Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Miként lehet vezetővé válni?

Az egyetemisták sikeres jövőjének kialakításával foglalkozik a Kisalföld Contact Day március 26-án, szerdán reggel 9-kor kezdődő programja.

Szóba kerül a vezetővé válás, továbbá egy jó ötlet megvalósíthatóságának feltételei is az NYME Közgazdaság-tudományi Kar Erzsébet utcai aulájában.

A rendezvényre keddig még jelentkezhetnek az érdeklődő, illetve bemutatkozni kész vállalatok.

Kreatív hallgatók alkotják az NYME Közgazdaság-tudományi Kar „Nagyvállalati kapcsolati csoportját", amely január óta működik. Céljuk, hogy az üzleti szférában kooperációs lehetőségeket térképezzenek fel, ezzel együtt értékes céges kapcsolatokat teremtsenek. Mindez a kar gyakorlati oktatásának színvonalát emeli és az egyetemisták sikeres jövőjének kialakítását segíti elő.

Balról Horváth Ágnes, Csiba Betti, Fazekas Nikolett, Gubicza Melinda és Zsíros Réka.
Balról Horváth Ágnes, Csiba Betti, Fazekas Nikolett, Gubicza Melinda és Zsíros Réka.


– A hallgatók számára karrierépítő napot állítottunk össze. Mindebből az egyetem, a hallgatók és a cégek is kölcsönösen profitálhatnak: a közvetlen találkozás megalapozhat egy későbbi hasznos kapcsolatot, például gyakornoki terep és munkahely szempontjából – közölte a Nagyvállalati kapcsolati csoport vezetője, Horváth Ágnes PhD-hallgató.

– Dr. Fábián Attila dékán 9 órakor kezdődő köszöntőjét követően dr. Klein Sándor professzor, munkapszichológus a vezetővé válás folyamatát mutatja be. Ezt követően Straub Elek, a kezdő vállalkozások szellemi-anyagi mentoraként ismert befektetőcég elnöke egy jó ötlet megvalósításának mikéntjéről beszél.

Michael Reinig ügyvezető igazgató az általa vezetett szombathelyi autóipari cégről tart előadást, Varga Péter pedig pénzügyi tanácsadó cégük soproni kirendeltségét mutatja be.

A csoport tagjai – Csiba Betti, Fazekas Nikolett, Zsíros Réka, Gubicza Melinda – a délután fél 1-kor kezdődő további programról elmondták: a hallgatók jövőjükkel kapcsolatosan – szakemberek vezette – kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt. Önéletrajz és motivációs levél írásához kapnak tanácsokat, próba-állásinterjúkon, próbanyelvvizsgákon mérhetik le rátermettségüket és tudásukat.

Informálódhatnak az üzleti megjelenés és protokoll szabályairól, a kar karrierirodájának működéséről, a külföldi tanulmányi és szakmai gyakorlati ösztöndíjakról. Emellett még grafológiai előadás és elemzés is színesíti a programot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotika kiállítás - Magyar lányok Bécsben - galéria +18

Judy Nero például 15 éve a szakmában dolgozik, és addig csinálja, amíg ez örömet okoz számára -… Tovább olvasom