Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Miért nem áll meg a busz a Felsőbükinél?

Képviselői megkeresésre kezdeményezték a soproni Felsőbüki Nagy Pál utcai buszmegálló szerepeltetését a menetrendben.

A Volán illetékeseitől kérdezem sokak nevében, hogy Sopronban a 32-es busz miért nem áll meg a Felsőbüki Nagy Pál utcai megállóban? A buszról minden általa érintett megállóban fel és le is lehet szállni, csak éppen a Felsőbükiben nem. Érthetetlen! Csalódott utas

– A 32-es járat a Sopron és Harka közötti forgalmat bonyolítja le, amely járat a Gidapatak utcáig helyi járatként közlekedik – tudatta Tóth László, a Volán soproni személyszállítási üzletágának igazgatóhelyettese. – A Felsőbüki utcai megálló eredetileg nem szerepel a járat menetrendjében, hiszen azt csak azóta érinti, amióta megépült a Kőszegi úti aluljáró. Ezért azt tanácsoljuk a környéken lakóknak, hogy a körzet önkormányzati képviselőjével közöljék a 32-es járattal kapcsolatos észrevételüket, mert csak az önkormányzat kezdeményezheti a Volán helyi közlekedési rendjének módosítását. A Volán az önkormányzattal kötött szerződésében foglaltaknak megfelelően készséggel beiktatná menetrendjébe a kért megállókat.

Az önkormányzatnál megtudtuk, ismerik a problémát. Képviselői megkeresésre kezdeményezték a Felsőbüki Nagy Pál utcai buszmegálló szerepeltetését a menetrendben. Jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve azonban ennek adminisztratív jellegű vonzata is van mind a minisztérium, mind pedig az utazóközönség felé, ami miatt vélhetően csak 2012. december végétől állhatnak meg az autóbuszok a kért megállóban.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a soproni Erzsébet-kórház 3,1 milliárd forintos fejlesztése

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházban központosítják az az aktív ellátást: új központi tömböt… Tovább olvasom