Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Milliók a kicsik karácsonyára

A fertőszéplaki gyermekek karácsonyi megajándékozásáról, autóbuszvételről, parkoló és forgalomlassító kialakításáról, az önkéntes tűzoltóegylet újra életrehívásáról is szó volt egyebek mellett a képviselő-testület késő esti órákba nyúló szerdai ülésén.
A majd ezerkétszáz lelket számláló község, Fertőszéplak képviselő-testülete legutóbbi ülésén vehetett át kiemelkedő munkájáért a polgármesteri jutalmat Köő Lászlóné óvodavezető, Fejes Zoltánné iskolaigazgató és dr. Szigeti Krisztina jegyző.
A Bozsvári István polgármester vezette testületi ülésen ezt követően – egyebek mellett – elhangzott: a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. december elseji közgyűlésén a polgármester a különböző mértékű – 4,3, 6,8 és a 10 százalékos – díjemelési javaslatok közül „a középsőnél rosszabbat nem támogat". A lakossági hulladékszállítási díj megállapításánál a testület a 9,3 százalékos emelést még elfogadhatónak tartotta.

A képviselők idén kétmillió forintot szánnak a fertőszéplaki gyermekek karácsonyi megajándékozására. Az akció közel kétszáz gyermeket érint, szüleiknek is örömet okozva: az ezer forintos ajándékcsomagok mellett ugyanis a szülők kilencezer forint karácsonyi készpénzjuttatásban részesülnek.

A napirendi pontok között szerepelt a jövő évi fejlesztési elképzelések megvitatása is. Ilyen célra mintegy ötvenmillió forintot szánhat a község. Felvetődött, jó lenne ismét életre kelteni a helyi önkéntes tűzoltóegyesületet. Ennek ösztönzésére külön pénzügyi keretet – mintegy 300 ezer forintot – fog biztosítani az önkormányzat. Helyeselték azt az indítványt is, hogy a falu vásároljon egy autóbuszt, amely közösségi célokat szolgálna: színházba, versenyekre, más kulturális és sportrendezvényekre vinné a fertőszéplakiakat.

Az iskola és az óvoda tervezett felújítása is elnyerte a képviselők támogatását, csakúgy, mint a csapadékvíz-elvezetés teljes körű megvalósítása. A tájház környéke parkolóinak – egyúttal forgalomlassító szigetének – kialakítása szintén bekerült a jövő évi tervek közé. A testület a Széchényi-kastély hasznosítási tervének elkészíttetéséhez szükséges pályázati önrész biztosítását is magára vállalta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Globex-per: soproni tanúk meghallgatása

A Globex-per tegnap a soproni tanúk meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Bíróságon. Dr. Gimesi… Tovább olvasom