Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Mi lesz a bezárt iskolákkal?

Répcevis-Szakony - Répcevisen az iskola épületébe már átköltözött az önkormányzat. Várhatóan itt kap helyet az orvosi rendelő is. Szakonyban tornacsarnokot szeretnének kialakítani.
A csökkenő gyermeklétszám miatt Répcevisen az iskolát, míg Szakonyban az óvodát is be kellett zárni. A két településen arról érdeklődtünk, mik a távlati tervek az üresen maradt épületekkel.
– Az egykori iskola épületébe már átköltözött a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő áttelepítése pedig folyamatban van – válaszolt Kovács István polgármester. – Az orvosi rendelőnk jelenleg a termelőszövetkezet majorjában található, és már csak ez az egy intézmény működik itt. A központosítással olcsóbban működtethetjük az intézményeinket. A felszabaduló épület alkalmas mezőgazdasági vagy kereskedelmi célokra. Megfelelő ajánlat esetén az értékesítés is szóba jöhet.

A hónap elejétől Szakonyban sem az óvoda, sem az iskola nem nyitott ki. – Az iskolát művelődési házzá alakítottuk át – mondta el Farkas Gyula polgármester. – A volt művelődési házból tornatermet szeretnénk kialakítani. Egyelőre a tervezés elején tartunk, így becsülni sem tudjuk a költségeket. Az óvodából pedig öltözőt alakítunk ki, ugyanis az épület háta mögé szeretnénk megépíteni a labdarúgópályát. Amennyiben sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, egy rendezett településközpont jöhet létre.

P. Horváth László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő óraszám, kevesebb jövedelem

Sopron - Sopronban csak az önkormányzati iskolákban negyven pedagógus-álláshely szűnt meg. A… Tovább olvasom