Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Módosul a befejezés határideje

Látványos szakaszához érkezett a soproni szennyvíztisztító telep rekonstrukciója.
A soproni, Győri úti szennyvíztelep – mint erről többször beszámoltunk – az ISPA-program keretében újul meg. A beruházás 50 százalékát uniós, negyven százalékát kormányzati forrásból, tíz százalékát pedig önkormányzati pénzből teremtették elő. A munkálatok az elmúlt év tavaszán kezdődtek. A befejezés eredeti határideje 2006. december 31. volt, de ez módosul, a próbaüzem várhatóan 2007. augusztus 31-ig fejeződik be.

A program különböző elemei – a szennyvíztisztítás, az iszapkezelés és a komposztálás korszerű, az uniós normáknak megfelelő feltételeinek megteremtése – eltérő készültségi fokban vannak. A technológiai sorrendnek megfelelően a szennyvíztisztító rendszer gyakorlatilag elkészült, jövő héten pénteken lesz a hatósági bejárás, ezt követően kezdődhet üzemszerű működtetése.

– A kivitelezők munkáját nehezíti, hogy nem egy zöldmezős beruházást valósítanak meg, hanem egy működő rendszert kell gyakorlatilag teljesen átépíteniük úgy, hogy az üzemeltetésben ne legyen fennakadás – mondta Havas András, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. műszaki igazgatója. – A rendszer egyes részeinek elkészültét és három-három hónapos próbaüzemi működtetését követően a komplett szennyvíztisztító telep három hónapos próbaüzemeltetése következik, amelynek során azt kell bizonyítani, hogy megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyeket vállalt a fővállalkozó. Abban az esetben, ha nem jön közbe semmilyen váratlan akadály, akkor a következő év nyarának végére befejeződik a rekonstrukció.

Az ISPA-program része a város szennyvízhálózatának felújítása, bővítése is, ennek értéke közel 2 milliárd forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvette hivatalát az új polgármester

Dr. Fodor Tamás, Sopron új polgármestere szerdán hivatalosan átvette a város adminisztrációját és jelképes kulcsát Walter Dezsőtől. A korábbi városvezető biztosította dr. Fodor Tamást, Sopron ügyeit illetően bármiben és bármikor a rendelkezésére áll. A város gazdasági, fejlesztési, szociális és számos más szakterületeivel összefüggésben tízezer oldalnyi iratot nyújtottak át az új polgármesternek. Tovább olvasom