Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Mesék a sokszínű természetről

A Mesélnek az erdők, mezők állatai című könyv a Mesélnek a fák és a Mesélnek a gombák folytatása.

Nyúl Bercivel, Fácán Tóbiással, Muflon Marcival, Dám Dorkával vagy Farkas Fülöppel és barátaival találkozhatnak a gyerekek dr. Molnár Sándor újonnan megjelent mesekönyvében.

Az egyetem faipari mérnöki karának volt dékánja érdeklődésünkre elmondta, hét unokája indíttatta arra, hogy nyugdíjaskorában a mesék által ismertesse és szerettesse meg a gyerekekkel a természet világát.

Dr. Molnár Sándor harmadik mesekönyvével is a természet szeretetére tanít. Fotó: G. M.
Dr. Molnár Sándor harmadik mesekönyvével is a természet szeretetére tanít. Fotó: G. M.


A Mesélnek az erdők, mezők állatai című könyv a Mesélnek a fák és a Mesélnek a gombák folytatása. A Kárpát-medence faunáját – vadászható állatait – mutatja be népmesei fordulatokkal. A szerző szövegét Répay Dorottya, az Alkalmazott Művészeti Intézet mesterszakos hallgatója rajzai, dr. Börcsök Zoltán biológus és fotós, valamint Mesterházi József erdész-fotós felvételei illusztrálják.

A kötetet nemcsak a 3–10 éves korosztálynak és szüleiknek, hanem óvónőknek, tanítóknak, erdei iskolákban dolgozó pedagógusoknak is ajánlják.

Földünk ipari fái
A mesék mellett dr. Molnár Sándor nevéhez több mint húsz szakmai kötet fűződik. Jelenleg is szakterületén tevékenykedik: Földünk ipari fái címmel ír átfogó tematikájú könyvet. A megjelenés jövőre várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúzik Nemeskér lelkésze

Búcsúzik gyülekezetétől és a falutól a lelkész Nemeskéren. Az egykori vármegyeközpont ma is… Tovább olvasom