Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mindig szívesen jön Sopronba

Ha hívnak, jövök, és szívesen fellépek ismételten Sopronban – mondta el Hegyi Barbara. A színésznő villámlátogatásra érkezett a városba.
– Eredetileg úgy terveztük, hogy egy hosszú hétvégét töltünk el Sopronban Zoránnal. Ám az élet némiképp közbeszólt, gyermekem lebetegedett, ezért a férjem otthon maradt és vigyáz rá. De semmi sem veszett el, ugyanis néhány héten belül ismét visszatérünk a városba. Nagyon remélem, hogy akkor már az egész családdal – mondja Hegyi Barbara színész.

– Talán nem veszi sértésnek, ha kezdésként arra kérjük, villantson fel néhány „Életképet".

– Értem a célzást. Az enyémre gondol, vagy a televíziós sorozatra?

– Mindkettőre!

– Akkor kezdjük a munkával. Nyáron lesz egy bemutatóm, egy tíz évvel ezelőtti előadás felújítása. A Mesterkurzust még a Pesti Színházban játszottuk. Ezzel megyünk majd a miskolci operafesztiválra június 21-én. Úgyhogy most a felújító próbák következnek, Eszenyi Enikővel folyamatosan dolgozunk a darabon. De már próbáljuk Az ünnep című darabot, amely a Die Festen című dán film színpadi változata. Az alkotás egyébként Cannes-ban különdíjat nyert.

– Meddig lehet a sorsot kísérteni?

– Hja, az újságírók szeretnek ilyen fordulatos technikával dolgozni. A valóság arról szól, hogy nem szoktam kísérteni a sorsot. Persze, szeretek a havas úton vezetni, erre vonatkozott az évekkel ezelőtti kijelentésem, amiből aztán a kiragadott kérdés is származik.

– Ezek után félve merjük megjegyezni, önbizalomhiányban szenved, állandó megfelelési kényszerben él. Miközben a színész naponta előad valamit, megjelenik a közönsége előtt. Számunkra ez ellentmondásnak tűnik.

– Alapvetően gyermekkorból jön mindez, aztán úgy marad. Persze, az évek során a kép némileg finomodik, vagy vannak tartalékok, amikhez nyúlni lehet. Alapvetően színészként mégis van egyfajta kényszer, megfelelni a szerepnek. Nem arról van szó, hogy mindenképpen a közönség kegyét kell keresni, hanem megfelelni a rendezőnek, a helyzetnek. Ez az életből és a szakmából is adódik. De ez másfajta önbizalomhiány, mint az első randi előtt, amikor az ember alig tud megszólalni.

– Ha már a randinál tartunk, egy éles váltással és képzavarral élve, mikor jön már végre össze Kulka Jánossal, akivel vívódó szerelmespárt alkot egy sorozatban?

– Összekeveredtünk... Csak hát, van egy ilyen furcsa játék közöttünk. A többi meg úgyis látható a képernyőn.

– Azt tapasztalni, az emberek nagy része amikor meghallja, hogy Hegyi Barbara színésznő, egyből az Életképek sorozatra gondol.

– Ez nagy öröm számomra! Ettől mélyen meghatódom. A sorozatnak szinte semmi reklámja nincs, a televíziót is erős kritika éri nap mint nap. Nagyon szeretjük a sorozatot és a munkát is, mert fantasztikus dolog olyan kollégákkal együtt játszani, akikkel máshol nem lenne mód, mert vagy más színházban játszanak, vagy egyáltalán, kevés film készül. Így van módunk egymással találkozni is. Talán kijelenthető, jól jön a vászon a színésznek.

– Ha már Sopronnal kezdtük, talán fejezzük be Sopronnal. Láthatjuk esetleg a színházban, nyári színpadon?

– Sopronhoz mindig jó emlékek fűztek, illetve fűznek. Isteni városnak és helynek tartom. Nem is olyan régen, két évvel ezelőtt voltunk itt, és a Játszd újra Sam!-et adtuk elő két alkalommal is. És szerencsémre nem ez volt az első eset, hogy itt léphettem fel. Nagyon remélem, hogy nem ez volt az utolsó. Csak halkan teszem hozzá: ha hívnak, jövök!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a 15. évadra készülnek

Sopronban a karcsúsítás jegyében zajlik a következő színházi évad tervezése. A 2006/2007-es műsorterv kiadványa már önmagában is sokatmondó. A hat nagyszínházi bemutatót ősztől csak két kisszínházi premier kíséri, s a színtársulatnál is látványos a változás. A 2005/2006-os évadban a színtársulat 26 tagból állt, mellettük 11 vendégművészt tüntettek fel a szórólapon. Tovább olvasom