Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Mesterokleveleket adtak át a kamarában

Sopron - Hét szakma ötvennégy képviselője vehetett át mester címet tanúsító oklevelet a soproni iparkamarában. A következő képzés várhatóan szeptemberben indul.
A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara újkori története során először szervezhetett önállóan mesterképzést és vizsgáztatást. Korábban a leendő mesterek Győrben tanulhattak, mostantól azonban egyszerűbbé válik az oktatás. A keresett szakmák közé tartozik a fodrász, kozmetikus, szakács, cukrász, ács-állványozó, gázvezeték- és készülékszerelő, valamint a fogtechnikus.

Az iparkamarában Horváth Vilmos elnöktől a hét szakma ötvennégy képviselője vehetett át legmagasabb szintű elismerést, mesteroklevelet.
– A mestervizsga igazolja, hogy a szakember megfelelő szintű képzéssel, tapasztalattal rendelkezik – mondta el Kováts Árpád, a kamara titkára. – Emellett van pedagógiai, pénzügyi és vállalkozásvezetési ismerete is.

Lényeges, hogy szakipari tanulókat kizárólag mesterek fogadhatnak.
Terveink szerint a következő képzést idén szeptemberben indítjuk. A kamara gyakorlatilag az összes államilag elismert – nyolcvanhat – szakmára szervezhet oktatást és vizsgáztatást.

Olvasóink írták

  • 2. aha 2008. július 21. 21:27
    „Hát hallod ha még értelmezni se tudodd a szöveget akkor inkább ne írj semmit.. iskolából sztem senki se került ki mesterként,nemde?!Akkor miért kéne bezárni?Végre nem kell Győrbe menni..”
  • 1. FREDDY/S 2008. július 19. 20:20
    „Az iskolákat akkor bezárhatják, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogfogás a mélységi ellenőrzésen

Sopron - Mélységi ellenőrzésen bukott le két lövői férfi a soproni határkilépőnél: autójukban… Tovább olvasom