Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Minden drágul - közgyűlés online, Sopron

Sopron - Drágul jövőre az ivóvíz, a szemétdíj, a kéményseprés, a távhő, a buszközlekedés és több közműfejlesztési hozzájárulást kell fizetni, mint eddig.
Ebédszünet után

Ahogy azt megjósoltuk - nem volt nehéz -, az ebédszünet után zárt üléssel folytatták a munkát a képviselők. A Sopron Holding Zrt. faktorálási szerződéskötése volt a téma, vagyis a kintlévőségek értékelése. Hogy miként döntöttek, egyelőre nem derült ki, mert a zárt ülés feloldása után azonnal az idei költségvetés módosításának tárgyalásába kezdtek.

Az idei költségvetés módosítása nagyobb vita nélkül történt meg, szinte érezni lehetett a karácsonyi békesség  hangulatát a nagyteremben. A jövő évi büdzséről egyelőre tájékoztató szintjén tárgyaltak a városatyák. Egyensúlyt kell teremteni! – hangsúlyozta Havas András alpolgármester. Az előterjesztés is leszögezi: „a város működőképessége csak az ésszerű takarékosságot meghaladó intézkedések foganatosításával, megszerzett, megőrzött városi értékek kényszerű elhagyásával tartható fenn. A jelen gazdálkodási feltételrendszerben hitelből a működés nem finanszírozható, kötvénykibocsátás csak felhalmozási feladatokat szolgálhat. Ezért a szükséges intézkedéseknek érinteniük kell az önkormányzati feladatellátás minden területét." Magyarul össze kell húzni a nadrágszíjat Sopronban is…

A szigorítások, az egyensúly megteremtésének  szükségességét az ellenzék sem vitatta. Az ördög viszonyt a részletekben rejlik, így majd a következő tárgyalás során veszik alaposabban szemügyre a büdzsé 2009-re vonatkozó számait.


Ebédszünet előtt:

A Mentőöv Alapítvány 50 ezer, a Virtuális Archívum Alapítvány 150 ezer forintot kapott. A Gyermek- és Ifjúsági Tábor is rácsatlakozhatott a szennyvízhálózatra, ennek költségéhez a város kétmillió forintos támogatást nyújt.

A képviselők most ebédszünetet kaptak, fél háromkor folytatódik a közgyűlés a Sopron Holding Zrt. faktorálási szerződéséről. A témát valószínűleg zárt ajtók mögött tárgyalják.


Minden drágul

Az ellenzék nem támogatta, de a szükséges szavazatot így is megkapta az ivóvízdíj-emelésről szóló javaslat. Az átlagosan öt százalékkal emelt alapdíj mellett 8,1 százalékos fogyasztásarányos díjemelést fogadtak el, ennek alapján az átlagos fogyassztásra vetített lakossági díj emelése 7,7 százalékos lesz. Ez volt egyébként a mérsékeltebb javaslat... Magasabb lesz a közműfejlesztési hozzájárulás is, mintegy 8 százalékkal.

Változtat tarifáin a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. is. A módosítás a lakossági szolgáltatás esetében csak a 110 literes hulladékgyűjtő edényekre vonatkozik, amelyeknél mintegy 8,1 százalékos emelést fogadott el a testület. Az ürítések ára így januártól a jelenlegi 270 forintról 292 forintra nő. Drágul a kéményseprőipari közszolgáltatás is: öt százalékkal.

Egységesítették és korrigálták a temetői szolgáltatások árait is - ez sem lett olcsóbb. A távhő díjának is követnie kell az inflációt és az energiaárakat - indokolták a döntést. Az alapdíj vonatkozásában a Sopron Holding Zrt.távhődivíziója nem tervez változást, a hődíj esetében viszont 7 százalékos,a csapadék és pótvízdíj esetében 7,5 százalékos lesz a drágulás.


Jegyek, bérletek: Elfogadták a jövő évi tarifákat

Kóczán Zoltán (SZDSZ) képviselő a hozzászólási időkeretét is kimerítette, amikor a helyi autóbuszjáratok díjtételeinek megállapítása kapcsán sérelmezte: miért támogatja az önkrományzat az állami mellett jelentős magántulajdonként működő Kisalföld Volán Zrt-t. Miért nincs a városnak részesedése a cégben? Ez esetben ugyanis a gazdálkodásra is nagyobb rálátása lehetne az önkormányzatnak.

A kérdésekre adott válaszokból az derült ki, hogy a soproniak érdekében kell támogatni a tömegközlekedési vállalatot,hogy az megfelelő módon és elérhető árért biztosítsa a helyiautóbuszközlekedést.

Kóczán Zoltán javaslatát egy rövid egyeztetés után egyhangúan elfogadta a közgyűlés: ennek értelmében tárgyalások kezdődnek arról, hogy a város tulajdonrészt szerezzen a volán zrt.-ben.

Elfogadták a jövő évi tarifákat is: a buszjegyek elővételben 190, a sofőrnél 220 forintba kerülnek januártól (most 170, illetve 195 forint). A havi bérlet 4470 forint lesz (most még 3970 forint). A tanuló havi 400, a nyugdíjas 1425 forint lesz 2009-ben.

Lesz még kényes téma: többek között a költségvetés tervezete.


Módosította a testület az Aranyhegyi Ipari Park és környéke szabályozási tervét. A változtatás várható hatása, hogy a szabályozás néhány helyi anomáliája kiküszöbölődik és a terület magántulajdonosainak és a városképi érdekeknek egyaránt megfelel. A rendezési terv elveit a módosítás nem érinti.

Aktualizálni kellett a délkeleti gazdasági terület és a Lövérek városrész szabályozási tervét is. A módosítások célja a Kőszegi út és a vasúti pályák jelenlegi, szintbeli kereszteződésének különszintű csomóponttá alakításának lehetővé tétele, egy kétszintű csomópont , a vasút alatt átvezetendő közút kialakítása, amelynek alapja a közúti pálya süllyesztésére elkészült előzetes tervek.

Újonnan kialakult közterületek kaptak még pillanatok alatt elnevezést, majd a közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy kezdeményezze a Sopron-balfi volt határőrlaktanya és a hozzá tartozó mintegy 8100 négyzetméteres terület államiból - ingyenesen - önkormányzati tulajdonba kerülését. Egyetértettek a képviselők abban is, hogy a soproni Balfi utcában működő, nagy hírű Zettl-Langer Gyűjtemény bérleményeit a funkciónak megfelelő, kedvezményes áron bérelhesse a múzeumot üzemeltető alapítvány.


Korábban

Az előzetes tervek szerint huszonhárom napirendi pontot tárgyal az év utolsó rendes közgyűlésén a soproni képviselő-testület.


Várhatóan határoznak a kommunális szolgáltatások díjemeléséről. Módosítják az Aranyhegyi Ipari Park, a délkeleti gazdasági terület, valamint a Lövérek szabályozási tervét. Döntenek a közterületek elnevezéséről, továbbá arról is, hogy a balfi volt határőrlaktanya önkormányzati tulajdonba kerüljön, emellett a tervek szerint a soproni Balfi utca 9–11. szám alatti ingatlan egy részén múzeumot alakítsanak ki.
A napirendi pontok között szerepel az alapítványok támogatása is.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. valaki13 2008. december 26. 17:04
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.

  ISMÉT ÁREMELÉSI HULLÁM:

  holott a szakértők szerint ennek mértéke egyre nehezebben indokolható; a három százalékot sem elérő jövő évi inflációs jóslatok mellett furcsán hatnak a 10 százalékos drágulásról szóló bejelentések, amelyek főként az önkormányzati cégekre jellemzőek - írja szerdai számában a Népszabadság.

  Elemzők döbbenetes mértékűnek nevezték a szemétszállítás, a víz vagy a helyi tömegközlekedés néhol 10 százalék feletti drágulását a jelenlegi gazdasági környezetben. Véleményük szerint egyszerűen az a helyzet, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok a nem hatékony működésük költségeit erőltetik rá a fogyasztókra.

  Részlet a HVG egy a helyi és országos politika korrupciós ügyeiről korrupcióról szóló cikkéből:
  ,,Csakhogy a politikai felhőrégiókban, a hatalom magasában zajló korrupciós ügyeknél van rázósabb. Az olyan, mely lent játszódik. Egyszerű választóik házában, utcájában, kerületében. Perzselő testközelségben. Nem gigászi érdekkörök által összehozott titkos csúszópénz-paktum. Nem a tíz- és százmilliárdos inkorrekt, lezsírozott megrendelések aktakupaca. Hanem a pártpolitika alsó- és középrétege által a lakókörnyezet szeme láttára elkövetett vagyonfosztogatás. Ami az ingadozó, szkeptikus híveket kihozhatja béketűrésükből. A jéghegy csúcsánál veszélyesebb, ami a mélyben rejtőzik.
  Politikai elitünk mentalitásának ismeretében nemigen gondolhatunk rá, hogy mindez unikum volna. Ilyen történetek valószínűleg száz- és ezerszámra fordultak elő a lassanként mögöttünk hagyott évtizedben. A különbség annyi, hogy nagyrészt sikerült eltussolni, a politika és bűnözés közti homályzónába rekeszteni. Logikus folyománya ez annak, hogy jobb- és baloldal egyaránt görcsösen összpontosított rá, hogy tisztség- és stallumhalmozás, a vízfejű, szuper-bürokratikus kádári tanácsrendszer átmentése révén felépítse (és a túloldal rovására növelni tudja) önkormányzati klientúráját. Pedig már a kádári érában látszott: a gazdaság hosszú távon nem tud életképesen eltartani 3200 települési és 19 megyei önkormányzatot. Nincs szükség rájuk. Külön hivatallal, szakapparátussal, vezetőtestülettel. ,,
  Forrás: HVG Online

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 41. valaki13 2008. december 24. 12:06
  „A CÉGVEZETŐK TERMÉSZETESEN AZÉRT MEGÉRDEMLIK MAGAS FIZETÉSÜKET és JUTALMAIKAT!!!!”
 • 40. valaki13 2008. december 24. 12:05
  „Januárban ismét jön a hatóságiár-emelési hullám, ám a szakértők szerint ennek mértéke egyre nehezebben indokolható; a három százalékot sem elérő jövő évi inflációs jóslatok mellett furcsán hatnak a 10 százalékos drágulásról szóló bejelentések, amelyek főként az önkormányzati cégekre jellemzőek - írja szerdai számában a Népszabadság.
  hirdetés


  Az ismert emelések közül a fővárosban fizetendő szemétdíj drágulása a legnagyobb: 14,1 százalékos - emlékeztet a lap, majd hozzáteszi: mindez annak ellenére történik, hogy az üzemanyag, vagyis a szállítási költség jövőre olcsóbb lesz.

  A Népszabadság idézi Simor András jegybankelnököt, aki hétfőn "sokkolónak" nevezte a budapesti közüzemi díjak jövő évi emelkedését. Azt mondta: ugyan a közüzemi díjak hivatalosan hatósági árasak, valójában monopolárakról lehet beszélni.

  Elemzők döbbenetes mértékűnek nevezték a szemétszállítás, a víz vagy a helyi tömegközlekedés néhol 10 százalék feletti drágulását a jelenlegi gazdasági környezetben. Véleményük szerint egyszerűen az a helyzet, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok a nem hatékony működésük költségeit erőltetik rá a fogyasztókra.”
 • 39. Csabazs 2008. december 23. 05:08
  „valaki13!

  És ők ezt nem tudják/nem akarják tudni...:-x”
 • 38. valaki13 2008. december 21. 08:41
  „Csabazs!!

  Az akadálymentesítés szükségességét csak jogszabály írja elő, így nem érdekes!!!”
 • 37. Csabazs 2008. december 21. 06:11
  „Azért jó lenne,ha ezek a megszorítások mindenkire vonatkoznának!
  Csökkenteni kell az önkormányzat "fenntartási" költségeit!
  Szépen felújították a Városháza épületét,de nem hinném,hogy ez lett volna a legfontosabb! S ha már felújították miért nem gondoltak a mozgáskorlátozottakra?
  _____________________________________________________________________________________________
  kertész(12)
  Igaz nem tartozik ide -a Te szavaiddal élve-,de maradjunk a tényeknél! A Muck-i őrsöt Grahovecz vette meg,s még aznap Tormácsi jelzálogot tetetett rá! Hogy miért azt senki sem tudja!
  Arról nem is beszélve,hogy azt a területet nem lett volna szabad eladni,mivel a Natura 2000alá tartozik!
  _______________________________________________________________________________________________

  G.D(23)

  Igazad van!
  Én gyűjtöm az aláírásokat!
  Ezúton is kérek mindenkit,hogy aki aláírná a gyűjtőívet jelentkezzen a következő címre:
  athuni@citrómail.hu”
 • 36. valaki13 2008. december 20. 13:01
  „ÍGY BIZTOSAN JUT MAJD A "HELYI TÉMA"-ra IS

  Vitézy Tamás
  Névjegy

  Vitézy Tamás 2004 őszén indította el Helyi Théma néven ingyenes kerületi hetilapcsaládját.

  Vitézy Tamás az 1992-es alapítás óta áll a földgázbehozatallal foglalkozó EuroBridge Kft. élén. A vállalat, amely 1999 óta a londoni O&G Minerals Ltd. 100 százalékos tulajdona, a kilencvenes évek első felétől 2003-ig hektikusan változó, évi másfél és tízmilliárd forint között mozgó forgalmat bonyolított - újabban csekély árbevétel mellett csak veszteséget termel.

  Az üzletember szintén a kilencvenes évek eleje óta kisebbségi tulajdonos a Haidekker Tamás vezette, kerítéseket és korlátokat gyártó Haidekker és Társa Kft.-ben. A manapság évi 100-150 milliós árbevételű cég referenciái között vannak bevásárlóközpontok, nagykövetségek, a Gresham-palota és a moszkvai operaház.

  A ma MO-Konzerv néven működő, egykori Schenk és Társai Kft.-ben Vitézy 1998 óta tulajdonos. A cég ugyanebben az évben kebelezte be a szigetvári konzervgyárat, 2002-ben eszközei nagy részét az aacheni OSL GmbH vásárolta meg.

  2002-ben Vitézy társult a hajók eladásával és bérbeadásával foglalkozó Kerekes Lászlóval, és Dalmácia Holiday nevű közös cégükön keresztül egy horvát privatizációs pályázaton megszerezték a jachtkikötőt, három szállodát és az egy autóskempinget magában foglaló Primosten d. d. többségi pakettjét. Az idegenforgalmi beruházások sora a tribunji kikötő és a Hvar szigeti Jelsa szállodakomplexum megvásárlásával folytatódott. Közben a Balatonnál - szintén Kerekes Lászlóval közösen - Fűzfő Marina néven újjáépítették a balatonfűzfői vitorláskikötőt.

  Ugyanebben az évben egy közelebbről meg nem nevezett befektetői csoport képviselőjeként újraindította a Reform újságot.

  2006 őszén az üzletember azzal vétette észre magát, hogy egy horvátországi szállodájában rendezett születésnapi ünnepséget a volt szovjet pártfőtitkárnak, a 75 éves Mihail Gorbacsovnak.  A primosteni rendezvényen tiszteletét tette többek között Roland Dumas francia exkülügyminiszter és Emil Constantinescu volt román elnök, illetve számos magyar - inkább jobboldaliként ismert - notabilitás, mint Martonyi János vagy Schmidt Mária.

  Vitézy Tamás testvére Vitézy László filmrendező és Vitézy András, Antall József egykori tanácsadója, a BÁV volt vezére, az LRI korábbi miniszteri biztosa, ma a Paksi Atomerőmű Zrt. it-tagja.

  VITÉZY LÁSZLÓ
  Vitézy László, Szegvári Kati második férje, Orbán Viktor rokona, mint emlékezetes, az Orbán-kormány alatt az MTV egyik nagybeszállítója volt. Betéti társasága, csak tanácsadásért, több mint 40 millió forintot kapott a köztévétől, produkcióiért pedig több százmilliót."
  Hogy is van ez?
  Szegvári Katalin, akit a Political Capital ügynöknek nevezett, s aki ezt a tényt nem is vitatta, második felesége Vitézy Lászlónak. Aki viszont Orbán Viktor rokona. Szegvári meg az MSZP-s kancelláriaminiszter, Kiss Péter sajtó-főtanácsadója.
  Megvan tehát, a nyilvánosság teljes kizárásával, a kapocs Orbán és Kiss Péter, a Fidesz és az MSZP között.
  Csintalan Sándor meg azt mondja, Vitézy László kérte fel, dolgozzék a HÍR TV-ben. Talán a rokon Orbán megbízásából tette?
  De - a sajtót vizsgálva - lépjünk vissza néhány évtizedet. Magyarországon, a hetvenes-, nyolcvanas években nemcsak a pártoligarchia alakult ki, hanem egykori ÁVH-s családok kerültek pozícióba a sajtó területén, politikai, tehát MSZMP-s támogatással.
  A tévé akkor ügyeket intéző, ezért a politikát is legitimáló, annak besegítő intézmény.
  A tévé nyilvánossága egyben az ellenőrzött, kordában tartott nyilvánosság is, s így a párt legfontosabb kiszolgálójává vált. A párt ezen keresztül üzente meg a társadalomnak, nem a rádión és nem a Népszabadságon keresztül, hogy mit is akar elérni. Éppen ezért a riporteri, szerkesztői és az odatelepített titkosszolgálati gárda kulcspozícióba került. Ez a taktikai, stratégiai pozíció egyesek számára a gazdasági, a bűnügyi, társadalmi ,,leleplező" műsorok készítőinek, akik a párt szája íze szerint dolgoztak, megadta a gazdagodás lehetőségét.
  Ekkor futott igazán be Vitray, Pomezsanszki György, a Duna-tévé mostani alelnöke, a Felkínálom című, feltalálókat bemutató műsor készítője, Hajdú János A HÉT főszerkesztője, Kondor Katalin, ugyanennek a műsornak állandó műsorvezetője, Sándor István kollégájával együtt. Helyzetbe kerültek az Ablak című műsor készítői.
  A ,,kaszthoz" tartozók gazdasági hatalmakat tudtak megmozgatni, illetve parancsra, a további gazdagodásuk reményében, tönkre tenni.
  Ekkor, a pártpolitikusok, a kétségkívül reprezentatív külsejű, és öltözékű riporternők kegyeit is keresték.
  Ez a közeledési szándék - a még erőteljesebb érvényesülés reményében - kölcsönös volt.
  Sokat sejtetően mesélnek abból az időből egy Baranya megyei kőműves mester és egy igencsak csinosnak mondott, a képernyőn hetente jelentkező műsorvezető alkalmi párosáról. Az elvtársat Lukács Jánosnak hívják, az MSZMP Központi Bizottságának gazdasági titkára volt, akinek az életét, egy portréműsorban, maga Vitray Tamás is bemutatta. A hölgy neve pedig? Nos, az maradjon titokban. Ha a tévé székház falai beszélni tudnának...
  Hankiss Ágnes

  munkásságával szinte egyenértékű rokoni kapcsolatrendszere, csak röviden: édesapja Erdős Péter, a hírhedt kommunista popcenzor (a nyolcvanas években börtönre ítélt CPg punkegyüttes tehát H.Á. nagymamáját emlegette negatív jelzők között).
  A Nagy Imre környezetében dolgozó édesanyja révén Hankiss Ágnes ráadásul snagovi gyermek volt.
  Első férje a liberális-de-azért-kedveljük megmondóember, Hankiss Elemér professzor,
  második férje a Vitézy-klán tagja Vitézy László firlmrendező-producer, aki Vitézy Tamás testvére és egyúttal Orbán Viktor rokona is.
  Fia pedig a BKV alázásában elévülhetetlen érdemeket szerző Vitézy Dávid, aki kora huszonéves Lauder-végzettként a Fidesz delegáltja a BKV felügyelőbizottságában.
  Hankiss Ágnes mindezeken túl szép értelmiségi karriert futott be: pszichológusként végzett, a tudományos publikációkon túl több szakmai és szépirodalmi könyve is megjelent. A rendszerváltozás után azonban fokozatosan beszippantotta a politika világa, ami Magyarországon egyet jelent az intellektuális elszürküléssel. Ősfideszesnek számít, 1990-es budapesti közgyűlési képviselőként valószínűleg még Demszky Gábor megválasztására is igennel szavazott. A liberális időktől egészen máig követte (sőt, talán alakította is) a párt holdudvarának világnézeti bakugrásait. Korábban a Hír TV-n, ma az Echo TV-n vezet műsort. Hír TV-s műsorában eredetileg Bayer Zsolttal alkottak műsorvezető párost. Bayer szokásosan öblös körmondataira Hankiss Ágnes rendre csak tipikus háziasszonyos, érzelemvezérelte, ráerősítő megjegyzésekkel tudott felelni kissé kellemetlen rekedtes hangján, hogy nahát, ,,ezek" tényleg milyenek.
  Hankisshoz fűződik a jobboldali vuduzás megteremtése, amikor is 2006-ban a szocik szellemeskedő narancsos bukta-evését úgy kommentálta, hogy ,,az nem más, mint az ellenség rituális megevése és megemésztése, és ez bőven kimeríti a fekete mágia gyakorlásának fogalmát".
  Hankiss Ágnes hozzátette: ,,minden ezotériához valamit is konyító ember tudja, hogy az átok visszaüt a gonosz varázslóra", vagyis Gyurcsány Ferencre.
  Hókuszpók megtalálásán túl tipikus női gonoszkodás volt részéről, amikor Dávid Ibolya 2006 tavaszi ingadozását úgy kommentálta, hogy ,,a változáskori problémákra ma már nagyon korszerű gyógyszerek vannak, talán érdemesebb lenne azokhoz fordulni".
  Előnye: összekötő középpályás lehetne
  Hátránya: a jobboldal kispadjára került  VITÉZY DÁVID

  Édesapja Vitézy László filmrendező,
  édesanyja Hankiss Ágnes író, a Hamvas Béla Kultúrakutató Intézet vezetője.
  Dávidnak három féltestvére van,
  Vitézy Péter a magánszférában, egy gyógyszeripari cégnél dolgozik,
  Vitézy Zsófia újságíró,
  ,,Cégadatok szerint a Reform másik tulajdonosa, s egyetlen cégjegyzésre jogosult tisztségviselője Vitézy Zsófia, aki Orbán Viktor unokatestvére. Mint arról lapunk elsőként számolt be, egy horvát szállodában, amely részben Vitézy Tamás - Vitézy Zsófia nagybátyja - érdekeltsége, ugyancsak feltűnik a Virgin-szigeteki Burdette Ltd.
  Az ismeretlen tulajdonosi hátterű Burdette magyarországi kézbesítési megbízottja Cseszlai János, akinek szintén van közös cége Vitézy Tamással, a G és M Kft.
  A leggazdagabb magyarok százas listáján is szereplő Vitézy Tamás a Dalmácia-Holiday Kft. társtulajdonosaként, már korábban 32 éves koncessziót szerzett a horvát Sibenikhez közeli Tribunj jacht-kikötőjében.
  Hankiss Ádám pedig New Yorkban jogász.
  Vitézy Dávid egyetlen politikai pártnak sem tagja, és nem is akar az lenni. ,,Úgy gondolom, hogy a civilek kerüljék a pártpolitikával való mindennemű kapcsolatot."
  A fiatalember jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdász hallgatója, regionális területfejlesztés szakon.
  Gyerekkora óta megszállottan érdekli a közlekedés.
  A fiatalember tizenöt éves kora óta a Városi és Elővárosi Közledesi Egyesület (VEKE) egyik alapító tagja, a forgalomszervezés munkacsoport vezetője és az egyesület sajtószóvivője.
  E mellett 2007 januárja óta a BKV felügyelő bizottsági tagja.
  A tisztségre Tarlós István, a Fidesz akkori fővárosi frakcióvezetője jelölte, a fővárosi közgyűlés egyhangúan megszavazta a kinevezését. ,,Magyarországon sokan fizetéspótlásnak fogják fel a felügyelő bizottsági tagságot, és csak kávézni járnak be havonta másfél órára. Én próbálom komolyan venni a feladatot, ami nem igazán jön jól a BKV-nak. Makacs vagyok, és következetes" - mondja Vitézy, aki tagja továbbá az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közlekedés Operatív Program Monitoring Bizottságának is. ,,Az uniós pénzek elköltésével foglalkozó bizottságba civil szervezetek delegálhatnak tagokat, engem a VEKE jelölt. Pozitív, hogy nemcsak ellenőrzési, hanem bizonyos kérdésekben döntési jogkörünk is van" - mondja Vitézy.
  A közéleti tisztségei közül egyedül a BKV FB tagságért kap tiszteletdíjat, havi bruttó 158 200 forintot.
  Forrás:
  http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/572146
  +
  Haszon Magazin
  +
  Magyar Világ
  +
  Manager Magazin”
 • 35. valaki13 2008. december 20. 12:50
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.

  Részlet a HVG ,,Morális döfés a liberalizmus szívébe" című cikkéből:

  ,,Csakhogy a politikai felhőrégiókban, a hatalom magasában zajló korrupciós ügyeknél van rázósabb. Az olyan, mely lent játszódik. Egyszerű választóik házában, utcájában, kerületében. Perzselő testközelségben. Nem gigászi érdekkörök által összehozott titkos csúszópénz-paktum. Nem a tíz- és százmilliárdos inkorrekt, lezsírozott megrendelések aktakupaca. Hanem a pártpolitika alsó- és középrétege által a lakókörnyezet szeme láttára elkövetett vagyonfosztogatás. Ami az ingadozó, szkeptikus híveket kihozhatja béketűrésükből. A jéghegy csúcsánál veszélyesebb, ami a mélyben rejtőzik.
  Politikai elitünk mentalitásának ismeretében nemigen gondolhatunk rá, hogy mindez unikum volna. Ilyen történetek valószínűleg száz- és ezerszámra fordultak elő a lassanként mögöttünk hagyott évtizedben. A különbség annyi, hogy nagyrészt sikerült eltussolni, a politika és bűnözés közti homályzónába rekeszteni. Logikus folyománya ez annak, hogy jobb- és baloldal egyaránt görcsösen összpontosított rá, hogy tisztség- és stallumhalmozás, a vízfejű, szuper-bürokratikus kádári tanácsrendszer átmentése révén felépítse (és a túloldal rovására növelni tudja) önkormányzati klientúráját. Pedig már a kádári érában látszott: a gazdaság hosszú távon nem tud életképesen eltartani 3200 települési és 19 megyei önkormányzatot. Nincs szükség rájuk. Külön hivatallal, szakapparátussal, vezetőtestülettel. ,,
  Forrás: HVG Online

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 34. 1soproni 2008. december 20. 10:35
  „32. Virgács!

  Pesten mennyit kell várni egy átszállásra?
  Netán ha lekésel egy járatot, mennyi idő múlva jön a következő? :)

  Ilyen árakkal nem lehet rászoktatni az embereket a tömegközlekedésre.”
 • 33. egybuszos 2008. december 20. 00:17
  „Virgács1
  Valamikor régen valakinek sikerült több száz aláírást gyűjteni ahhoz, hogy ezt a területet is bekapcsolják a tömegközlekedésbe. Ezek után többször is volt utasszámlálás, de érdekes módon csak nagyon ritkán volt rajta utas, de ők is csak azért, mert nem figyeltek, hogy melyik buszra szállnak fel. Érdekes hogy a Terciánál a járat beindulása után néhány nappal később volt fedett buszmegálló, míg pl. a Tesconál és a kórháznál mennyi ideig kellet várni erre, mert ugyebár ezt az építményt tervezni, engedélyeztetni, és építeni is kell, és ez máshol hosszú hónapokba is telik, de valamiért itt nem. Lehet, hogy valamelyik városvezetőnek ... A városvezetés nem az ésszerűségéről híres. Egy biztos forrásból tudom, hogy a polgármester azért nem hallgatja meg a volánt, és változtat, mert Ö a választó polgáraira gondol. Vajon kikre!!!”
 • 32. Virgács1 2008. december 19. 20:13
  „Kedves "egybuszos"!

  Nem tudom, hogy miért is nem kérik ki a buszvezetők véleményét, mikor nap-mint nap ők szembesülnek az utazókkal! Beus78-nak igaza van, arrafelé csak a Balfi busz jár és nagyon sokan laknak az Aranyhegyen és környékén.És még sorolhatnánk...stb! Én többször utaztam a 7B jelű busszal, ami kimegy a Virágvölgybe, eddig még senki sem szállt fel,és le, ezt nem látja senki sem? A városvezetés miért nem hisz a VOLÁNNAK?
  Nagyon sok lakópark épült az utóbbi időbe, nem kellene őket is bevonni a közlekedésbe? Miért csak a Lövérek és a környéke kiemelt?

  "valaki13" Örülök", hogy fizethetek!!! Eddig is gyalogosan közlekedem, ha lehet. Szívesebben mennék kerékpárral, de Sopronban kevés a kerékpár út! Én a járdán nem kerékpározom, mivel a gyalogos nem számít rám, ezért a balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki. Nem is szeretem, ha valaki ott kerekezik.

  Eddig is emelkedett a bérlet ára, de csak pár száz forinttal. Ezt sem sokallanám, ha veszem Budapestem egy havi bérlet ára 9600,-Ft, de Sopronban 4.470,-Ft , ami Budapesten két megálló, addig az Sopronban végig éri az egész várost. !! A legjobb az, hogy ellenőröket nem alkalmaznak, hanem mindenki tolonghat az első ajtó előtt a 21. században, hogy a bérletet felmutathassák!!! :O))))))
  Erről mikor szokunk le?”
 • 31. egybuszos 2008. december 19. 17:34
  „Amikor felfelé ment az üzemanyag ára senki sem panaszkodott, hogy nem emelkedik a viteldíj.
  Az hogy késnek a buszok az nem a mi hibánk. A város útvonalhálózata miatt van ez így, ugyanis nagyon sokan a Csengery út és a Várkerületen keresztül közlekednek, mivel nincs más alternatív útvonal, és valljuk be hogy az útminőség se jó nagyon sok helyen.
  A Várkerületen többször van piros hullám a főbb közlekedési úton, talán meg kéne kérni egy tízen éves gyereket, hogy csináljon egy ésszerű programot a lámpák beállításához.
  Azért nem jár több busz az Aranyhegy felé, mert a város vezetése a Virágvölgyi fantomjáratokat erőlteti, és nem fogad el semmilyen javaslatot a volántól. Mielőtt a jövő évi tarifákat valaki is sokallja, az forduljon majd a város önkormányzatához, mivel ők döntenek a viteldíjakról.”
 • 30. matriné 2008. december 19. 11:37
  „Mi lenne, ha még okok is lenne az árdrágításokra? Igaz miért ne tennék, hisz a népnyúzás nem bűncselekmény egy banánköztársaságban!”
 • 29. FREDDY/S 2008. december 19. 08:50
  „Jó lenne tudni, hogy mit, miért, mire és kire költenek valójában az adóforintokból, nemde...”
 • 28. valaki13 2008. december 19. 08:41
  „A HÉTMILLIÁRDOS HITELFELVÉTEL MIRE KELL, HA MÉG MINDEN DRÁGUL IS?????????????????????”
 • 27. Beus78 2008. december 19. 08:19
  „Virgács1-el teljesen egyetértek. Úgy gondolom, hogy ez nagymértékű drágulás. De lehet nem is érdekelne annyira a dolog, ha normális buszjáratok lennének mondjuk az Aranyhegy lakópark környékén. Azt hiszem, hogy már elég sokan lakunk arra, hogy sűrűbben járjanak a buszok.”
 • 26. látó 2008. december 19. 08:17
  „Az a fránya ördög...vagy inkább ördögök, akik kegyetlenül fognak nekirontani, ennek a "nyomorult" költségvetésnek! De vajon mit szólnak majd a várható puhuláshoz a bankok?”
 • 25. Telepathia 2008. december 19. 08:10
  „Tisztelt Fórumozok! "Cinkosok közt vétkes aki néma"- ezzel lehet indokolni az önkormányzat és a városvezetés képviselői költségtérítésének csökkentését.. Nem akarják meghallani azt amiben már régen cselekdniük kellett volna. Süketek!”
 • 24. valaki13 2008. december 19. 07:36
  „MIÉRT HALLGATNAK-TISZTELT KÉPVISELŐ HÖLGYEK és URAK???

  EZ NYILVÁN AZT JELENTI, HOGY EGYETÉRTENEK AZ ÍROTAKKAL!!!

  AZ EGYETÉRTÉS TETTEKBEN IS NYÍLVÁNULJON MEG!!!!!!”
 • 23. G.D 2008. december 18. 23:10
  „Elégedetlenek vagytok? Érthetö! Akkor változás kellene nem? Vegyetek részt a Seres Mária által kezdeményezett nápszavazásban! Megtettétek már? Ha ez is elmarad, akkor csak az utcára mehettek, tüntetni, mindent törni-zúzni, mert más nem marad!”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai kisfröccs – osztrák bánat

Sopron–fertőmeggyes - Egy fertőmeggyesi (Mörbisch) illetőségű osztrák állampolgár ittasan… Tovább olvasom