Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mire jó az internet? Az év születésnapi ajándéka Fertőszentmiklóson

A testvérek szerették volna emlékezetessé tenni Rózsi néni hetvenedik születésnapját, aki édesanyjuk nagynénje tulajdonképpen, de az ő pótnagymamájuk.


– Nénje, mi így hívjuk, nem az internet-generációhoz tartozik, nekünk is gyakran emlegette, hogy nem kellene annyit neteznünk. Szerettük volna bebizonyítani, hogy a háló használható jó dolgokra is. Aki fent van a közösségi portálokon születésnapra akát száz like-ot is kap, szerettük volna, ha Rózsi néni is átérzi, milyen ez... – mesélik a lányok. Ötletük megjelent a legnagyobb közösségi megosztón és többek között a kisalfold.hu-n is. Arra kérték soraik olvasóit, hogy küldjenek Bak Lajosnénak képeslapot.

Eszter és Leila boldogan köszöntötték az ünnepeltet.
Eszter és Leila boldogan köszöntötték az ünnepeltet.

– Másfél hete kilenc levél esett ki a postaládámból, már akkor gyanús volt, hogy milyen sok. Másnap már húsz, aztán volt olyan, hogy egyszerre száz. Sejtettem, hogy valami turpisság van a dolog mögött, hiszen a feladók többségéről fogalmam sem volt, hogy kicsoda.

Eleinte próbáltam találgatni, hogy talán valami távolabbi ismerős, de aztán feladtam – neveti el magát vasárnapi meglepéspartiján Rózsi néni. Csak itt, a Fertődön megrendezett nagy családi születésnapon árulta el Eszter és Leila, hogy ők álltak a turpisság mögött.

– Óriási öröm nekem, hogy a lányok így ragaszkodnak hozzám és ilyen mgeleptéssel készültek – a sok ajándék mellett – a születésnapomra. Az meg különösen megható, hogy ismeretlenek vették a fáradságot, és elmentek a postára, megírták és feladták a képeslapokat.

Kaptam lapot szerte a világból, New Yorkból, Szingapúrból, Olasz- és Franciaországból, Erdélyből. Küldtek a győri kézis lányok, kaptam a Kisalföldtől, munkahelyi közösségektől, vállalatoktól. Van, aki hímzett lapot küldött, más verset írt, de gyerekrajz is érkezett. Azt hiszem, még évek múlva is örömmel fogom olvasgatni az én képeslapjaimat...

Köszönöm! – mosolyog Rózsi néni, aki legszívesebben talán el is sírná magát a meghatottságtól, de ígéretet tett arra, hogy nem teszi. De így is csillog mindenki szeme, amikor körbeállják és vidáman bólogat mindenki; igen, úgy látszik lehet az internetet jó dolgokra is használni!

A meglepetésparti szervezésében az egész család részt vett.Korábban:

Az ötlet azonnal megtetszett a húgának Leilának, valamint az édesanyának, Kovács Tímeának. A kezdeményezés mellé állt természetesen az egész család is.

"A nagynénik március 8-án tölti be 70. évét és mivel ő nem a Facebook-generáció tagja, nem is tudja, milyen fantasztikus az, ha 100 üdvözlő üzenetet kapna. Ha időd engedi, kérlek tedd meg, hogy befutsz egy postára és feladsz egy lapot.

Neked csak öt perc, neki egy felejthetetlen élmény!" - foglalták össze röviden a szándékot.

A felhívást a saját Facebook oldalukon is megosztották, de azt elküldték a kisalfold.hu-nak is. Mi is ezt tettük, tovább posztoltuk a bejegyzést.

A képeslapok egy része. Közel 450 darab gyűlt össze.
A képeslapok egy része. Közel 450 darab gyűlt össze.


Az első napokban a postás pár darab levelet vitt ki, pénteken, s mindez nagyban köszönhető olvasóink aktivitásának is, pénteken már majd' száz képeslappal csengetett a kézbesítő. Most ott tartanak, hogy közel 450 darab - közte a kisalfold.hu-é is - születésnapi jókívánságokat tartalmazó levél gyűlt össze.

Rózsi néni nagy kézilabda rajongó, így a győri ETO női kézilabdacsapat tagjai is adtak fel levelet

. Emellett tollat ragadtak az egyesült államokban, Angliában, Spanyolországban, Szlovéniában, Szlovákiában is. Facebook lájk helyett így kívántak - ismeretlenek is - sok boldogságot.

Rózsi néni számára a megható meglepetést vasárnap délután, a családi körben megtartandó születésnapon árulják el. Igaz, talán már sajti, hogy mivel is készültek az ő szeretett rokonai...
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia is történhetett volna a gyermekcsíny miatt Hegykőn

Gyerekként drótot feszítettek a bicikliútra, szerencsére csak kis baj történt. Az elhúzódó… Tovább olvasom