Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Mesterházy Sopronban: túlköltekezte magát a kormány

Mesterházy Attila szerint a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott.

Mesterházy Attila szerint az elmúlt napok adatai azt bizonyítják, hogy a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, hiszen nemcsak az államadósság volt történelmi csúcson, hanem az államháztartási hiány is jóval magasabb lett, mint amire számítani lehetett.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje pénteki, soproni sajtótájékoztatóján kifejtette: az első két hónapban a kormány elköltötte az államháztartási hiánynak nagyjából a felét. "Ez a költségvetés egy választási költségvetés, és tarthatatlan, hiszen már most túlköltekezett a kormány - tette hozzá az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy a foglalkoztatottsági adatok csak művi úton tarthatók ilyen magasan. Azt mondta, a közmunka jó program, de csak átmeneti megoldás, akkor működik jól, ha a benne részt vevő emberek át tudnak lépni a valódi munka világába.

"Mi a következő négy évben legalább 250 ezer új munkahelyet fogunk tudni teremteni" - közölte a szocialisták elnöke. A bizalmat kell helyreállítani a magyar gazdaság iránt, mert ha van bizalom, akkor jönnek a beruházók, akkor van munka és tisztes fizetés is - fogalmazott.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: fontos, hogy változás legyen az országban, és új kormány alakuljon. Mesterházy Attila a Zuschlag János interjúját említő kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott: ez kampánytéma, akik szervezik ezeket az interjúkat, azok ezer szálon kötődnek a Fideszhez, ezért ők így is kezelik ezt a kérdést.

Ezekből egy szó, egy mondat sem igaz, legendát akarnak kreálni ezekből a fideszesek - jelentette ki az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila soproni látogatása előtt mintegy kéttucat jobboldali szimpatizáns jelent meg a helyszínen, a többi között olyan transzparenssel, amelyen az állt: "Mit tudtál Zuschlagról, Attila?"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni lőtéri gyilkosság: 20-20 és 13 év fegyház jogerősen

Számításunk szerint Táncos Attila és Végerbauer Roland 11 év 4 hónap múlva szabadulhat, Márkus Tamás… Tovább olvasom