Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron! - Jövőre is Sopronban maradna a VOLT

"Örülünk, hogy az idei évre megoldódott ez az ügy" -fogalmazott lapunkank Lobenwein Norbert főszervező.
A Kisalföld úgy tudta, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség csütörtökön postázott új határozatát, amelyről pénteki lapszámunkban beszámoltunk "A zöldhatóság vissza vonta határozatát" címmel, ma kézhez kapják a VOLT Fesztivál szervezői. Így megint megkerestük Lobenwein Norbert főszervezőt kérdéseinkkel.

A fesztiváligazgató még mindig nem tartja kezében a felügyelőség engedélyét, ám mivel a Kisalföldből értesült ennek részleteiről nyilatkozott.

Elmondta: "Továbbra is értetlenül állunk ennek a két napnak az eseményei előtt. Amióta a Kisalföldtől tudomást szereztünk az elmarasztaló döntésről, rengeteg kísérletet tettünk, hogy egyeztessünk a környezetvédelmi hivatal vezetőjével. Még egy visszahívást sem kaptunk."

Mivel a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a fesztiválnak jövőre más helyszínt kell találnia, megkérdeztük a szervezőtől, mit terveznek ezzel kapcsolatban.

"Az új iratot mi még nem kaptuk kézhez. Örülünk, hogy az idei évre megoldódott ez az ügy, a folytatásról pedig természetesen hamarosan egyeztetésbe kezdünk. A Lövér kemping és környéke az ország egyik legideálisabb fesztiválhelyszíne, így mi továbbra is ezt tartjuk prioritásnak. A tegnapi napon túlzás nélkül szinte felemelő volt látni, ahogyan a fő védnökeink - Dr. Molnár Ágnes, államtitkár, Dr. Fodor Tamás, polgármester és Dr. Szájer József, EP-képviselő - mindent megtettek a VOLT Fesztivál engedélye ügyében. Ez a fajta hozzáállás újra megerősítette bennünk, hogy hűnek kell maradnunk szlogenünkhöz: mindenütt jó, de legjobb Sopron! Vagyis maradunk Sopronban. Ez biztos." - válaszolta Lobenwein Norbert.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. issimus 2012. június 26. 08:02
  „Az osztrakok mar erdeklödnek a VOLT utan! Allitolag Wisyen szinvonalasabb helyszine lenne, mint a Löver kemping. Vigyek csak kinek kell a VOLT. a soproniakat csak zavarja:-)”
 • 42. potyesz 2012. június 24. 20:59
  „Sopronban már mindent tönkre tettek , valami még működik ,amire büszkék lehetünk és ez a VOLT.”
 • 41. ruig 2012. június 24. 19:30
  „40.Cingár: Ismerem a tájvédelmi körzet kialakulását,kialakulásának időpontját.Valamint a körzet első lelkes nagy hírű
  tudós Vezetőjét! Köszönöm a megjelölt művet,de korábban megismerkedtem a jeles szellemi termékkel.Azért szerényen megjegyezném soha nem neveztek "uraságnak" ! A mai világban a jelzőt azon állami alkalmazottak viselik,kik hivataluknál fogva annak összes előnyét jól kihasználva élvezik az ingyenes kocsi használatot,szolgálati telefont,céges gépkocsival" ol-csó" fát haza szállítani! Sorolhatnám !!! Béke önnel !”
 • 40. Cingár 2012. június 24. 18:47
  „39. ruig

  Annak a területnek nagyrésze már azelőtt tájvédelmi körzet volt, hogy a harkai platót bevonták volna a natura 2000 területek közé. Kicsit kifacsart az a gondolkodásmód, mikor egy fesztiválhoz akarjuk igazítani a természetvédelmi területet, nem fordítva... Egyébként tíz éve közel sem volt ekkora terhelésnek kitéve a környék.

  Sajnos nem vagyok olyan művelt mint mélyentisztelt, sok évet élt "ruig" uraság, gyanítom ezért nem találtam ezeket a "nyünyükéket" sehol, és fordításban is csak annyi szerepel, hogy intreligens gyom, meg vad gyom... Gondolom ezek azok a felettébb védett nyünyükék, amik csak felbokrosodás után telepedhetnek meg.

  Deccard János Kristóf azért jutott eszembe, mert Ő és Loew Károly Frigyes írta az első fennmaradt botanikai leírást, a Flora Semproniensis-t. Valószínüleg nyomnának egy barackot annak a fejére, akik engedték ezt a pusztítást. Videó a soproni múzeumból: http://www.muzeum.sopron.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=296%3Aflora-semproniensis-2010-junius&catid=21%3Aregisegtar&Itemid=49&lang=hu”
 • 39. ruig 2012. június 24. 17:20
  „37.Cingár 2012.06.23. 21:20 Nem tudom melyik Deccard Jánosra gondolt,pontosabb lett volna fellengző megjegyzése
  a második keresztnevet is megjelöli valamelyik Deccard úrnak.Mint köztudott hit hű evangelista volt mind kettő és a reinkarnációban nem hitt egy Deccard sem,itt gondolok a többi jeles Deccardra. A felvetett nyünüke népies elnevezés.A hozzászólásból érezhető a kiművelt tudóselme.Ennek ellenére szeretném latin nevén bemutatni a nyünyükét. Három fajta nyünyükét ismerünk. 1.) Captiosus runco 2.) Infrunitus runco 3.)Iumentum runco
  Remélem értékesen hozzájárultam nagyra becsült ismeretanyagának bővítéséhez.
  Tisztelettel megjegyezném Koromnál és más zenei érdeklődésem miatt nem látogatom a VOLT rendezvényét.
  Tudomásom van a fiatalság érdekes szórakozási szokásáról.A VOLT Sopron város jó hírét erősíti.A kempinget és azon környékét a natura 2000 részévé tenni ahol 10 éve rendezik a VOLT fesztet,ritka nagy .....!
  Nagyon kell a természetvédelme,de ilyen esetben gondolom én :az ember és város érdeke előbbre való.
  A infrunitus runco " nemi" zavaránál!”
 • 38. béemvés 2012. június 23. 23:36
  „Ennél jobb helyen nem lehet a Volt!!A hely hangulata utánozhatatlan!!”
 • 37. Cingár 2012. június 23. 21:20
  „31. ruig 2012.06.23. 11:20

  "A védett nyünyükék csak a felbokrosodás után telepedhettek meg."

  Mik azok a védett nyünyükék? Ha nem értesz hozzá, akkor talán bízd a szakemberekre a természetvédelmi kérdések eldöntését, mert ahogy látom nem vagy egy Deccard János Kristóf reinkarnáció...”
 • 36. ruig 2012. június 23. 19:52
  „hokiel! 2012.06.23. 14:04 A térképen a natura 2000 szépen megvan jelölve. A bejelölt rész kivételével elvileg lehet rendezni a VOLT fesztet.kérdés a szervező akarja e.A Norbert szerencsére hű Soproni és családi kötödése is nagyon erős a városunkhoz.Édesapja a 89.-es események fotózásával "megörökítésével" írta nevét a történelembe,a fia a
  VOLT ötletével.Nagyon békén kellene hagyni a kellemetlenkedő hangnemmel.A VOLT Jövőre is ott lesz tartva, a mostani rendezése helyén!”
 • 35. bellotto 2012. június 23. 19:20
  „NOBO

  Dehogy savanyú a szőlő. Szeretem a zenét, szórakozást, bulit. Sajnos nívós szórakozóhelyet nehéz találni, megfizethető áron. Olyan 12-15 évesek henteregnek kómában kiknek otthon kellene lenni. Nem az üzemeltető hibája, sajna a pénzhahász vállalkozónak mindegy haogy ki adja csak so legyen. 20 éves korukra kiégnek a fiatalok. Szülők és a törvényeink hibája. Nem a 8-10 hülyegyereket kellene elvinni és 1 óra múltán kiengedni, hanam a Üzletvezetőt és a szülőt kellene komolyan rendbe rakni. Nemhiszem hogy nem hiányzik a 15 éves kölyke hajnal 3 kor, illetve nem látja milyen állapotba szédeleg haza hétről-hétre....????”
 • 34. Valaki18 2012. június 23. 15:28
  „@hokiel
  Én bizom benne,hogy a VOLT még jó darabig ott marad ahol most van.
  Egyébként meg hogy nem akarod elmondani te milyen helyszínre vinné el az furcsa. Hiszen ha olyanok javasolnak akiket a jelenlegi helyen zavar akkor talán az új helyen több embernek megfelelne.”
 • 33. hokiel 2012. június 23. 14:04
  „Kedves Valaki 18!
  Én már gondolkodtam, hol lehetne megtartani, azt nem mondom, hogy jobb helye lesz, mint itt, de van lehetőség. Meg ha itt többször nem engedik, márpedig az idei botrány után nem fog a szervezőgárda mégegyszer kockáztatni, akkor keresni kell másik helyszínt. Ötletet nem adok, találják meg ők, én 3-t gondoltam.”
 • 32. NoBo 2012. június 23. 12:51
  „bellotto: savanyú a szőlő? Vagy ha nálatok gond volt, máshol is kell lennie?”
 • 31. ruig 2012. június 23. 11:20
  „Kérem szépen már le írtam! A natura 2000 kijelölése volt nagyon elhibázott kellően át nem gondolt munkája az akkori NP direktornak. Az akkor már meglévő kempinget a natura 2000 részévé tenni,nagy szakmai hiba! A Harkai ősfás a kempingtől egy picit távolabb van.Az ősfás és a kemping közötti területen abban az időben a birka nyáj legelt.
  A védett nyünyükék csak a felbokrosodás után telepedhettek meg.A zöldek frissen kinevezett vezetője hivatalból nem adhatta meg az engedélyt,mert azon nyomba pl. a kócos hajú nő reklamál az EU-nál és az nagyon büntet bennünk.
  A kormány megbízott hivatalból kiadta a zöld főnök pedig nem követett el törvénysértést!Botor ember aki elhitte,hogy nem lesz VOLT.Koczanz neked tudnod kell a sztorit! Aztán a NP akkori hozzá állását mindenhez pl.a Fertő-parti mg.termeléshez. A Bubó Cuprópenis becsülete nagyobb volt a morkon termelőknél.”
 • 30. bellotto 2012. június 23. 11:05
  „Tisztelt OCC, ha neked ez a kultura akkor téged is nagyon sajnállak, azért művelődj a volton. Mielőtt elkezdi bárki is: Nem iszm alkoholt, nem dohányzom és nem is drogozom, viszont ismerem a fesztiválok és diszkók világát. Egyszer valakinek sikerül agyilag fitten körbenézni az említett világban látja hogy az egyész nem más mint 12-18 éves csürhe államilag támogatott bulija. Nem ők a hibásak, hanem akik ebből millárdokat akasztanak. Egysze nézzetek ki pl. dunaszegi coloradoba. Vajon azt miért nem zárják be? Nincs szombat balhé nélkül.”
 • 29. bellotto 2012. június 23. 10:51
  „Kedves drogllenőrök, ide is elmertek menni, vagy csak a 12 emberes Harka település bulijára? Innen mennyit lehetne bevinni, ja és minek??? Utána apácák lesznek? A dolgozók pénzén "gyógyítani" őket? Akinek nincs annyi agya hogy ez öl, csinálja nyugodtan, ugyanez vonatkozik a cigire és az alkoholra is. Senkit nem gyógyítottak még meg. Akarat kell nem elmebeteg, drogos, alkoholista lélekgyógyász( Pl: Csernus Imi, híres toxin orvosunk se jobb.)”
 • 28. Valaki18 2012. június 23. 10:16
  „@hokiel
  Azért én kiváncsi lennék hogy szerinted hol lehetne más helyazinen a VOLT
  Sopronban szerintem a campingnél nincs alkalmasabb hely.”
 • 27. hokiel 2012. június 23. 08:41
  „Biztos nem én vagyok az egyerlen, aki úgy gondolta, hogy bármilyen színjáték zajlik bárhol, VOLT akkor is lesz, ha valakik nem akarják. Senki nem akart évekig bíróságra járni, hatalmas, a nyakába akasztott kártérítési perek miatt. Amint az is igaz, hogy lehetne Sopronban máshol a VOLT, csak edig a szervezőket semmi és senki nem szorította rá, hogy utánamenjenek. Meg máshol esetleg beruházni is kellene, nem lehet csak a hasznot lazán zsebretenni. Emberek, az éremnek mindig két oldala van: ebben a játékban nem a zöldhatóság csak a gonosz és nem a Volt szervezők csak a jók.”
 • 26. SzImike 2012. június 23. 08:37
  „Én úgy gondolom, hogy ha már felmerül a Natura2000, akkor mutassanak nekik olyan területet, ahol kényelmesen és akár többen is elférnek, no meg persze minden van. Víz, villany, csatorna.”
 • 25. vitriol2 2012. június 23. 06:18
  „Fülkés éltapsolok!
  a legujabb fülkés kinevezett(illési szekeren érkező) körny.védő-"zöldhatoság"-i foszer nem ismeri a fülkés forradalmi élcsapat"területeit",?(nem tudta, hogy a VOLT-nak ki a "fővédnöke"?
  de lehet, hogy csak a zsigeri györi utálat "vezérelte" a soproni Volt ellen?

  fülkés élfanok a fentiek csak kérdések- tehát nem minösitek senkit......”
 • 24. zsukov 2012. június 23. 01:07
  „Kell a pénz Sopronnak is a verebeknek szojon az EU meddig rephedkketnek !!!!!!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Fesztivál: Tutira megtartják

A korábbi hírekkel ellentétben minden akadály elhárult a VOLT Fesztivál megrendezése elől.… Tovább olvasom