Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Mindig van igény az ingyenes tanácsra

Egy uniós projekt keretében csaknem két esztendeje kezdték meg működésüket a Jogpont irodák, az ország 7 régiójában, 154 helyszínen. Egyre több az érdeklődő, régiónkban több mint hétezer ingyenes tanácsadás történt.

A kezdetek óta 2010. december közepéig országosan több mint negyvennégyezer, régiónkban 7189 tanácsadás történt a Jogpontokon. – Gyakran esik szó a munkajogviszony megszüntetésével, a munkaszerződés módosításával kapcsolatos kérdésekről, de visszatérő téma a munkáltatóval való elszámolás, a járandóságok kifizetése, az igazolások kiadása is – tudatta a Kisalfölddel Simon Annamária, a Nyugat-dunántúli Jogpont Hálózat projektmenedzsere. – Az egészségbiztosítási kérdéseken belül elsősorban a pénzbeli ellátásokról, illetve az egészségbiztosítási ellátásokra való jogosultságról érdeklődnek.

Vállalkozásalapítási kérdésekkel főként pályakezdők, álláskeresők fordulnak hozzánk, a már gyakorló üzletemberek egy része a gazdasági válságból való kilábaláshoz kér segítséget. Megkeresnek bennünket olyan cégvezetők is, akik vállalkozásuk megszüntetéséhez, felszámolási és végelszámolási kérdésekben szeretnének jogi tanácsot kapni – tette hozzá.

A határozott idejű, eredetileg 2011-ben záródó projektet, azaz a hálózatot a konzorcium újabb források bevonásával tovább működtetné és fejlesztené. A szakemberek véleménye szerint ugyanis az érdeklődés azt bizonyítja, hogy szükség van a munkájukra. Úgy vélik, tevékenységük eredményeként csökkenhet a bírósági ügyek száma, és az ezek során felmerült költség is. Szeretnék tovább szolgálni a munkavállalók érdekeit, hiszen eddig csaknem 400 esetben találták jogellenesnek a munkáltató szerződésmódosítási ajánlatát, a tendencia pedig romlik. Az elmúlt félévben a rendes felmondások közül az esetek 31 százalékában, míg a rendkívüli felmondások közül az esetek 65 százalékában az indokolás nem felelt meg a törvényben írt feltételeknek.

Jogpontok a megyében:

Sopronban a Csengery u. 55. szám alatt keddenként 16–19 óra között, Csornán az Arany János u. 13. szám alatt minden páros csütörtökön 16–18 óra között, Mosonmagyaróváron a Szent I. király u. 128. alatt minden páros hétfőn 16.30-tól 18.30-ig, Győrben a Csaba u. 16. szám alatt hétfőn és szerdán 15.30–17.30-ig, Győrben a Teleki L. u. 53. szám alatt minden páratlan kedden 15.30–17.30-ig várják az ügyfeleket.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2011. január 06. 06:32
    „Az ingyenes jogsegéllyel pert vesztettem, de végül a problémám egy része más úton rendeződött, így szerintem alaposabban kellene a bajbajutottan segíteni, nemde...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több bölcsődei férőhely lesz Sopronban

Sopronban 314 apróságot tudnak befogadni a bölcsődék, ám ez közel sem elégíti ki az igényeket. A… Tovább olvasom