Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Miért nem vitték el a kukáját?

A törvény szerint a szolgáltatást igénybe vevő kötelessége a hulladékszállítási rendszerben használatos edény biztosítása.

– Tíz éve van ez a kukám, most közölték velem, nem viszik el. Akkor mi lesz a szemetemmel? – panaszkodott szerkesztőségünknek fertőrákosi olvasónk, Prácser Gyula.

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.-nél (STKH) tudtak a problémáról és magyarázatot is kaptunk. Olvasónknak kiöregedett a szemetesedénye, hiányzik róla a szabványos fül. Emiatt a kukát felakasztani, kiüríteni nem lehetett. Ezt közölték is az ügyféllel.

– Ezeknél a nagyon régi kukáknál bajban vagyunk, mert a cég folyamatosan frissíti a gépjárműparkot, az új gépek pedig csak a szabványos füllel rendelkező edényeket tudják megemelni. Az öregebb kukák ürítése ezért problémákat okozhat – mondta el érdeklődésünkre Éder Andrea, az STKH marketingvezetője, hozzátéve: a törvény szerint a szolgáltatást igénybe vevő kötelessége a hulladékszállítási rendszerben használatos edény biztosítása.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsiba zárta kislányát, autómentő szabadította ki

Véletlen a kulccsal együtt a kocsiba zárta kislányát egy anyuka a bútoráruház előtti parkolóban.… Tovább olvasom