Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Minden feladatban meglátja a szépet

Kisgyermekkora óta egészségügyi pályára készült Szabó Istvánné, aki a kardiológia osztályvezető ápolójaként ma is örül, hogy ezt a nehéz, de szép pályát választotta. Elkötelezettségét „Sopron szolgálatáért" díjjal ismerték el.
 
– Kisgyermekkoromban asztmám volt, sokat voltam kórházban, valószínűleg innen ered, hogy mindig is fehér köpenyes, segítő embernek, ápolónak készültem – mondja a mindig mosolygó, energikus Szabó Istvánné. Altatónővérként kezdte a pályafutását, aztán dolgozott a rendelőintézetben, majd a tüdőgondozóban volt vezetőasszisztens, később főnővér. 2008-ban lett a belgyógyászati mátrix egység vezetőápolója, most pedig a kardiológia osztályvezető ápolójaként az ő feladata, hogy a gyógyítás és gyógyulás nehéz folyamatában minden feltétel, eszköz kéznél legyen.

Szabó Istvánné ma sem választana más munkát. Fotó: Magasi
Szabó Istvánné ma sem választana más munkát. Fotó: Magasi

Mindig is fehér köpenyes, segítő embernek, ápolónak készültem.
– Én készítem el a beosztásokat, az igényléseket, az én feladatom, hogy költséghatékonyan működjön az osztály és minden kéznél legyen, amire szükség van az eszközöktől kezdve a gyógyszereken, kötszereken át a lepedőkig. Ezenkívül részt veszek az osztályos munkában, tehát a betegek mellett is ott vagyok. Szerencsére én minden feladatomban meglátom a szépet és a jót, talán ezért tudom ezt a nehéz munkát ennyi év után is örömmel végezni. Ma sem tudnék mást választani – mondja Piroska nővér. Számára a legnehezebb, ha elveszítenek egy beteget – az elengedést volt a legnehezebb megtanulnia. De a szomorú órákban azokból a percekből tud táplálkozni, amikor viszont megmentettek valakit...
– Egyik szilveszteréjszakán történt, hogy egy beteg fiatal fiút újra kellett éleszteni. Sokat küzdöttünk érte, de sikerült! A tőle kapott idézetet, édesanyja köszönő szavait azóta is őrzöm – emel ki egy történetet a számtalan közül Szabó Istvánné, aki vallja, a beteg számára fél gyógyulással ér fel, ha a körülötte, érte dolgozók szakértelemmel, emberséggel, kedvesen törődnek vele. Őt ez vezérli, s a mosolyával bátorít.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron legjobb bora

Iváncsics Zoltán 2012-es évjáratú, kis fahordóban érlelt bora lett 2015-ben Sopron város legjobb… Tovább olvasom