Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Miért nem hallgatják meg az időseket?

Ezúttal nem kedden, hanem hétfőn délután 4-kor folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem rendezvénysorozata a GYIK-ban.

Dr. Molnár Katalin egyetemi docens „Életút-feldolgozás, tapasztalatátadás" című előadásával ezúttal nem kedden, hanem hétfőn délután 4-kor folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem rendezvénysorozata a GYIK-ban.

– Sok szülő, idős ember panaszkodik, hogy a felnövekvő nemzedék nem tart igényt azokra az ismeretekre, amit ők életük során felhalmoztak. Gyakran előfordul az is, hogy emiatt az idősebb korosztály feleslegesnek érzi magát, s tehetetlenség is gyötri: segítenének, de mégsem hallgatják meg őket. Miért van ez?

Hogyan és mit tehetünk ez ellen? E kérdéskörre keres választ a tanácsadás az életútkövetés és a szabadidős tevékenységek eszköztárának elemzésével – fogalmazott dr. Molnár Katalin.

Az egyetemi docens a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézetének igazgatója.

Tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, az Országos Erdészeti Egyesületnek, s a Benedek-kar stratégiai bizottságának. Ugyancsak aktív szerepet tölt be a Tanárképzők Szövetségében, a Körlánc Egyesületben, a Magyar Játéktársaságban. 1996-ban a Magyar Püspökkari Titkárság felkérésére a katolikus óvodák vezetőinek tartott tanfolyamot Máriabesnyőn. Számos kitüntetéssel ismerték el eddigi tevékenységét.

Több alkalommal részesült főigazgatói dicséretben; 2003-ban az NYME kiváló dolgozója lett, 2005-ben Pápa városától Pro Publiko díjat vehetett át. 2011-ben Benedek Elek-emlékéremmel jutalmazták tudományos munkásságát. Szakmai teljesítményét publikációk sora és a konferenciákon tartott előadásai is fémjelzik.

A minden évben megrendezendő Határon Túli Magyar Óvónők (pedagógusok) szakmai továbbképzésének állandó szereplője, néphagyományőrzés, tanácsadás, játék és kreativitás, természeti környezetben való tanulás témakörökben.

Ezúttal nem kedden, hanem hétfőn délután 4-kor folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem rendezvénysorozata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyatékkal élők: pluszpontok a felvételinél

A Nyugat-magyarországi Egyetem személyre szólóan segíti a hallgatók esélyegyenlőségét. Tovább olvasom