Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Mikor lesz körforgalom?

Sopron - A Virágvölgyi csomópontnál és a plázánál körforgalmat tervez kialakítani az önkormányzat, a Rákosi úti kereszteződésben lámpás csomópontot. A Csengery utca felújítása márciusban elkezdődik.
A Virágvölgyi csomópont körforgalmának kiépítéséhez az önkormányzat biztosította a 60 millió forintot, a másik 60 milliót pályázaton nyerte. Annak ellenére, hogy a beruházás teljes összege rendelkezésre áll, hónapok óta nem történik semmi előrelépés. Miért nem épül a körforgalom?

– A Virágvölgyi csomópont körforgalmának finanszírozására tavaly november 5-én megállapodást írt alá a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, a soproni önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) – tudtuk meg Fazakas Orsolyától, a NIF Zrt. kommunikációs vezetőjétől. – Az építési engedély 2008. október 10-én emelkedett jogerőre. A kivitelezői közbeszerzést november 25-én jelentettük meg, amelyre január közepéig lehetett ajánlatot tenni. A kivitelezővel a tervezett szerződéskötés időpontja 2009. február 5. A munkálatok megkezdését március második felében tervezzük, az időjárás függvényében, hogy idén június 30-án a műszaki átadás-átvétel megkezdődhessen. A 120 millió forint csak egy előirányzat, a végleges árat a közbeszerzés lezárása után tudjuk megmondani.

Azáltal, hogy a közbeszerzés a tél folyamán zajlik, bízunk benne, hogy alacsonyabb kivitelezési árat érhetünk el, mivel pontosabban határozhatják meg a szükséges erőforrást és nem lesz szükség rohammunkára, ami sokszor a kivitelezést kedvezőtlenül befolyásolja.

Balesetveszély: A 84-es elkerülőút Virágvölgyi csomópontjánál égetően szükség lenne a körforgalom kialakítására. Fotó: Magasi
Balesetveszély: A 84-es elkerülőút Virágvölgyi csomópontjánál égetően szükség lenne a körforgalom kialakítására. Fotó: Magasi

Ugyanezen az elkerülőúton a Rákosi úti csomópontnál lámpás kereszteződést hozna létre az önkormányzat. Erre tavaly februárban nyertek támogatást. Az önrészt, 3,5 millió forintot még 2008 márciusában átutalták a támogató hatóságnak, de a kivitelezés azóta sem kezdődött el.

A Magyar Közút Kht.-től kapott információ szerint lezajlott a közbeszerzési pályázat. A mintegy egy hónapos munkák elkezdése – a téli időjárási körülményeket is figyelembe véve – márciusban várható.

Állami tulajdonú út a Csengery utca is. Ennek egy szakaszát már újjáépítették, 2005 óta ígérik a másik rész felújítását is. A megvalósítást minden évben elhalasztják. Most azonban jó hír, hogy a Csengery út második szakaszának rendbetételét az Észak-dunántúli Operatív Program keretében fogják megoldani. A tényleges munka várhatóan idén márciusban indul el és május végére fejeződik be.

– Lépések történtek a pláza fölötti elkerülőút és a Lackner utca kereszteződésének körforgalommá alakítására – tudatta Kerekes Attila, Sopron főmérnöke. – A Magyar Közút Kht. elkészíttette a terveket, az engedélyezési eljárás folyamatban van. Keressük a pályázati lehetőségeket, hogy a munkák mielőbb elkezdődhessenek. A mintegy hatvanmillió forintos önrészt az önkormányzat biztosítja.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Dresi 2009. február 01. 12:38
  „A Plázánál lenne a legégetőbb !!!
  a Rákosi úti jelzőlámpás csomópont kivitelezése meg azért nem kezdődött el,(a lakók bánatára) habár a pén most meg volna rá, (14 év után ),ugyan is egy képviselönk ott lakik aki többször is ellenérzését fejezte ki ez ügyben. NO COMMENT!!!”
 • 56. Intel 2009. január 28. 14:09
  „gyferi

  Nekem a jobboldal fizet a Soproni ügyvédek pereskedéseiből:)))

  Az út végett pedig Te reklamáltál, mert nem keresel jól kint, és nem tudsz venni egy frankó terepjárót:)”
 • 55. gyferi 2009. január 28. 13:51
  „u.i. olvas vissza te madárfaj hogy ki reklamált a sopronköhidai és sopron közötti út miatt,

  mielött Te beégsz :)))) . Azt hol informáltad magad mélygarázs ügyben? Ne tán a kisalföldben? akkor ugyis minden tiszta. De egyébként neked is kéne hogy fizessen az mszp valami járulékot amenyit itt propagandázol...

  Idézlek: "Csak jönne Orbán Viktor már, azt hiszem fél éven belül nem lenne itt Magyar Gárda.... "
  Juj!”
 • 54. Intel 2009. január 28. 13:29
  „Még valami, előbb nézz utána ki írta alá a mélygarázs szerződést.
  Először tájékozódj, majd utána beszélj, és akkor nem fogsz beégni:)”
 • 53. Intel 2009. január 28. 13:26
  „gyferi
  Talán a mélygarázst ne keverd ide, mert szerintem Te semmit nem tudsz Róla.
  Az eleje óta követem a dolgokat, és egyet mondok Neked, várd meg az ítéletet...

  Lassan bírósági határozat lesz róla, így jogilag minden akadály elhárul, hogy az Önkormányzatnak lépnie kell majd ez ügyben!

  Szerintem Te hiteltelen ember lettél, mert az elején bepróbálkoztál a dolgokat eltusolni, és a másik oldalt rossz színbe tüntetni fel!

  U.i. Reklamáltál Simon alpolgármesternél, hogy szólítsa fel a közutat?”
 • 52. gyferi 2009. január 28. 12:05
  „Sokan okoskodtak hogy osztrákoknál is vettek autót a parlamentbe. Nos mióta kibujt a szög a zságból és az osztrák média felfigyelt rájuk, vissza lettek adva az autókl. Magyarországon nincs ereje a médiának. Mivel védekezett veres?
  "hát izé, nem csak én kaptam autót vazze" erre kelett felvenni imf hitelt meg uniós hitelt meg anyámkinya hitelt.

  Majd intel kitermeli nekik az adópénzével! Dezsöt meg nem kell besározni, besározta magát az elégé. pl.: "Telek-licit", vagy azmiatt van most a mélygarázsügy. Az ö szerzödései miatt.”
 • 51. Intel 2009. január 28. 01:09
  „cocialisták

  Valóban sok igazat leírtál, de a sofört azért félretettetek...
  Egy autó pedig én úgy tudom, hogy új, méghozzá a sötétszürke.
  Azt, hogy kitől valók, senki se vitatta el...

  Viszont, akkor picit foglalkozzunk Veled is, mivel hála ég, ha nehezen is, de elárultad magad!
  Első, ezt nem egy ismerősödtől tudod, hanem te ott dolgozol, és képviselő vagy!
  Tehát, vállald a neved, és ne, úgy mocskold a képviselő társaid.
  Na, és persze addig jogod sincs Biczi nevét leírni, mert ő vállalja magát, közbe Te pedig egy gyáva hitvá... alak vagy!

  Ti jelenlegi város vezetők mindenhol ott vagytok álnéven, és akit lehet azt megpróbáljátok besározni.
  Úgy, ahogyan fogalmaztál is, a Dezsőt!

  Ha bátor vagy, és becsületes, akkor írd be a neved Drága képviselő Úr!
  Biczi Úrnak, pedig személyesen mond meg, mi a problémád, és ne egy nyilvános fórumon üzengess neki!

  Valóban csak ennyire vagytok képesek!”
 • 50. xen 2009. január 27. 20:32
  „bugris vagy coci...én kimoderálnálak, de az rajtad nem segítene...”
 • 49. Jay80 2009. január 27. 19:45
  „:)”
 • 48. cocialisták 2009. január 27. 18:48
  „Intel! Mivel annyira idegesített a sorozatos egyoldalú szövegelésed, felkerestem az egyik régi ismerősöm. Ő a házban dolgozik, kb 10 éve. Ha nekem nem hiszel, legalább neki hidd el. Szóval: az önkormányzatnak több sofőrje van, az, aki papíron a dezsőt fuvarozta, jelenleg is söfőrködik. Azért csak papiron, mert az ismerősöm szerint a walter legtöbbször sofőr nélkül furikázott, vagy a főtanácsadójával. A rendszámok régiek, azokat megtartják. A jelenlegi polgármesteri autó közel 4 éves, ez egy skoda superb. már régen megérett a cserére, de politikai okokból nem vettek újat. Szerinte rossz üzenete lenne. Az összes luxus a klíma és a sötétített üveg. Ezt is még a dezső rakatta be. Minden önkormányzati autó walteres, gondolom ez nem meglepő. Ebben a ciklusban nem vett az önkormányzat autót. Van egyéb szándékosan rosszindulatú és csúsztató kérdésed? Ha az autók érdekelnek kérdezd meg biczi lászlót, hogyan kell autót venni. köszi”
 • 47. Intel 2009. január 27. 17:04
  „köszönöm”
 • 46. Jay80 2009. január 27. 16:00
  „tudom, csak vicceltem. láttam már az autót, hát nem egy régi típus az biztos”
 • 45. Intel 2009. január 27. 15:06
  „Jay80
  Én bízok képességeidbe, hogy eltudod majd dönteni mennyi idős is az az autó...
  Egy Skodat keress, ami nem alap autó...”
 • 44. Jay80 2009. január 27. 14:03
  „Na jó, de egy 15 éves autón is láttam már új rendszámot :)))”
 • 43. Intel 2009. január 27. 09:17
  „41.

  Na akkor a soför is a régi nem?
  Magyarázd meg azt is!
  Miért nem volt jó Walter soföre?
  Erre adj egy jó magyarázatot, mert biztosan erre is tudsz:))))
  Amúgy csak a rendszámot nézd meg, és okosabb leszel:)))”
 • 42. pulci 2009. január 26. 22:57
  „Ha már autókról van szó akkor ez máshol sincs másképp pl. ausztriában óriási felháborodást okozott hogy a Nemzeti Bank egyik második osztályú vezetője a bank magyarul az adófizetők pénzén rendelt magának egy EUR140.000-ós bmw 740i full extrásan ehhez képest Veres audija egy szar. Ezt csak azért írom hogy ne higgyék egyesek hogy ilyen csak nálunk létezik...”
 • 41. cocialisták 2009. január 26. 22:38
  „Te Intel! Legalább tájékozódj! A Fodor egy legalább 3 éves (ha nem több) walter skodával közlekedik a hivatalban. tudomásom szerint nem vettek a választások óta autót. Csak a szokásos rosszindulat beszél belőled.”
 • 40. Jay80 2009. január 26. 19:42
  „"Annak ellenére nem így kellett volna ezt megoldani, még akkor is, ha csak pár millió Ft-ról van szó."

  egyetértek”
 • 39. Intel 2009. január 26. 19:37
  „Jay80
  Felszereltségben lehet spórolni, de miért Audi?
  Hát ha már van gyárunk, akkor támogassuk így őket.
  Kategóriához képest, szerintem jó áron lehet ilyen autókhoz jutni...

  Annak ellenére nem így kellett volna ezt megoldani, még akkor is, ha csak pár millió Ft-ról van szó.”
 • 38. Jay80 2009. január 26. 18:54
  „Az enyémbe nincs annyi. Jó oké cseréljék le, de az olcsóbb nem lett volna jó, és muszáj audinak lennie? Akkor is reklamáltam mikor a Fodor kapott, naná, nagyon nem bírom a mostani polgármesterünket, de ezt úgyis tudod már írtam. Az hogy a sofört is kirúgták, hogy finoman fogalmazzak nagy szemétség volt! Ez olyan tipikus gyerekes dolog.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolt autókereskedés: miért volt 26 millió a telephelyen?

Sopron - Nagy erőkkel tart a nyomozás a hétfőn kirabolt soproni autókereskedő ügyében. A kár… Tovább olvasom