Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Modern környezetben tanulják a vendéglátást a soproni diákok

A soproni Danubius Szakképző Iskolában környezetbarátabb, takarékosabb és modernebb környezetben sajátíthatják el a tanulók a vendéglátó szakma fortélyait.


A soproni Danubius Szakképző Iskolában megtörtént a használati melegvíz előállító rendszer korszerűsítése egy, a SOPRONTISZK által lebonyolított TIOP projekt keretében. Ennek kapcsán egy energiatakarékos, közel 24 négyzetméter felületű napkollektoros rendszert alakítottak ki az intézményben. Az új technológia használatával jelentősen csökkenthető a vízmelegítésre elhasznált földgáz mennyiség.

- A Danubius Szakképző Iskolában mintegy 24 millió forintból valósult meg a fejlesztés, míg további hét intézménnyel együtt összesen közel 900 millió forint állt rendelkezésre - tájékoztatta portálunkat Bárdos Szilárd, TIOP vezető projektmenedzser.

A korszerűsítéssel egyidőben az iskola eszközparkja is bővült, új, energiatakarékos eszközök kerültek szállításra konyhatechnika és informatika területén. Az intézmény új sütő- főző- és melegítőeszközöket, közel 8 négyzetméteres hűtőkamrát, edényrendszereket valamint az oktatást segítő projektorokat, interaktív eszközöket és nyomtatókat kapott.

A megvalósított fejlesztéssel környezetbarátabb, takarékosabb és modernebb környezetben sajátíthatják el a tanulók a szakma fortélyait.

A SOPRONTISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság ˝A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program ˝A szakképzés és felnőttképzés infrastruktúrájának átalakítása˝ konstrukció keretében ˝A TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés a Sopron-Fertőd Kistérség Térségi Integrált Szakképző Központ keretében˝ című pályázatban elnyert összegből hét intézmény esetében végzett felújítást, eszközszállítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hideg téli reggel fotós szemmel - galéria!

Egy kis jégvirágos szélvédő, zúzmarás visszapillantó tükör. Napfelkelte a Fertő tónál, stég, cölöp,… Tovább olvasom