Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Mesterházy: Sérül a demokrácia, a Fidesz szerint az MSZP botránypolitizál

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kampányolt pénteken Varga Gyula szocialista képviselő-jelölt mellett a Liszt-központ előtti téren. Soproni Fidesz szerint az MSZP botránypolitizál.
Az elnök mindenekelőtt leszögezte: a demokrácia sérülésének tartja, hogy – mint mondta –, „egyik soproni televízióba sem engedte be a fideszes városvezetés", pedig az ország állapotáról mondta volna el véleményét. Nehezményezte azt is, hogy a helyi szocialisták számára igen ritkán adódik lehetőség televíziós megjelenésre. – A baj, hogy sérül a demokrácia – állapította meg a politikus, aki szerint a soproni városvezetés hatalomgyakorlása leképezi a Fideszét.

Pedig a fideszes városvezetés nem lehet büszke magára, hiszen képtelen kezelni Sopron pénzügyi helyzetét. Az is érdekes, hogy az érintett körzetben az elmúlt napokban-hetekben egyre másra infrastrukturális beruházásokat végeztettek el, pont a kampányidőszőszak finisében. – Az országot Orbán-Simicska-klán irányítja – tette hozzá, majd derűlátónak nevezte, hogy Dunaföldváron a szocialista jelölt nyerte meg a polgármesteri széket a kormánypárti jelölt előtt. Varga Gyulát, a vasárnapi időközi önkormányzati választás szocialista képviselőjelöltjét felelős, agilis és rátermett közéleti embernek nevezte, aki már több ciklusban is bizonyított.

Soproni Fidesz: az MSZP "botránypolitizál" 

A soproni Fidesz-szervezet vezetője szerint "családi nap ürügyén botránypolitizálni" érkezett a városba pénteken Mesterházy Attila, az MSZP elnöke; a szocialista politikus sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy nem szólalhatott meg a helyi tévékben a vasárnapi időközi választás előtt.

Abdai Géza, aki egyúttal a város alpolgármestere, az MTI-nek azt mondta: volt egy megállapodás a jelöltet indító szervezetek, valamint a helyi elektronikus médiumok és a Soproni Téma című lap között arról, hogy a kampányban a szavazólap sorrendjében mindenki egyenlő időt és felületet kap.

"Ezt mindenki betartotta, senki sem vitatta, és mindezt most Mesterházy akarta felrúgni a kampány végén az MSZP javára akkor, amikor a többiek már nem tudnak reagálni" - fogalmazott.


A televíziók válaszolnak
A szocialista felvetésre Hajnal Sándor, a Sopron Tv tulajdonos főszerkesztője elmondta, a választási kampány során minden jelölt, így a szocialista színben induló is, tíz-tíz perc bemutatkozási időt kapott, ezzel a választási kampányt maguk részéről lezárták.

Boronkay Gusztáv, a Pulzus Televízió ügyvezetője szintén arról tájékoztatott, hogy a kampányidőszak alatt egyenlő mértékű megjelenést biztosítottak a jelölteknek, amit az érintettek tudomásul is vették. Hozzátette, a választás után adásba kerülő stúdióbeszélgetés lehetőségét felajánlották az elnöknek, amivel viszont nem kívánt élni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívül gyors ülés Sopronban

Orvosi rendelőt alakít ki az önkormányzat a brennbergbányai volt iskolában – döntött pénteken… Tovább olvasom