Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Miért csúszik az óvoda épület átadása?

A kivitelezés ideje alatti kellemetlenségekért mindenkit, szülőket, gyerekeket és ott dolgozókat egyaránt kárpótolni fog majd a végeredmény.

A Trefort téri óvodával kapcsolatban  a Jereván-lakótelep kisgyermekes szülei keresték fel szerkesztőségünket. Mint mondták, tavaly fogtak az óvoda felújításához a szakemberek. Ennek nagyon örültek, hiszen tarthatatlan állapot volt, hogy nagyobb esőzésekkor vizesvödröket kellett kerülgetniük a kicsiknek. Épp egy éve, májusban költözött át a felújítás idejére az óvoda az Alsó-Lövérekbe, a Fülesi utcában létrehozott „pótóvodába". – Jó volt látni az építkezés előrehaladtát, s az intézmény kerítésére elhelyezett táblát, amelyen 2012. július 17-e szerepelt mint a projekt átadási határideje – tudatták.

A városháza egy tornaszobával bővített, teljesen felújított óvodát adhatunk át új eszközökkel, játékokkal a kicsiknek. Fotó: Magasi Dávid
A városháza egy tornaszobával bővített, teljesen felújított óvodát adhatunk át új eszközökkel, játékokkal a kicsiknek. Fotó: Magasi Dávid


A szülők részletezték: ámbár az építkezés nagyon jól áll, igazán ledöbbentek, hogy az elmúlt két hónapban semmi jelét nem látták, hogy folytatódott volna a beruházás, és az átadás határideje is 2012. november 30-ra módosult. Vajon mi lehet a csúszás oka? – tudakolják, hozzátéve: pedig nem kis próbatételt jelent, hogy a Fülesi utcába vigyék nap mint nap a gyerkőcöket.  A buszmenetrend változásával még nehezebb lett a bejárás.

– A Trefort téri óvoda kivitelezésének befejezése augusztus közepére várható – reagált megkeresésünkre Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtófőnöke. – Az elmúlt héten kaptuk meg a közreműködő szervezettől (VÁTI)  az iránymutatást, hogy a PVC-padló- csere, illetve a komplex fűtéskorszerűsítés pénzügyi fedezetét milyen átcsoportosítással lehet megoldani. Ez alapján tudjuk ezen munkálatokat megrendelni, melyek eredetileg nem szerepeltek a támogatási szerződésben. A szeptemberi visszaköltözésnek nem látjuk akadályát, emellett örömteli, hogy egy tornaszobával bővített, teljesen felújított óvodát adhatunk át új eszközökkel, játékokkal. A kivitelezés ideje alatti kellemetlenségekért mindenkit, szülőket, gyerekeket és ott dolgozókat egyaránt kárpótolni fog majd a végeredmény – zárta a sajtófőnök.

Olvasóink írták

 • 5. hoszandi 2012. június 07. 09:42
  „hasonló a helyzet a Kőműves közi bölcsivel... hónapok óta senki nem jár az építkezés felé... a bölcsiből az értesítőt pedig kiküldik, hogy a gyerkőcöt felvették oda....”
 • 4. Jetta 2012. június 07. 02:28
  „Igazi szakembereknek ez nem probléma...no de a magyar mentalitás minden (józan!)elképzelhetőt felülír, olyan...Pató Pál módjára! Nem lesz itt idén semmiféle átadás....”
 • 3. Filtec 2012. június 06. 13:12
  „2012. július 17-e
  2012. november 30-ra módosult.

  Lehet, hogy a november 30 pedig majd február 31 (!)-re fog!”
 • 2. öröksoproni 2012. június 05. 13:07
  „Persze himbi, hogyne. Biztos megmondják.”
 • 1. himbi 2012. június 05. 12:50
  „Azt lehet tudni, hogy ki a kivitelező?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti Összetartozás Napja Sopronban

Mi soproniak pedig különösen büszkék lehetünk arra, hogy sokat tettünk a nemzetért akár a… Tovább olvasom