Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Miért fuldoklik Bánfalva a szeméttől? Olvasói vélemény

"A szelektív hulladékgyűjtés arról szól, hogy a különválasztható még felhasználható hulladékot a kijelölt, megfelelő konténerekbe berakjuk" - írja Olvasónk.
"A kedden megjelent Bánfalva fuldoklik a szemétben megjelent provokatív cikkükre válaszolnék.

Nem messze lakom az említett fotón megjelenített hulladékgyűjtő-szigettől. Valóban elkeserítő a helyzet, amit a kulturálatlan szemétlerakók okoznak.

A hely a Fenyő tér Bessenyő utca sarok. A szelektív hulladékgyűjtés arról szól, hogy a különválasztható még felhasználható hulladékot a kijelölt, megfelelő konténerekbe berakjuk.

Nem arról, hogy minden elképzelhető és el nem képzelhető háztartási és egyéb szemetet ott lerakjunk. A szomszédos Ausztriában sem igy működik.
Provokatív a cikkben megemlített indok, hogy mégpedig az egyéb címeken szedett helyi adók a hulladék elszállítására fedezetet jelentenek.

Sajnos a szemétösszetételt szinte mindennap látva bizonyos, hogy a szemétlerakók zöme Magyarországon semmit nem adózik, csak fogyaszt.

A Bessenyő lakótelep és az Ágfalvi úti lakótelep lakóinak többsége Ausztriában dolgozik ott is vásárol csak a szemetet rakja itt le, azt ami már a kukásedénybe nem fér be.

A hulladéksziget a polgárőrség által több hónapig őrizve volt , akkor rend volt, miután az őrzés megszünt ismét elszabadúlt a rendetlenség.

A háztartási és egyéb szemetet a Harkai úti lerakóba beveszik --JA! oda kellene szállítani! A szemetelők zöme az évi max 10 - 25000 Ft helyi ingatlanadónál más helyi adót nem fizet, ez a fegyelmezetlen szemetelésre nem jogosít fel.

Az egész Kisalföld hangneme baloldali , ez nem jogosítja fel önöket, hogy a téma valóságtartalmát nem ismerve kidomborítsák a városvezetés hiányosságát" - írta olvasónk.

Egy másik olvasónk szeint, a legnagyobb baj az emberekkel van mi szemetelünk a szelektív gyűjtés pedig csak álom kartondobozokat egyben csak beledobják. Lehetetlen így rendet tartani.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron 700 milliós támogatást kap a kormánytól

"Sopronban a 2015-ös év a nagyberuházások éve lesz" - ígérte Fodor Tamás. Tovább olvasom