Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Minden pozícióban az idegenforgalomért

Április elsejétől Taschner Tamás a Pro Kultúra Sopron Kht. turisztikai központjának és a Tourinform-irodának a vezetője.
Taschner Tamást az elmúlt években a Fertő- táj Világörökség Egyesület titkáraként ismerhettük, de nevéhez köthető a Natúrpark és a Liszt-fesztivál is. Évek óta dolgozik már Sopron idegenforgalmáért, a minőségi turizmusért, más-más minőségben és pozícióban. Április elsejétől a turisztikai központ vezetője lesz a Pro Kultúra kht.-nél. A Fertő-táj Világörökség Egyesületnél részben megmaradnak a feladatai, hogy meddig és mennyi, arról az egyesület közgyűlése dönt majd. – A soproni városvezetés létrehozott egy városmarketing-csoportot, az általuk meghatározott feladatok operatív végrehajtása, a turisztikai tennivalók, a Tourinform-iroda szervezése és vezetése lesz a feladatom, egyfajta idegenforgalmi városmenedzselés – magyarázza Taschner Tamás.

A polgármesteri hivatalban nemrég munkába állt Gimesi Réka idegenforgalmi referens az önkormányzathoz szorosan kapcsolódó stratégiai, koncepcionális feladatokat végzi majd, azaz övé az elmélet, Taschner Tamásé pedig a gyakorlati végrehajtás – derül ki a munkamegosztásról. Az új vezető a Pro Kultúra kht. szervezeti egységén belül, a társaság üzleti tervében meghatározott paraméterekkel, közvetlenül az ügyvezető, Nyerges Ferenc alatt helyezkedik el a hierarchiában.

– Az elmúlt években tapasztalhatók voltak az idegenforgalom területén pozitív változások a városban. Ami jó, azt folytatni kell – vélekedik az új vezető, aki munkájában a hangsúlyt a vendégek fogadására, információkkal való ellátására helyezi. Fontosnak tartja a tematikus idegenvezetés megvalósítását, az elektronikus jelenlétet, azaz egy gyakran frissített weboldalt tervez és turisztikai hírlevelet is indítani szeretne. A kommunikáción minden szinten és irányban javítani igyekszik majd, hogy minél szélesebb kör értesüljön a soproni újdonságokról, programokról, változásokról, támogatásokról. A Deák téri turisztikai pont beindítása is a feladatai közé tartozik majd és részt vesz a város turizmuspolitikájának újragondolásában.

N. M.

Névjegy

Taschner Tamás 38 éve Sopronban született, nős, két fiú édesapja. Korábban dolgozott már az akkor még művelődési házként funkcionáló Lisztben mint kulturális menedzser. 1996 és 2000 között idegenforgalmi referens volt a polgármesteri hivatalban, majd három éven át a Magyar Turizmus Rt. nyugat-magyarországi marketingigazgatójaként tevékenykedett. 2003 óta a Fertő- táj Világörökség Egyesület titkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencsés nyom

Két nő személyi okmányokra és bankkártyára tett szert egy ottfelejtett autóstáskából Újkéren. A… Tovább olvasom