Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Mire figyeljünk az utazás előtt?

A külföldre utazók többsége ma is valutaváltással kezdi az úti előkészületeket.
– Más-más az úti patika összetétele, ha az országhatáron belül, illetve ha azon kívül van az úti cél, de függ attól is, mennyi időre indulnak az utazók, és van-e gyermek köztük – tudtuk meg Kocsis Krisztinától, a Szebellédy gyógyszertár vezetőjétől. – Indulás előtt érdemes a háziorvossal, illetőleg a gyógyszerészekkel konzultálni arról, mi az, amit semmiképp se felejtsünk otthon.

Néhány szert nehéz külföldön beszerezni

A nyári hónapok alatt sokan kérnek segítséget a patikusoktól, de a Szebellédy gyógyszertárban előzetesen nem készítenek listát a szükséges patikaszerekről: – Sok gyógyszer otthon is megvan, így felesleges lenne újból megvenni azokat, emellett az igények is nagyon különbözőek.
„ Az úti patikához alapvetően láz- és fájdalomcsillapító, torokfájás enyhítésére való szereket, hasfogó, hashajtó, hányáscsillapító, görcsoldó, enyhe nyugtató, szemcsepp és sebellátáshoz szükséges eszközöket ajánlunk.„

Akik krónikus betegség miatt állandó gyógyszerszedésre szorulnak, gyógyszereiket minden esetben vigyék magukkal, hiszen külföldön nehéz ezeket beszerezni, tanácsolta a gyógyszerész.

Kártyával biztonságosabb, mint valutával

A külföldre utazók többsége ma is valutaváltással kezdi az úti előkészületeket, pedig bankkártyával a zsebünkben is nekivághatunk a világnak. A kártyaelfogadó helyek száma világszerte folyamatosan nő, s a kártyával való vásárlás nemcsak ingyenes, de a költést kedvezőbb árfolyamon számolja el a bank, mintha valutát váltottunk volna. Biztonságunk érdekében utazás előtt azonban ellenőrizni kell a kártya érvényességét, és nem árt megbizonyosodni arról sem, hogy mekkora egyenleggel rendelkezünk.

A PIN kódot külföldön se tartsuk egy helyen a kártyával, és jegyezzük fel előre a bank ügyfélszolgálati telebank számát, ahol elvesztése esetén azonnal letilthatjuk a kártyát. Ehhez szükség lehet a bankkártya számára és lejárati idejére, amit ugyancsak érdemes külön feljegyezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes szülői tiltakozás

Fórumot hívott össze az újkéri képviselő-testület, hogy kikérje a szülők véleményét az egyházasfalui általános iskolával tervezett társulásról. A tiltakozás hatására azonban az a megállapodás született, hogy korábbi – elvi – döntésüket megváltoztatják, és ősztől továbbra is helyben járhatnak iskolába az újkéri diákok. Ennek azonban az lehet az ára, hogy elmaradnak a tervezett fejlesztések. Tovább olvasom