Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Metszik a fákat, fiatalítják a cserjéket

Sopron - Az elkövetkezendő időszakban kilencvenezer darab egynyári virágot ültetnek ki Sopron közterületeire. Virágosításra mintegy nyolcmillió forintot fordítanak.
A Sopron Holding munkatársai városszerte a fák metszését, valamint a cserjék ifjítását végzik. Ezt követően állnak neki a parkok, játszóterek, zöldterületek tisztításának, valamint a padok, korlátok karbantartásának. Április elején pótolják az elszáradt vagy kitört fákat. A telet úgy ötven fa és 500 cserje nem vészelte át.

– Már kezd növekedni a tavaly ősszel elültetett negyvenezer darab árvácska, tulipán és nefelejcs – mondta el a Kisalföld megkeresésére Nagy Zsolt városi főkertész. – Így minden adott, hogy kora tavasszal virágos város fogadja az itt élőket és a turistákat. Az egynyári növényeket május elején kezdjük el kiültetni. Ennek során negyvenöt fajta, kilencvenezer darab lágy szárú virág kerül a parkokba, zöldterületekre, körforgalmakba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tervez a városvezetés ingyenes virágosztást. Így nemcsak a közterületek, hanem a lakókörnyezet is megszépülhet. A lakók egymást motiválhatják, hogy mindenkinél virágos legyen az előkert. Szeretnénk megnyerni a fiatalokat is, hogy van értelme a környezet gondozásának.
A városi főkertész hozzátette, a gazdasági válság és a megszorítások miatt úgy válogatta össze a kiültetendő virágokat, hogy a darabszám ne csökkenjen és a kiadás se nőjön. Idén virágosításra mintegy nyolcmillió forintot fordítanak.

A Sopron Holding munkatársai városszerte a fák metszését, valamint a cserjék ifjítását végzik. Fotó: Magasi
A Sopron Holding munkatársai városszerte a fák metszését, valamint a cserjék ifjítását végzik. Fotó: Magasi

– A városban lévő hatszázötven vadgesztenyefát aknázómolyok ellen a tervek szerint idén is háromszor permetezzük le – folytatta a főkertész. – A javulás szemmel látható, így folytatunk kell a védekezést. Az összes költség több mint másfél millió forint. Megéri a ráfordítást, mert egyetlen koros fa eszmei értéke is hasonló nagyságrendű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedmilliós gázszámlatartozás

Sopron - Geéb Gabriella soproni rokkantnyugdíjasnak 252 ezer forintos gázszámlatartozása van. Hiába… Tovább olvasom