Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Milliárdos fejlesztés a VELUX-nál

A VELUX magyarországi gyáregysége összesen 6,5 milliárd forintos beruházással készül fel a tetőtéri ablakok új generációjának gyártására.

Két új termékcsoportot vezetett be a VELUX Cégcsoport a 2012-es pénzügyi évben: a teljesen új fejlesztésű moduláris felülvilágítókat és a tetőtéri ablakok új generációját. Hazánkban a VELUX Magyarország Kft. összesen 6,5 milliárd forint értékben ruház be az új generációs tetőtéri ablakok gyártása kapcsán. Világszinten a két termékcsoportba a VELUX Cégcsoport 70 éves fennállása óta a legnagyobb összeget, több mint 225 millió eurót fektetett be. A CO2 csökkentés érdekében 2009 óta további 12 millió eurót invesztált a Cégcsoport a fenntarthatóbb gyártási folyamatokba.

Intenzív fejlesztési programja után a VELUX Cégcsoport két nagy termékcsoport bevezetésére koncentrál világszinten. A Cégcsoport egyik újításának eredménye a már jól ismert tetőablakok Új Generációja, a másik pedig a köz- és magánépületeken egyaránt használható moduláris felülvilágítók – utóbbi termékcsoportjával a VELUX Cégcsoport egy teljesen új piacra lépett be.

Mindkét termékcsoport az energiahatékonyságra, a természetes fény és a megfelelő szellőztetés biztosítására fókuszál, az egészséges beltéri klíma megteremtése érdekében. A két projekt együttesen 225 millió eurós befektetést jelent, mely a VELUX Cégcsoport 70 éves történetének legnagyobb beruházása. E jelentős befektetések biztosítják a Cégcsoport növekedését az építőipart érintő válság ellenére is.

“A tetőtéri ablakok új generációjának gyártására való átállási költségek 2012-ben 2 milliárd forintot tettek ki a VELUX Magyarország Kft esetében. A projekt kapcsán az eddigi és a jövőbeni teljes beruházás 6,5 milliárd forintot tesz ki. Annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk gyártóegységünk szén-dioxid-kibocsátását, a 400 millió forintos beruházással megvalósult 2011-es faforgács-elszívó rendszer beüzelemésén kívül több üzemcsarnokunkban is korszerűbbre cseréltük a világítást. A magyar gyáregység a környezetbarát fejlesztéseknek köszönhetően így a Cégcsoport átlagához képest magasabb szinten, 16 %-kal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2007-es eredményekhez képest" – nyilatkozta Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

"2012-es befektetéseink a jövőnk biztosításában és piacvezető pozíciónk megőrzésében segítenek. Az egész világra jellemző változékony gazdasági helyzet és az építőiparban tapasztalható bizonytalanság folyamatos kihívást jelentenek. Stratégiai fókuszunk így az általános üzleti tevékenységünk mellett a két újdonságunk leghatékonyabb bevezetésére került. Egy bonyolult piacon mérlegelnünk kell, mi termeli a legtöbb értéket üzletünknek itt és most, és későbbre kell halasztanunk azokat a projekteket, amelyek még várhatnak" – nyilatkozta Jřrgen Tang-Jensen, a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója.

12 millió euró a CO2 kibocsátás csökkentésére

2009-es klímastratégiájának közzététele óta a VELUX Cégcsoport 12 millió eurót fordított arra, hogy szén-dioxid-kibocsátását csökkentse. A 2020-ra kitűzött cél megvalósítása érdekében tovább invesztáltak a gyáregységek berendezéseinek korszerűsítésébe. Ennek hatására a Cégcsoport 2007-es eredményeihez képest 13 %-kal csökkentette a gyártás során keletkező üvegházhatású gázok szabadba jutását.

"Ragaszkodunk a 2020-ra kitűzött céljaink megvalósításához, amely szerint 2007-es szén-dioxid-kibocsátásunkat megfelezzük. Új termékcsoportjaink az eddigieknél is környezetbarátabbak, mely szintén hozzájárul ahhoz, hogy redukálni tudjuk gyártóegységeinkből az üvegházhatású gázok kibocsátását. Mindent megteszünk azért, hogy elérjük a korábban megfogalmazott célkitűzésünket!" – mondta David P. Meyer, a VELUX Cégcsoport üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Biztonsági program a balesetek nullára csökkentése érdekében

Az új termékcsoportok új gyártóberendezések üzembe helyezését és régiek eltávolítását vonták magukkal. Emiatt a munkahelyi balesetek számában növekedés jelentkezett: míg a 2011-es statisztikák 2,8 baleset/egymillió munkaórát mutattak, 2012-ben átlagosan 3,9 baleset történt egymillió munkaórában.

“Természetesen nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de az év végére újra csökkenő tendenciára számítunk. 2013 végén fejezzük be a hároméves VELUX Biztonsági Kiválóság programunkat, amely arra irányul, hogy nullához közelítsük a munkahelyi balesetek számát. 2013-ra célunk, hogy az egymillió munkaórára eső balesetek számát 1,75 alá csökkentsük – ez a korábbi évben tapasztaltnak majdnem a felét jelenti" – fűzte hozzá David P. Meyer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb lépés a soproni új Várkerület felé

A Várkerület a Tűztorony mellett Sopron másik jelképe, emellett fontos kereskedelmi és közlekedési… Tovább olvasom