Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Mobiladóvevők: veszélyes(?) sugárzás

Életveszélyes sugárzást bocsátanak ki a mobiltelefonok működéséhez szükséges antennák – véli dr. Varga András, a heidelbergi egyetem professzora, aki Sopronban tart előadást.
Dr. Varga András, a Heidelbergi Egyetem Orvosi Tanszékének sugárvédelmi szakértője, igazságügyi szakértő a mobiltelefonok adóvevőinek szakszerűtlen elhelyezéséből következő életveszélyről tart előadást hétfőn 18 órától a városháza dísztermében. A professzor kutatási munkáját és publikációit immár kilenc kötet tartalmazza.

– Az elektromágneses körülmények biológiai hatását harminc éve kutatom, ez idő alatt több érdekes tényre derült fény – mondta el a Kisalföldnek. dr. Varga András. – Például az elektromos töltéssel rendelkező szövetekre és sejtekre – mint az idegrendszer vagy a vörös vértestek – bizonyíthatóan káros hatással van az említett sugárzás. A következmény idegesség, álmatlanság és a koncentrálóképesség romlása lehet, a nagy erősségű és hosszan tartó sugárzás pedig akár rákos elváltozást is okozhat. Védekezni kétféleképpen lehet, a költségesebb módszer az árnyékolás. Célszerűbb a másik módszert választani, vagyis az adóvevőtől mért minél nagyobb távolságot tartani.

Dr. Varga András ma műszeres méréseket végez a Sopronba telepített mobilantennák közelében, tapasztalatait a hétfői előadásán teszi közzé. A városháza dísztermébe várják azokat is, akik hasonló problémát tapasztalnak lakóhelyük környékén.

Olvasóink írták

  • 1. Szondi Miklós 2008. augusztus 15. 22:42
    „Megtudhatnám Varga András sopronban mért eredményeit a mobilantennákról?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes a vizes útfelület

A szerda esti újabb – kettős halállal végződő – tragédia sokakat elgondolkodtatott, vajon csak az autóvezetők tehetnek a balesetekről, vagy az út minősége is közrejátszik abban, hogy egyre több a virág a szélén. A Magyar Közút Kht. állítja: az úttal nincs semmi baj. Tovább olvasom