Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Mókás szüreti felvonulás Nagycenken

Nagycenk - Hagyományosan a szüret vége felé rendezik meg Nagycenken a szüreti napokat. Nem volt ez idén sem másként, szombaton délután három órától a község utcáin mókás jelmezbe öltözve, traktorokkal vonultak fel a helybéliek.
Mintegy harminc járművel több mint százan járták körbe a települést, s közben a házak előtt elhaladva köszöntek a kíváncsiskodóknak. A felvonulók a nyártól búcsúztak, és egyben bíznak abban, hogy idén is jó borok kerülnek a hordókba, palackokba. A jó hangulatú szüreti mulatságot mindkét nap bál zárta.

A szüreti napok részeként sportprogramok is várták az érdeklődőket. Ennek keretében az Európa-charta szellemiségében rendezték meg a Nagycenk és az ausztriai Lasse közötti női labdarúgó-mérkőzést. A vasárnapi meccs eredménye egy-nulla lett az osztrákok javára, de ez a nagycenki lányokat egyáltalán nem törte le. A találkozót követően egy közös ebédre hívták a házigazdák a vendégeket, ahol közelebbről is megismerhették egymást a játékosok.

Európa-charta

A Vidéki Települések Európa Chartájában hazánkat Nagycenk képviseli. A charta azzal a céllal alakult meg, hogy az egyes településeken élő embereket közelebb hozza egymáshoz. A találkozók során a részvevők megismerik egymás kultúráját, életét, barátságok szövődnek. Erre kiváló lehetőséget teremt a sport.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsjeggyel tízmilliót nyert Nagycenken

Nagycenk - A nagycenki postahivatalban adták el azt a Kedvenc sorsjegyet, amellyel egy szerencsés… Tovább olvasom