Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Mit jelent itthon lenni Sopronban? - fotók

Az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" című rendezvénysorozat Sopronban egy időpontra esett a város Szent Mihály-napi búcsújával. A rendezvényekre kilátogatókat arról kérdeztük, mit jelent itthon lenni Sopronban.

Kirakodóvásár, koncertek és gyerekprogramok fogadták az érdeklődőket hétvégén a Fő téren. Sopron belvárosát élettel töltötte meg az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" rendezvénysorozat, amely egybeesett a már hagyományos Szent Mihály-napi búcsúval. A Fő téri forgatagban azt tudakoltuk fiataloktól, mit jelent számukra itthon lenni a leghűségesebb városban.

– Ez a város számomra a személyességről szól – kezdi Takács Ármin. – Itt mindig találok egy ismerőst, akivel elbeszélgetünk egy kicsit, mert van időnk egymásra is. Ez nagyon fontos. Évekig éltem Budapesten, ott ez hiányzott a legjobban, mindenki rohant feleslegesen. Itt jó a levegő, szeretem az itteni kávézókat, lehetne belőlük több is.


Itthon lenni Sopronban. Fotó: Magasi


„Élhetőnek" nevezte Sopront Eszenyi Ágnes, aki csak néhány éve költözött családjával a városba. Két kicsi gyermekével nézelődtek a téren. – Vannak gyerekprogramok, ha boltba kell mennem, az is közel van, rengeteg iskola, óvoda és sportlehetőség adott. Szeretem, hogy kisváros, pozitív értelemben, nekünk nagyon jó itt.

– Nagy az igény a mostanihoz hasonló rendezvényekre Sopronban – mondja Nagy Melinda, aki szívesen vinné hároméves kisfiát, Barnabást többször is játszóházba, előadásokra. – Örülök, hogy ezt megszervezték, jó kikapcsolódni a családdal.

Farkas Léda szerint, aki párjával hallgatta a koncerteket, egyre több minden történik Sopronban. – Nyáron szinte minden héten talált valamit az ember. A Kékfrankosok Éjszakája például kimondottan tetszett. Lehetne még több szabadtéri esemény, amit a fiatalok is kezdeményezhetnének.

Horváth Bálint szerint a természeti értékek a legvonzóbbak a környéken. Az egyetemista fiú Sopronban született, nemrégiben került Budapestre, de a szíve mindig hazahúzza. – Szeretem az erdőt, Brennbergbánya környékét a legjobban. Kiskoromban sokat kirándultunk szüleimmel a környéken, mostanában pedig a barátaimmal biciklizünk. Hétvégenként nincs annál jobb, mint az erdőben pihenni, és itt van rá mód bőven. Mindig megnyugtat. Szerintem Sopron ezért ilyen békés, mintha zöld sziget lenne az ország csücskében – mondja nevetve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó ütközött Sopronkövesdnél - egy sérült

Három személyautó ütközött össze hétfőn reggel Sopronkövesd előtt, a 84-es számú főút és az… Tovább olvasom