Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Mi lesz veled soproni `regi tv´?

Március 31-én lejár a soproni regionális televízió szerződése. Kérdés, a politika, vagy a szakmaiság kerekedik felül.

Az országszerte működő regionális – közte a soproni - televízió stúdiók a Magyar Televízióval megkötött szerződéseik idén március 31-én lejár. Azaz eddig kell megkötni az új megbízásokat. Szakmai berekben azonban szinte biztosra veszik, legkésőbb szeptemberig a mostani székhelyükről fognak sugározni.

Külső gyártásban

Hiába a március végi határidő, az MTV életében tavasszal jelentős változtatásokat kell levezényelni, s erre koncentrálnak.

A regionális televíziók közül a soproni és a debreceni van külső, magánvállalkozó tulajdonában. Azaz e kettő nem tartozik közvetlenül az MTV alá.

Hatékony szervezet kell

- Március végéig a kell levezényelni a regionális televíziók átszervezését, s megalkotni az új struktúrát – mondta el a soproni Kránitz László (MSZP), a közszolgálati közalapítvány kuratóriumának tagja. – A cél az, hogy egy hatékony, jól működő szervezet jöjjön létre.  A tervezetet a kuratórium fogja elfogadni, egyelőre mi is kíváncsian várjuk, mi az MTV vezetőségének az álláspontja. A soproni televízió a működése során bebizonyította, hogy szükség van rá. A nézői visszajelzések alapján állítható, hogy van igény erre. Azaz fontos, hogy az adott régió eseményiről tudósítás készüljön.

Az utóbbi években többször is felmerült, hogy a soproni regionális televízió más városba – Győrbe, Szombathelyre – költözik át. A három városnak egyaránt jobboldali vezetése van, így az esetleges pályázat kiírása után jöhetnek a háttéralkuk.

Maradjon Sopron a központ

Kránitz László ezzel kapcsolatban kifejtette, személy szerint szeretné, ha továbbra is Sopron maradhatna a központ. Ám kérdés, a szakmai, vagy a politikai érdekek lesznek erősebbek. Az unió a régiókat részesíti előnyben, míg a Fidesz-KDNP kormány inkább megyékben gondolkodik.

Az már köztudott, hogy a Magyar Televízió hírműsorait a Magyar Távirati Iroda készíti majd. így információink szerint nem elképzelhetetlen, hogy helyben is egy ilyen, összevont szerkesztőségek dolgoznak majd.
A soproni regionális stúdió fő működési területe Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye.

Fehér folt

A szomszédos szerkesztőség Pécsen, illetve Budapesten működik. Az ország közepe – Fejér, Veszprém, valamint Komárom-Esztergom megye egyelőre fehér volt, mert mindegyik központtól távol esik. A tervek szerint az új koncepcióban erre is megoldást találnak majd.

Olvasóink írták

 • 9. info2009* 2011. január 29. 21:49
  „Ferto-parti TV kellene, nem soproni. Es meg valami, jo lenne ha a piramisokat a hatterbol levennek, mert nem ertem miert kell egy helyi tv-ben a hatterkepnek piramisokbol allni. Vagy ez valahogy kotodik a temeto korforgalomnal levo szabadkomuves jelvenyhez? Csak hogy tudjuk ki uralkodik Sopronban IS?”
 • 8. tboy 2011. január 29. 16:01
  „"Március végéig a kell levezényelni a regionális televíziók átszervezését,..."

  Ezt a részt nem értem.

  Most Kránitz úr beszél zagyván agy az írónak a keze keveredett össze?”
 • 7. zeta62 2011. január 28. 23:08
  „Úgy sejtem, van a városnak egy fityeszes díszpintye, akarom mondani díszpolgára, valahol Brüsszel környékén...
  Most tehetne is valamit...”
 • 6. reális 2011. január 28. 21:36
  „1.) Kránitz Lacika lobbizása eredményeként müködik a mai napig Sopronban a "regi tv" , bizony ám mediator!!!!
  2.)Dr . Molnár Ágnes mit hozott a városnak mediator?
  3.) Kedves mediator a szólásszabadság remélem nem csak a fideszesek kiváltsága, mert írása arra utal.”
 • 5. SzImike 2011. január 28. 12:26
  „Tudom, hogy naiv vagyok - legalább is annak tűnök -, de ez lenne a helyes út. Persze, Magyarországon élünk és 2011-ben.”
 • 4. mediator 2011. január 28. 10:57
  „Sz.Imike! Persze, majd vállvetve küzdenek együtt a jóért, elég idealista elképzelésed van a dolgokról.
  De nem a Te hibád, hogy ez gyakorlatilag elképzelhetetlen kis hazánkban.”
 • 3. SzImike 2011. január 28. 10:51
  „Én meg úgy gondolom, hogy az összes politikusnak, aki tűz közelben van segíteni kellene, független attól, milyen színeket képvisel. Így úgy gondolom, ha az Kránitz, akkor ő, ha Molnár, akkor pedig ő és lehetne még sorolni.”
 • 2. mediator 2011. január 28. 10:20
  „Hajaj, jól megnézheti majd magát a "regi tv", ha a fennmaradásért vívott küzdelemben Kránitz Lacika korteskedik mellettük. Jobb lenne, ha most már inkább elhallgatna, mielőtt hangoskodásától a soproni stúdiót hallgattatnák el, és gyorsan keresni kellene valamilyen fideszes támogatót, mondjuk Dr. Molnár Ágnes lenne most erre a legalkalmasabb.”
 • 1. PancsKaszaMell 2011. január 28. 09:41
  „"A regionális televíziók közül a soproni és a debreceni van külső, magánvállalkozó tulajdonában."
  Nem a városé??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos… Tovább olvasom