozó szakmai csapat tagjaként.

Visszatérés. Dr. Molnár Ágnes 1980-ban a Soproni Állami Szanatórium gyermekosztályán kezdte pályáját. 1982-től 1992-ig a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályán dolgozott. Három évet gyermekorvosként praktizált, majd az Arcus Kereskedelmi Kft.-nél igazgató, emellett (2002–2006) önkormányzati képviselő Sopronban. 2006-tól országgyűlési képviselő. 2003-tól tagja a Fidesznek, melyben elnöki koordinátor és regionális politikai igazgató posztot is betölt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhmérgezés Sopronban: egy gyanúsított van

Mérgezés miatt tizenhárom méhcsalád pusztult el idén tavasszal Sopronban. Információnk szerint az… Tovább olvasom