Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Mihócza László: nem hagytam cserben senkit

Én nem hagytam cserben senkit. Hiába is állítja a rendőrség az ellenkezőjét – fordult lapunkhoz Mihócza László sopronkövesdi férfi.

 Én nem hagytam cserben senkit. Hiába is állítja a rendőrség az ellenkezőjét – fordult lapunkhoz Mihócza László, miután megjelent, hogy a Soproni Rendőrkapitányság lezárta és vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek az ellene közúti cserbenhagyás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A sopronkövesdi férfi állítása szerint a rendőröknek is elismerte, hogy osztrák munkahelyéről hazafelé tartva vezetés közben néhány másodpercre valószínűleg elaludt, ezért térhetett át a szemközti a sávba, ahol érintőlegesen ütközött a vele szemben közlekedő autóval.

Mindkét kocsi visszapillantó tükre megsérült. Mihócza László azt is állítja, hogy amint észlelte a csattanást, lassított és megállt, majd visszatolatott az ütközés helyszínére. Ott összeszedte a szétszóródott alkatrészeket, körülnézett, és meggyőződött róla, hogy a baleset környékén senki sincs.

– Én körültekintően jártam el, senki nem volt a közelben. Ráadásul az ütközés olyan csekély mértékű volt, hogy komoly baj, személyi sérülés szóba sem jöhetett. Amikor kijöttek hozzám a rendőrök, én mindenben a rendelkezésükre álltam.

Megkérdezték, miért nem jelentkeztem a felhívásukra. Hogy jelentkeztem volna, amikor nem is tudtam, hogy keresnek? Ez kedden történt, a felhívás a szombati újságban jelent meg, ők pedig pénteken voltak nálam, miután a szervizben megtudták, hogy bementem megjavíttatni a visszapillantót. Évtizedek óta balesetmentesen vezetek, soha semmilyen összetűzésem nem volt a rendőrséggel – állítja a férfi.

– Jogszabályban írt kötelezettség a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője felé, hogy baleset esetén megálljon, meggyőződjön arról, hogy személyi sérülés vagy vagyoni kár keletkezett-e. A cserbenhagyás törvényi tényállása nem követeli meg személyi sérülés bekövetkeztét, az ütközés mértékének sincs szerepe.

A rendőrség tényadatok és a vizsgálat megállapítása alapján döntött arról, hogy vádemelést kezdeményez. A felelősség kimondása a bíróság hatáskörébe tartozik – reagált Mihócza László felvetésére Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Előzmény:

A 84. számú főúton 2013. június 4-én délután közlekedési baleset történt. A Lövő és a Sopronkövesd között haladó jármű vezetője áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen ütközött a vele ellentétes irányban, Lövő felé szabályosan haladó Suzukival.

A baleset következtében mindkét jármű bal oldali visszapillantó tükre letörött. Az okozó járművezető az ütközést követően autójával megállt, összegyűjtötte járművének úttestre esett alkatrészeit, majd Sopronkövesd irányába továbbhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a részes gépkocsiban történt-e személyi sérülés.

Az adatgyűjtést követően a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az 56 éves sopronkövesdi férfit, aki a rendőrségen elmondta, hogy vezetés közben vélhetően elaludt.

A Soproni Rendőrkapitányság M. László ellen közúti cserbenhagyás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi mise és kenyérszentelés a felújított Szent István-templomban

A hetven éve felszentelt, s idén felújított Szent István-templomban tartott ünnepi szentmisét dr.… Tovább olvasom