Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Mi lesz a sportparadicsomból? Focipálya és öltöző épül Hegykőn - látványterv

Megnéztük, mi valósulhat meg az öt évvel ezelőtt bejelentett sportparadicsom tervéből Hegykőn; csökkentett mód.
  
Öt évvel ezelőtt írtuk meg: a tervrajzokat és a látványterveket látva csodálatos sportkomplexum jöhet létre magánbefektetésként Hegykőn.

Fedett lelátós, NB III-as mérkőzésekre alkalmas labdarúgó pálya, kisebb méretű edzőpálya és teniszpályák, valamint egy 4 csillagos szálloda alkotja azt az egymilliárd forintos beruházást, amely magánbefektetésben épült volna meg.

Az eredeti terv
Az eredeti terv


Megnéztük, mi a helyzet most öt év elteltével.

Megtudtuk, a sportfejlesztési koncepció tervét idő közben átírta az élet. Ezen nagyberuházás az eredeti formájában nem valósul meg, egyes elemei azonban igen.

Az akkori befektetők a szándékuktól visszaléptek, koncepciójukat térítésmentesen felajánlották az önkormányzat számára, amleyet azt a saját lehetőségeihez igazítva, több lépésben és módosításokkal, átvette és elkezdte megvalósítani.

Ráadásul, a településen azóta sem tettek le a szállodaépítéséről, jóllehet ennek a termálfürdő közelében van realitása.

Szigethi István, a település polgármestere új fejleményekről számolt be portálunknak.

- A település elfogadott sportkoncepciója hosszú távra meghatározza a fejlesztési feladatokat - kezdte a Fertő parti település polgármestere. - Elsőként 2013. szeptemberében adhattuk át a kézilabda méretű, villanyvilágítással ellátott műfüves labdarúgópályát.

A harminc százalékos önkormányzati önrésszel együtt harmincötmillió forintból elkészült létesítményhez kettőszáz fős lelátó tartozik.A polgármester így folytatta: a korábbi labdarúgópályát áthelyezték, hogy helyet kaphasson egy korszerű sportöltöző és majd egy újabb, élőfüves focipálya.

Az öltöző látványterve

Az öltöző látványterve - Ezen létesítmény elkészül- Az öltöző megépítését a Magyar Labdarúgó Szövetség negyvenmillió forintos TAO támogatási összeggel jóváhagyta. - mondta Szigethi István. - A mi feladatunk az, hogy a térségbeli vállalkozókat meggyőzzünk: ajánlják fel erre a célra a társasági adójukat.

A tizenhétmillió forintos önrészt pedig már beterveztük az idei költségvetésbe. A pénz összegyűjtése után kezdődhet a kivitelezés, illetve egy további, következő ütemben a labdarúgópálya kialakítása.

A megyei másodosztályban játszó csapat már most is olyan pályán játszhat, amelyen  a füvet 24 fejes öntözőrendszer locsolja. A szurkolók pedig egy elektronikus eredményjelzőn követhetik nyomon a meccs állását.

A településen a termálvizet, illetve annak jótékony gyógyító hatását szeretnék összekapcsolni a sporttal. Az edzőtáborok megtartása mellett, sportsérülések után lábadozó sportolók rehabilitációját is biztosítani szeretnék.

Hegykőn egyébként a labdarúgás mellett más sportágakat is támogatnak. A településen példás kézilabdaélet folyik, de emellett tartanak karate és aikido, továbbá lovas edzéseket is.

Önkormányzati támogatással pedig ingyenesen tanulhatnak úszni az óvodások és az általános iskolások.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macséta és vipera a soproni rendőrség páncéljában

Macsétát, az igazihoz hasonló géppisztolyokat és különböző teleszkópos botokat – viperákat… Tovább olvasom