Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Miss Saigon: Színpad és leszállópálya a stadionban

Dobozokat, vasoszlopokat, furnérlapokat hordtak a Káposztás utcai stadion gyepére, ahol az MKB Musical Aréna munkatársai eddigi legnagyobb vállalkozásuk kivitelezését tervezik. A díszletállító próbát egy hét múlva statisztaválogatás követi.

A szakemberek a Miss Saigon nyári szabadtéri előadására készülnek. – Ez tulajdonképpen egy díszletállító próba. Azt már biztosan tudjuk, hogy a darab világsikerű, a szereposztás fergeteges, most azon kell dolgoznunk, hogy a látvány a többezres nézősereg minden tagjának feledhetetlen legyen – fogalmazott Török Zoltán, az MKB Musical Aréna vezetője. – Most tervezzük meg a játszóhelyet, kijelöljük, hol álljon a színpad, kimérjük, milyen magasra kell emelni a világot jelentő deszkákat az 5800 férőhelyes stadionban – tette hozzá.

A gigantikus vállalkozást augusztus 19–20–21-én a Soproni Piknik fő attrakciójának szánják. Olyan programnak, amelyhez fogható látványvilágot csak a legnagyobb európai szabadtéri színpadok közönsége csodálhat meg. A díszlet elemeinek gyártása már megkezdődött. A jegyeket Magyarország mellett Ausztriában és Szlovákiában is árusítják.

Díszletállító próbát tartottak tegnap a soproni stadionban, ahol a Miss Saigon nyári szabadtéri előadására készülnek.
Díszletállító próbát tartottak kedden a soproni stadionban, ahol a Miss Saigon nyári szabadtéri előadására készülnek.


– Ez az operettszínház és az MKB Musical Aréna következő nagyszabású produkciója, ami megkoronázza majd az eddigi sikeres munkánkat – nyilatkozta Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója, a darab rendezője. – Az előadás, amire készülünk, világszínvonalú és egyedi. Hatalmas méretű színpadot építünk, rengeteg ember dolgozik majd együtt, a stadion gyepére helikopter érkezik, s teherautók is lesznek a darabban. Akár egy akciófilmben, izgalmas jelenetek követik egymást, egyetlen pillanatra sem kalandozik el a nézők figyelme. Több száz szereplő, élő zenekar garantálja a jó hangulatot, a műfaj legjobbjait hozzuk el Sopronba. Április 27-én az arénában statisztaválogatást tartunk, ide azokat várjuk, akik szeretnének részt venni a produkcióban – fogalmazott a direktor.

Olvasóink írták

 • 12. szabadter 2011. április 21. 14:58
  „A VIP jeggyel kapcsolatban maximálisan igazad van.
  Én egyébként nem azt írtam, hogy ne lenne ez az egész egy nagyszerű kezdeményezés, ( a Spanyol példa durva, mi magyarok vagyunk ), hanem azt, hogy nem oda való, ahol ezt most megrendezik. Igenis kár keletkezik, egy értéket tesznek tönkre. Vannak kosár rajongók, vannak színház rajongók, és vannak futball rajongók. szerintem egyiknek sem esik jól, hogy az ő portáján egy másik rajongó kárt csinál, vagyis a máséval verné a csalánt. Mert magyarázkodni és megmagyarázni mindig a legkönnyebb és a mások érdekeit figyelmen kívül hagyni is nagyon könnyű. Igaz itt csak futball rajongókról és a futballt művelőkről van szó és az abszolút ledegralálható. Szerntetek!!!”
 • 11. fickó 2011. április 21. 10:36
  „Ez az előadás nagyszerű élmény lesz annak aki kiperkálja rá a nem kevés ősszeget VIP jegyet meg az kap aki amúgy is kitudná fizetni a jegy árát”
 • 10. Rozmaringvirágszál 2011. április 20. 19:37
  „Az MKB Aréna nem Kft? Ha igen, akkor a sajátját kockáztatja annak érdekében, hogy olyan rendezvények legyenek a városban amire egyébként nincs pénz. Az önkormányzat nem csak a sporttól, de a kultúrától, szociális intézményektől, kórháztól, Holdingtól ugyan úgy elvett pénzt, mert nincs. Ami nincs abból nem lehet adni. Elvett a színháztól is ( ahol egyébként nem is lehetne ilyen nagyszabású előadást csinálni) tehát örüljünk, hogy valahol láthatunk ilyet, amiért nem kell Ausztriáig mennünk! Emberek a hét szűk esztendő csak most fog kezdődni! Bár az zavar, hogy a nagy átlag nem fogja tudni megvenni a 15.000,-Ft-os jegyeket. ( Meg én se!) De attól még legyen, ha lesz akinek lesz rá pénze!”
 • 9. barca10 2011. április 20. 18:43
  „Meg van a megfelelő megoldás a gyep megvédésére. Nem az első eset, hogy sportpályán rendeznek koncertet, vagy előadást. Én voltam már több nyugati városban is sportpályán rendezett koncerten. Még az FC Barcelona is bérbe adta a stadionját koncert rendezésére, pedig azt gondolom, kicsivel több kárt lehetne ott okozni. Mellesleg nem rockfesztivál lesz, hanem egy színházi előadás. Egyébként nem hiszem, hogy pár éven belül olyan focicsapata lenne a városnak, ami teltházas mérkőzéseket játszana. Ha nem csinálnak vele semmit, majd elrendezi az idő vasfoga. Egyébként is Sopronban iszonyatosan hanyatlik a színvonal. Amíg pár éve még két helyen voltak Sörnapok, meg majális, most már szinte semmi nincs. Ne sajnáljuk már a várostól azt a pénzt, amit pont azok a turisták fognak itt hagyni, akik csak ezért az előadásért fognak ide eljönni. Mert bármilyen nehéz ezt elhinni, igenis lesznek nagyon-nagyon sokan akik nem helybeliek!”
 • 8. Annny 2011. április 20. 17:41
  „Bírom,amikor mindenki mindig csak a negatív dolgot látja valamiben...Szerintem tök jó,hogy egy ilyen színvonalas rendezvénynek helyt ad a városunk.Mivel a kedves városvezetés elvonja csak a sporttól a pénzt,valamiből ki kell gazdálkodni a hiányzó összeget,és Török úr pont ezen munkálkodik,ha valaki esetleg nem venné észre Kedves Első Hozzászoló”
 • 7. ifhorvth 2011. április 20. 15:26
  „Stadion - Miss Saigon 3:6”
 • 6. oTT.. 2011. április 20. 12:52
  „Elismerem, lehet kicsit sarkalatosan fogalmaztam az előzőkben.
  "Anno a kiállításnál is adtak egy zsák fűmagot, meg egy zsák műtrágyát a gyep rendbetételére, ebben biztos most is megegyeztek!" Az hogy a sportpálya vezetése nem szab olyan feltételeket, amelyek megvédenék a pályát, vagy köteleznék a kiállítás / előadás szervezőit a pálya rendbetételére úgy hiszem nem az előadás szervezőinek a hibája.”
 • 5. szabadter 2011. április 20. 12:48
  „1. A nyugdíjas ugyanolyan ember, mind te. Lehet, hogy a meccsre még van pénze, de a monumentális produkcióra már nincs.
  2. Kikérem azok nevében a " pénztelen huligánozást", akiket annak neveztél.
  Gondolom egy VIP jeggyel majd te is megnézed az előadást! Anno a kiállításnál is adtak egy zsák fűmagot, meg egy zsák műtrágyát a gyep rendbetételére, ebben biztos most is megegyeztek!”
 • 4. oTT.. 2011. április 20. 12:31
  „szerintem nyilvánvaló, hogy a bérleti szerződés külön kitér a stadion állagmegóvására, esetleg újrafüvesítésére, stb...”
 • 3. oTT.. 2011. április 20. 12:29
  „Csak a szántóverseny, meg gondolom ez az előadás is bevételt hoz a városnak / sportpályának... az a 4 nyugdíjas focinéző meg az 5-6 pénztelen csóró huligán szerinted fenn tud tartani egy stadiont?”
 • 2. mindigatutit 2011. április 20. 11:57
  „nem tudom,hogy fogja a fű elviselni ,mert már így is ramatty állapotban van a pálya,ami még is csak egy sportpálya!”
 • 1. szabadter 2011. április 20. 11:16
  „A sport való a stadionba, a színi előadás a színházba ( kő, szabadtéri ). Az egyéni érdek miatt elhárdálják a közvagyont! A Török úr miért nem épít az álmainak egy saját musical arénát. Mi lenne, ha a csarnokban szántó versenyt rendezne valaki. A kár kb .ugyanaz.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ICOMOS-díjat kapott a sopronbánfalvi kolostor

Műemléki Világnap keretében rangos díjjal ismerték el a sopronbánfalvi volt pálos-karmelita rendház… Tovább olvasom