Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Minden utast felháborított egy kalauz a Sopronból induló IC-n

A kalauz megbüntetett egy fiatalembert, olvasónk szerint felháborító arroganciával. Az ügyben a MÁV is vizsgálatot indított.
A Sopronból induló IC-n utazva olvasónk tanúja volt, hogy a MÁV-szakaszon a kalauz egy 18. életévét épp csak betöltött fiatallal szemben fenyegetőleg lépett fel. Hargitai Gábort felháborította az eset, annyira, hogy panaszt is tett. 

– A velem egy kocsiban utazó fiatalembernél nem volt ott a 90 százalékos kedvezményre jogosító igazolványa. Amikor jött a kalauz, a fiú a MÁV honlapján megtalálható információt olvasta fel: ha a jegyvizsgáló Utasle-
adási lapot állít ki az utazás során, akkor lehetőség van 15 napon belül a menetjegyet, az Utasleadási lapot és az érvényes diákigazolványt a pénztárnál bemutatni, és a díjat befizetni, ami jelenleg 1300 forint – idézte a honlapon talált szabályzatot olvasónk. Hangsúlyozta, hogy a diák együttműködő volt, a kalauz viszont kötelezte őt a bírság és a különbözet helyszíni megfizetésére, illetve megfenyegette, hogy amennyiben ezt nem teszi meg, leszállítja a vonatról. 

– A kalauz addig nem indította el a vonatot, amíg a fiatalember nem fizette ki a kirótt bírságot, miközben arrogáns volt, felháborított minden utast – mondta olvasónk, akit annyira bántott az eset, hogy utánajárt. A GYSEV- és a MÁV-információn megérdeklődte, hogy jogos volt-e a kalauznak az eljárása. Mindkét társaságnál azt közölték, hogy nem. Miután olvasónk pontos adatokat közölt az utazásáról és a kalauzról is, a MÁV-nál vizsgálat indult az ügyben.

Nyitóképünk illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SzívCity az életünkért - Applikációval gyorsabban érkezhet a segítség

Győr-Moson-Sopron megyében is működik a SzívCity-program, aminek a lényege, hogy egy utcai… Tovább olvasom