Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Miért szüntették meg a parkolást a fertőrákosi iskolánál?

Utánajártunk, és megtudtuk: balesetvédelmi okokból került ki a szalagkorlát. Parkolási lehetőség az iskolától harminc méterre biztosított.

Fertőrákosi olvasónk kereste meg szerkesztőségünket.

- A településen az általános iskola alsó tagozatú épülete előtt idén az önkormányzat megszüntette a parkolási lehetőséget - írta olvasónk - Először egy megállni tilos táblát tettek ki.

Ezen, mi szülők felháborodtunk, mert sokan reggelente autóval visszük a gyerekeket az iskolába. A minap pedig azt vettük észre, hogy szalagkorláttal korlátozzák a megállást, így még véletlenül sem tudunk parkolni.

A levélíró meglátása szerint a faluban több helyen, így a polgármesteri hivatal előtt is van parkolási lehetőség. Ezt pedig az iskolánál is biztosítani kellene. Már csak azért is, mert a közelben működik egy vendéglátóhely. S a hozzájuk érkezők is hátráltatva vannak, mert nem tudnak hol megállni - zárult olvasónk levele.

Az ügyben megkerestük a fertőrákosi önkormányzatot, ahol dr. Nagy Attila jegyző adott tájékoztatást portálunknak.

- A patak mellett párhuzamosan futó út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, amelyet az önkormányzat saját forrásból szélesítésített ki és rendezte a padkát - kezdte a jegyző. - Ezen a szakaszon már eleve kint volt a megállni tilos tábla, de ezt sajnos sokan nem tartották be. Az illetékes hatóságok balesetvédelmi szempontból írták elő a szalagkorlátot. Ennek kihelyezése valóban megtörtént.

Dr. Nagy Attila kiemelte, az önkormányzat az iskolától harminc méterre kialakított egy térköves, kilenc férőhelyes parkolót. Itt kilenc autó várakozhat. Ezt igénybe vehetik az iskolába érkező szülők, valamint az étterem vendégei is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Érthetelen: kivágták a kiserdőt"

Közel ötven fa tűnt el egyik napról a másikra a soproni Besenyő úti lakópark közeléből. Tovább olvasom