Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Mindent a szemnek a szemről - a Pan-Optikában jártunk

Balogh Barbival, a Tavaszi formabontás résztvevőjével újabb utunk során egy, már régóta működő optikába látogattunk. (x)

A Pan-Optika Kft. 1993-ban alakult Sopronban. Rövid időn belül 2 üzletben fogadta az érdeklődőket, a város szívében, a Pannonia Hotel földszintjén, illetve a soproni Erzsébet Kórházban. Azóta is változatlan helyen várják a kedves régi és új vendégeiket.


Erdei Szabolcs, az üzlet vezetője elmesélte, az évek folyamán szakmai elhivatottságuknak és vevőközpontú szemléletüknek köszönhetően folyamatosan bővült a visszatérő törzsvásárlók köre.

Ez a pozitív visszajelzés is motiválja a Pan-Optika csapatát abban, hogy a folyamatos szakmai fejlődés építését és a kimagasló minőség megőrzését tartsák elsődleges céljuknak. Mindezek mellett a Pan-Optika gyakorlati oktatóhelyként is funkcionál, tanuló optikusoknak.



Az optika mára olyan megtisztelő címeknek lett büszke birtokosa, mint a „Varilux Specialista" és az Essilor, a világ vezető optikai lencsegyártója által kiosztott "Master of Vision" (a látás mestere), amely címet már másodszorra kapja meg az üzlet – mutatta Szabolcs az okleveleket. A magas színvonalú kiszolgálás érdekében a Pan-Optika munkatársai mind szakképzett optikusok, akikhez bátran fordulhatunk szemüveggel, kontaktlencsével, vagy bármilyen látássegítő eszközzel kapcsolatos kérdésinkkel.



Az optikában szemvizsgálatra is van lehetőség, és gyerekek szemvizsgálatát is vállalják. Az üzlet szemész szakorvosa (Dr. Kovács Ildikó) és optometristája (Szabados Gabriella) a szembetegségek és szemproblémák területén tud felvilágosítást adni. Mindezekről meg is győztek minket, Barbi részt vett egy szemvizsgálaton és az optikus útmutatásait követve egy pillanat alatt megtanulta a kontaktlencse használatát.



Szabolcsot a keretválasztásról kérdeztük, aki elmondta, amellett, hogy az ügyfél stílusának, igényeinek megfeleljen a választott keret, a szakmai szempontok is fontos szerepet játszanak.

Például, hogy milyen méretű, formájú, anyagú legyen a keret az adott dioptriához és lencsetípushoz. Az várkerületi üzletben megrendelt szemüvegünk akár fél-egy óra alatt is elkészül, és exkluzív szolgáltatásként a Pan-Optikában premium szemüveglencsék is vannak raktáron. A prémium lencséből készült szemüveg megrendelése esetén, amíg az elkészül, meghívják a vásárlót egy kávéra, üdítőre a Pannonia bárjában.



Az optikában napszemüvegek széles választéka is kapható, természetesen ezekből is szemezgettünk. Barbi is szemüveges, éppen ezért kíváncsian várta, hogy Szabolcs mit ajánl neki. Eddig félt a vastag keretektől, de néhány felpróbálása után kiderült, hogy jól passzol az arcához.



A megfelelő lencse kiválasztásához szemléltető eszközöket is a kezünkbe vehettünk, és még egy kísérletet is kipróbálhattunk. Szabolcs megmutatta mekkora a különbség a vékonyított és a nem vékonyított lencse között, valamint egy vízforraló segítségével teszteltük a páramentes lencsét is.



A Pan-Optika csapata olyan készségesen segített nekünk, hogy szinte már-már egy ismeretterjesztő délelőttön éreztük magunkat.



A Sopronban egyedülálló VisiOffice mérőberendezés

A Pan-Optikában a  legfejlettebb integrált mérési rendszerrel is megismerkedtünk, amely egyedülálló Sopronban.

Az Essilor által szabadalmaztatott VisiOffice mérőberendezés az első olyan, mindent magába foglaló 4D szemmérési rendszer, amely hihetetlen pontossággal képes a legújabb szemüveglencsék előállításához elengedhetetlen paraméterek meghatározására:

• Pupillatávolság

• Illesztési magasság

• Szemforgáspont (Eyecode )

• Keretív

• Pantoszkopikus döntés

• Híd méret

• Nézővonal szöge

• Fej/Szem mozgatási érték

• Stabilitási érték

• Olvasó távolság

• Domináns szem

Kiemelt funkciók

• Pontos és gyors: 0,1mm/1fok pontossággal mér és elkerüli a parallaxis hibát

• Páratlanul személyre szabott lencse: 20 különböző adat mérése és rögzítése 30 másodperc alatt

• Beavatkozás mentes: Nincs semmilyen fizikai kontaktus szemével a mérés során

• Mérési adatok videó segítségével: A fejtartását és szemének mozgását videóra rögzíti és elemzi a VisiOffice berendezés és automatikusan megállapítja a videofelvétel alapján a természeteshez legközelebbi fejtartást és pupilla középpontot

• Segítség keretválasztásban: 4 videofelvétel vagy fénykép készítése hogy könnyebb legyen a keret kiválasztása. A készített képeket akár azonnal el lehet küldeni bármilyen e-mail címre.



Elérhetőség:

Pan-Optika
Sopron, Várkerület 75. (Pannonia Med Hotel)
99/340-422

Sopron, Győri út 15. (Erzsébet Kórház)
Tel.: 99/340-394

További információ: www.panoptika.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékkal, önfeledt szórakozással telt a gyermeknap a Jerevánon

A kissé hideg nyári hérvége ellenére is tömegeket vonzott a rendezvény, amely valóságos… Tovább olvasom