Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Milliárdos fejlesztések

Sopron - Eddig 3,48 milliárd forintot nyert el Sopron a különböző pályázatokon és több mint 28 milliárd a már benyújtott, illetve előkészített pályázatok igényelt támogatásának összege.
Összesen 3,587 milliárd forintot költhet el az önkormányzat a városra és különböző feladataira pályázati forrásból. Az elnyert támogatásokat (melyek teljes összege 3,478 milliárd) 413,5 millió forintos önrésszel egészítették ki. A nyertes pályázatok közül kiemelkedik a maga 2,6 milliárdos támogatásával a Kőszegi úti aluljáró megépítése, de tízmilliót nyert a NAPszak Integrált Intézmény a pszichiátriai betegek nappali ellátására, 11,6 milliót kapott a város a Rákosi úti csomópont jelzőlámpás szabályozására. Biztos pénz a Lackner Kristóf utca és az Ógabona tér felújítására elnyert 13,8 millió is, amit ugyanennyivel a költségvetésből is kiegészít az önkormányzat. Már be is építettek 25 milliót a Széchenyi-gimnázium udvarába, ebből 15 millió volt pályázati forrás. Rehabilitációs ágyakra 48 milliót költhetnek el és 45 milliót a szociális foglalkoztató is elnyert. Kerékpárút tervezésére is hárommilliót hoztak a pályázatok, az ISPA II pedig a csatornázási és szennyvíztisztítási program kiegészítő munkáihoz nyújtott 655,7 milliós támogatást. Ezek a pályázatok mind 2006-ban és 2007-ben kerültek elbírálásra.

Az önkormányzat az egyedülálló akusztikájú, koncerteknek és színházi előadásoknak is helyet adó fertőrákosi Barlangszínház felújítására is pályázatot nyújtott be.
Az önkormányzat az egyedülálló akusztikájú, koncerteknek és színházi előadásoknak is helyet adó fertőrákosi Barlangszínház felújítására is pályázatot nyújtott be.

2007-ben és 2008-ban összesen több mint 30 milliárdra nyújtottak vagy nyújtanak be pályázatokat. Ezek közül milliárdos tétel a határon átnyúló vízellátás fejlesztése a Pannon–Fertő régióban. A pályázatot még nem is írták ki, de Sopron már jelezte: 14,2 milliárd támogatást kér (az erről szóló adatlapot már tavaly be is nyújtották), egy másik lehetőséggel élve pedig 3,3 millió eurót (825 millió forint) pályáznak az előkészítő, tervezői feladatokra. Az Ikva-patak többfunkciós mederrendezésére és az árvízi tározók kialakítására 1,3 milliárd támogatást kér a város, amelyhez 149 milliós önrészt is vállal. A Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerre 8,5 milliárd pályázati támogatásra számítanak és 1,3 milliárdot biztosítanának is a költségvetésből. A komplex belváros-rehabilitációra pedig a kormány dönti majd el, hogy az első ütemre végül is 600 milliót költhet el Sopron.

A pályázatok között szerepel még a Rák-patak mederrekonstrukciója, a fertőrákosi Barlangszínház felújítása, a Russ-villa állagmegóvása is.

Olvasóink írták

 • 9. Phantazia 2008. május 18. 10:41
  „A városvezetésnek az önkormáynzat képvisdelőinek nem egymással kell foglalkozni, hanem a a város élhetőbbé tételével, a köztisztaságggal, a nyilvános vécék létesítséével,a szemét udvarok gyorsabb kiüritésével, az állampolgárok közérdekű
  bejelentéseivel. az idegenforgalommal, hogy a vársoba látogató diákok, hol találnak egy olcsó önkiszolgáló éttermet, hol reggelizhetnének, hol költhetik el számukra is kedvezően kirándulásukra összerakott szüleiktől kapott pénzt. stb.
  Hagyjuk már a felejentősdit, a gyülöletet, az ügyvédi és peres eljársáokra elköltött, eltitkolt tizmilliós nagyságrendű költségeket. Ezek színtén a mi adóforintjainkból történik, azok bánják.Ezekre gyszer és mindenkorra a soproniak már nem kiváncsiak.Keresztény városvezetés ilyen nem csinál, söt még a csiráját is elfojtja., a békétlenségnek.Talán nem tévedünk?”
 • 8. Sorponyi 2008. május 15. 21:40
  „Kedves Városvezetés4
  Ha már erre pénz is van, végre foglalkozzatok a város fejlesztésével és végra hagyjátok abba egymás megalázását, főleg a "visszavágásokat". Vegyétek át, ami átvehető és tovább fejlesszetek. Nézzetek meg néhány várost - Debrecen, Nyíregyháza, Kaposvár, Pécs és folytathatnám, sajnos Győr nem - és annak belvárosát és kövessétek a jó példákat. Én megnéztem, meghatóan szépek!”
 • 7. Csaba Zsuzsanna 2008. május 15. 15:36
  „Kedves jaj és kendermagos!
  Tudom mint jelent az uniós -forrású pénz...!
  De ne kenjünk mindent a szocikra, a rendszerváltás óta eltelt majdnem 20 év és a házak amiről beszéltem nem lettek felújítva!!!”
 • 6. jaj 2008. május 15. 14:15
  „mielőtt hőbölögnének nézzenek utána mit jelent az uniós pályázat, kedves csabesz, kényszerzubonny... érdemes tájékozódni mielőtt nyilatkozunk valamiről!”
 • 5. kendermagos 2008. május 15. 09:10
  „azért kedves csabazs, mert jelenleg csak uniós források vannak, amiket nem lehet felújítástra költeni, csak fejlesztésre. hazai fejlesztési források, hála a szocik elkúrásának, hogy a főszocit, idézzem nincsenek.”
 • 4. Cicero 2008. május 15. 07:49
  „Ha ez mind igazság lenne nagyon jó lenne. Csak az igazságot, vagy a hallgatás vagy a hazugság rombolja le.”
 • 3. Kényszerzubbony 2008. május 15. 07:36
  „"de tízmilliót nyert a NAPszak Integrált Intézmény a pszichiátriai betegek nappali ellátására" Idézet a cikkből.
  Na ez a legfontosabb de komolyan, mert ami ebben a városban folyik abba bele lehet hülyülni... azoknak akik igazi soproniak. A jöttment tolvajok persze lopnak tovább miért is ne tennék? Lásd építőipari maffia stb.”
 • 2. csabazs 2008. május 15. 07:06
  „Még egy megjegyzés!
  Az Ágfalvi úton a két buszmegálló között életveszélyes az átkelés!
  Miért nem lehet oda egy zebrát felfesteni? Ennyi lóvéból telne!”
 • 1. csabazs 2008. május 15. 07:02
  „Én is örülök a pénznek, de...
  A régi lerobbant állagú önkormányzati házak/lakások felújítására miért nem pályáznak???
  Erre is kellene pénz!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászok jótékony bálja

Sopron - Szombaton, a második soproni borászbállal veszi kezdetét az idei Kékfrankos Nyár… Tovább olvasom