Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Miért cserélne időpontot a VOLT és a Sound? - szavazás

A zamárdi önkormányzat tárgyalást kezdeményezne a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound szervezőivel, hogy a két rendezvény időpontját cseréljék meg. Önnek mi a véleménye? Szavazzon!

A zamárdi városvezetés tárgyalásokat kezdeményezne a Balaton Sound szervezőivel a júliusban szokásos elektronikus-zenei fesztivál időpontjának egy-két héttel korábbra csúsztatásáról.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni Csákovics Gyulát, a kisváros polgármesterét is.

Mint megtudtuk, ő a jövő hét közepéig külföldön tartózkodik, nem elérhető. Így, a korábban a sonline.hu portálnak adott nyilatkozatát tudjuk alapul venni.

- A nyaralótulajdonosok jogos igénye miatt keressük a kompromisszumokat - mondta el a portálnak a polgármester. - Az ő részükről vetődött föl a közelmúltban megtartott fórumon az, hogy július 1-je és augusztus 20-a között a főszezon legyen fesztiválmentes Zamárdiban. Ez úgy volna megoldható, hogy a Balaton Sound véget érne addigra, az idei siker miatt várhatóan jövőre is folytatódó Nagyon Balaton pedig augusztus 20-án kezdődhetne, és azt követné további két-három nap.

VOLT, az VOLT: Sopronban július első hétvégéjén.
A VOLT, az VOLT: Sopronban július első hétvégéjén.


A Balaton Sound korábbra hozatala csak úgy volna megoldható, ha a soproni VOLT fesztivállal időpontot cserélne. A rendezvények szervezőivel felvettük a kapcsolatot ez ügyben, rövidesen leülünk velük tárgyalni.

A polgármester kiemelte: egyik rendezvényről sem hajlandó lemondani az önkormányzat, már csak azért sem, mert mostanra már pontosan tudható, mennyi hozadéka volt az idei fesztiváloknak.

Nyolcvanötmillió forintnyi a bevétele a kisvárosnak a területbérletből és az idegenforgalmi adóból. A Sound jelenti a nagyobb tételt, hetvenmillió forintot. S pluszban még négymilliót kap a városüzemeltetési szervezet a fesztivált követő rendtételért. A város népszerűsítése, a vendégforgalom növelése érdekében tehát ragaszkodnak mindkettőhöz.

Az, hogy megcseréljék a fesztiválok időpontjait, nem egyszerű feladat.

- 2016-ig érvényes szerződésünk van Zamárdival, ami egyaránt vonatkozik a jelenlegi helyszínre és az időpontra, jelesül július második hétvégéjére - nyilatkozta portálunk megkeresésére Vető Viktória, a szervező Sziget Kft. sajtófőnöke.

- 2014-ben biztosan a már megszokott időpontban lesz megtartva a Balaton Sound, a VOLT Fesztiválra pedig július 2-5-e között kerül sor, hiszen ezeket már előre beharangoztuk. Figyelembe véve a Zamárdiban felmerült lakossági igényt, megvizsgáljuk, van-e mód esetleg a fesztiválok idejének változtatására, cseréjére. Tesszük ezt annak ellenére, hogy már megállapodásban rögzítettük a következő évek időpontjait - tette hozzá Vető Viktória.
Portálunk információi szerint a kérdés egyelőre nincs napirenden a szervezők részéről.

Az pedig, hogy a két rendezvényt más időben tartsák, egy többéves folyamat eredményének a vége lehet. Már csak azért is, mert két olyan, jól bejáratott és népszerű nyári eseményről van szó, amelyeket megszoktak az emberek. Ott és akkor, amikor azokat tartják...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bölcsőde épült a soproni Kőműves közben

Negyvennéggyel bővült a soproni bölcsődei férőhelyek száma az önkormányzat nyertes pályázatának… Tovább olvasom