Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Mészöly Sopronban: A cél, hogy az első ötben végezzen az Újpest

A magyar és külföldi labdarúgók tudása között nincs nagy különbség, a feltételeket tekintve már óriási a szakadék - nyilatkozta Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője.

Sopronban edzőtáborozott az Újpest FC. A labdarúgók már a téli felkészülést is itt végezték. Mint megtudtuk a csapat tulajdonosának a Hotel Sziesztában is van érdekeltsége, s ezért esett a választás a határszéli városra. Nem mellesleg Ausztriába több edzőmérkőzést játszhattak. Mészöly Géza, a csapat vezetőedzője a pénteki, utolsó napon nyilatkozott portálunknak.

- Sopronban ideálisak a felkészülés feltételei, maximálisan elégedettek vagyunk - kezdte a vezetőedző. - Csütörtökön három edzést tartottunk. A nap az erdei futással kezdődött, majd a Káposztás utcai stadion biliárdasztal sima füvén gyakoroltunk. Mivel, már másodszor vagyunk Sopronban, ezért egy városismereti sétát is beiktattunk. Így jobban megismerhettük, az immár szeretett városunkat.

- A csapat az edzőmérkőzéseit Ausztriában tartotta.
- Valóban. Játszottunk az osztrák Nagymarton (Mattersburg), valamint az ukrán első osztályú Donyeck ellen. Ezek a mérkőzések fontosak voltak, hiszen kiváló környezetben profi ellenfelek ellen készülhettünk. Még a bajnokság kezdete előtt, két hét múlva visszatérünk még Sopronba. Addigra reményeim szerint teljesen egyben lesz a csapat.

- Az egyesülettől a két meghatározó külföldi játékos távozott. A bajnokságban a hatodik helyet szerzeték meg. Milyen tervekkel vágnak neki az idei idénynek?
- Azon dolgozunk, hogy megoldjuk a pótlásukat. A hatodik helyet nagy eredmények tartom, hiszen tizenegy újoncot avattunk. S ezzel a fiatal csapattal is jó eredményt értünk el. A cél az, hogy az első öt hely valamelyikén végezzünk. S még az sem elképzelhetetlen, hogy kijuthatunk majd a nemzetközi színtérre is.

Mészöly Géza. Forrás: www.ujpestfc.hu
Mészöly Géza. Forrás: www.ujpestfc.hu

- Az MTK kiesésével még inkább megtörik a fővárosi klubok hegemóniája. A vidéki egyesületek sorra jobban szerepelnek, mint a budapestiek.
- Be kell látnunk, a vidéki önkormányzatok jelentősebb pénzekkel támogatják a labdarúgó csapataikat, hiszen helyben nagyon fontos tényező a futball. Nekünk ebből a szempontból szerencsénk van, ugyanis Újpesten, a mostani önkormányzat mellettünk áll és segít bennünket.

- A nézőszám is jelentősen elmaradt a mondjuk tíz évvel ezelőttihez képest. Sokan azt gondolják: amíg ilyen focit lát, nem is érdemes kimenni a stadionba.
- A Szusza Ferenc stadion különleges adottságokkal rendelkezik. Akik már játszottak itt megerősíthetnek engem, amikor azt mondom, egy igazi katlan a mi pályánk. Perszer tudom, sokat kell tennünk azért, hogy ezerrel többen jöjjenek ki a mérkőzéseinkre. Fontos, hogy a családok is jól érezzék magukat, ehhez pedig a biztonság feltételeit kell megteremteni. Hiszem, jó futballal ekkora növekedés nem elérhetetlen.

- A hazai labdarúgás színvonala olyan, amilyen. A válogatott mérkőzések, valamint egy-egy fontosabb európai klubszereplés előtt állandó a fogadkozás, hogy most már tényleg jó úton tart a labdarúgás felemelkedése. Aztán a legtöbb esetben csalódnunk kell, mert az Európa Ligában, vagy a BL-ben a legtöbb hazai csapat az első, második kör után elvérzik. Miért?
- Úgy vélem a hazai a külföldi labdarúgók tudása között nincs nagy különbség, a körülményeket tekintve viszont nagy a szakadék. Amíg nem rendeződik a követelek-kapok viszony, addig nem is fog felemelkedni a magyar labdarúgás.

Olvasóink írták

 • 3. mindigatutit 2011. június 27. 17:26
  „""A magyar és külföldi labdarúgók tudása között nincs nagy különbség"-nem tudom miről beszél?az elmúlt 20évben hány játékosunk lett komoly csapat tagja?az utolsó talán détári volt.”
 • 2. tonybacsi 2011. június 26. 13:38
  „Ejnye Géza bácsi
  nem ismerted a faterodat? Ővolt az utolso Magyar focista.
  (tudom,mert egy tereltűk vele e lasztit)
  krdezd meg,járt e a hévizi uton...AHOL AZ 5-ŐS VILLAMOS JÁRT.”
 • 1. gmentes 2011. június 26. 10:22
  „Lehet, hogy igaza van?! Bár inkább túl sok a csapat a magyar bajnokságban, azaz minden falábú és küzdeni nem akaró is bekerül a csapatokba. Kevesebb (jóval kevesebb) csapatban tömörödhetnének a jobb játékosok, így az újoncok is rákényszerülnének a jobb teljesítmény nyújtására, hogy egyáltalán bekerüljenek a felnőtt csapatokba. Azt meg már meg sem említem, hogy a játékosok számához képes nagyon-nagyon sokan akarnak megélni a háttérben a magyar fociból. Ezt gondolom Mészöly Úr is tudja. Itt kell kezdeni a rendrakást!!!!!
  Hasonló terület a politika is. A színvonal is elég egyforma, a pénzt meg csak nyelik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztisztviselők kitüntetése Sopronban

A Köztisztviselők Napja alkalmából elismeréseket adtak át pénteken a városházán. Tovább olvasom