Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mikó újra a Petőfiben

Mikó Istvánt, a soproni Petőfi Színház egykori alapító igazgatóját újra láthatja a soproni nagyérdemű a következő évad Csárdáskirálynő című produkciójában.
– Sopron a szívemben él. Mindig szívesen jövök vissza, s nagyon örültem Pataki András színigazgató meghívásának, hogy játsszam el Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjében Miska főpincér szerepét. A produkció az új évad bérleti műsoraként kerül a fertőrákosi Barlangszínház színpadára – fogalmazott Mikó István színművész, aki 1991-től egy évtizeden át a soproni Petőfi Színház alapító igazgatója volt. A napjainkban is rendkívül nagy népszerűségnek örvendő színész, rendező elmondta: Miska főpincér szerepét a ’80-as évek derekán játszotta először. Azóta külföldi turnékon német és olasz nyelvű előadásokon is megelevenítette a legendás figurát, 2000-ben például Japánban.

Mikó István (jobbra) Kálmán-operettben lép színpadra az új évadban. Mellette Pataki András színigazgató.
Mikó István (jobbra) Kálmán-operettben lép színpadra az új évadban. Mellette Pataki András színigazgató.

– A Csárdáskirálynő fertőrákosi előadását Halasi Imre rendezi. Ő jó barátom, gimnáziumban és a Színművészeti Főiskolán is iskolatársak voltunk. Együtt indult a pályafutásunk Kisvárdán – tette hozzá Mikó István, aki szerint Kálmán Imre neve és az operett igazi hungarikum.
– Sopronban a bérlet nem kedvezményes, hanem maga a bérlet a kedvezmény. Ennél méltányosabb feltételekkel nem juthat senki színházi élményhez – jelentette ki Pataki András színigazgató.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keletről jöttek, itthon mentenek

Kilométereket utaznak a munkahelyükre vagy éppen az ország keleti felében adják fel otthonukat és… Tovább olvasom