Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mentőautó karambolozott

Sopron - Sopronban a Győri úton ma délután mentőautó ütközött össze egy személygépkocsival. Noha a mentőautó beteget is szállított, személyi sérülés nem történt. A rendőrség a baleset okát vizsgálja.
A rendőrség vizsgálatot indított, hogy a baleset körülményeit tisztázzák.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. CSCS 2008. november 05. 14:04
  „Tisztelt Olvasók!

  Szeretném eloszletni a kétejeket! A Megkülönböztető járműnek elsőbsége van! Jollehet a kék fény és a válltakozó hangmagasságú jelzeés eggyüttes használata nerm azt jelenti, hogy lehet száguldozni, de mindenkinek oda kell figyelni! A mentőautó sofőrje is ember és hibázhat! Ja és akkor magyarázzon, valaki és vitassa a sziréna jogosságát vagy ilyesmit ha az annyáért kell menni! Majd akkor meg mást mond .... egy dolog biztos ha sziránázó autót látsz akkor állj félre mert nem kávézni megy hanem lehet hogy éppen a te szerettedért....ennnyi”
 • 27. esetbe 2008. október 26. 17:41
  „Valóban így van.. Sok ilyent látok mivel nekem is sziréna van a fejem fölött munka közben! Van olyan eset ami egyszerűen nevetséges ha meghallják a szirénát, van ami bosszantó, van ami felháboritó, van ami idegesítő és mind balesetveszélyes!! Pedig csak annyi hogy index és jobbra lehúzódni , kicsit legalább!! ÁÁÁ mindegy lejhetne ragozni sokáig... Tisztelet a kivételnek, mert sok figyelmes sofőr is van azért!!!”
 • 26. Leslie M 2008. október 26. 15:00
  „Csak annyit szeretnék hozzászólni hogy: én szívből sajnálom a mentőautót vezetőt akinek a tudatlanság és szemtelenséggel kell szembesülni az utakon mivel a közlekedési morálunk lesújtó van aki nem tudja van aki nem akarja tudni mit kell cselekedni ha megkülönböztető jelzést használó járművel találkozik(több mind 5-évig helyszíneltem közlekedési baleseteket )de sokszor már a szirénát sem használtam mert az eredménye lehangoló volt.”
 • 25. ATTI 2008. október 25. 23:32
  „Tisztelt Falusi

  Adjuk már meg a tiszteletet a mentőgépkocsi-vezetőnek azzal, hogy nem gépkocsivezetőzzük le. Mivel az a tudás, tapasztalat, rutin, és kötelező PÁV I. vizsga nem mindannyiunk tulajdonában van.
  Gondolom a KRESZ oktatás során arról is hallottál,hogy mit kell tenned balra bekanyarodás esetén. Ott biza az is le van írva, hogy szükség esetén hátra kell tekinteni.
  Akkor ugye már egy kicsit könnyebb észrevenni a bal oldalról érkező bármilyen járművet.”
 • 24. Falusi 2008. október 25. 12:10
  „Sógor!
  Én is segítem aki vélhetőleg okkal siet. De ugye lehet olyan forgalmi helyzet, amikor nem észlelhetem a fényjelzést, csak az utolsó pillanatban. Azon kívül csak a megkülönböztető jelzés használata esetén van joga bizonyos szabályokat figyelmen kívül hagynia a gépkocsivezetőnek, de azt is csak akkor, ha meggyőződött róla, hogy evvel nem okoz balesetveszélyt.”
 • 23. AtA 2008. október 25. 11:05
  „én ottis voltam láttam ahogy beaakrt kanyarodni a mentö és egy mitsubishi neki ment enyi volt”
 • 22. újságíró :) 2008. október 25. 08:37
  „Hát igen.. hihetetlen nagy hír ez :) Név nélkül pláne :) Pl. leírhatta volna a cikk író hogy hogy is történt, bár ahhoz embereket kellett volna megkérdezni ugye.. az már sok időbe kerül lehet.. nem érné meg neki talán :) Azt is leírhatta volna hogy beteget szállított a mentő, és a karambol után 2 percel ott volt egy másik mentő a betegért és tovább szállította.. Az nem lehetne hogy én is írok be híreket ide pénzért?? féláron na ??? Különbeket tudnék írni, mint mondjuk ez a cikk..”
 • 21. nem mondom meg 2008. október 24. 21:57
  „Ki sem merik írni, ki volt a cikk szerzője... Ez nem cikk. Ez egy két soros nulla, tartalom nélkül. Valaki ezért még fizetést is kap. :-(”
 • 20. énisláttam 2008. október 24. 20:58
  „Én abszolút nem gondolom, hogy a mentő volt a hibás! Csak leírtam, hogy igazából hogy volt... Egyébként szirénázott, villogott= a mentőnek elsőbbsége volt. Kár is vitatkozni ezen, mert mindenképp neki van elsőbbsége!!!”
 • 19. vőőőő 2008. október 24. 16:13
  „És Sógor.. büszke vagyok rád hogy te betartod a szabályokat, de ezzel nem kell dicsekedni, mert ez alap ugye!!!”
 • 18. vőőőőő 2008. október 24. 16:10
  „énisláttam ebből azt akarod kihozni h a mentő volt a hibás??? Hozzáteszem Sógorkának, nagyon okos vagy és valóban a kettő használata jelenti a megkölönböztető jelzést.. gondolod forgalommal szembe csak halkan megy villogóval?? na neee , előbb gondolkozz !!”
 • 17. vőőőő 2008. október 24. 16:05
  „Sógor, ne vitázzunk? akkor téged miér zavar az a "volt" szócska ??? Hülyeség akkor miért szólsz hozzá??”
 • 16. énisláttam 2008. október 24. 12:24
  „Kedves Láttam! Én tényleg láttam a balesetet, és nem alárendelt útról kanyarodott a mentő, hanem mindeketten a Győri úton mentek a város felé. A terepjáró le akart kanyarodni az autómosó irányába ( balra), amikor jött a mentő,a mentő meg megkerülte a járdaszigetet ( forgalommal szemben ment) és így sikerült összekoccanniuk. Csak a pontosság kedvéért...”
 • 15. Sógor 2008. október 24. 07:30
  „11. Falusi!
  Fényjelzést adott, vagy megkülönböztető jelzést használt. (megkülömböztető jelzés = hang és fényjelzés együtt).


  Én akkor is félrehúzódom az úton ha csak villogva jön sziréna nélkül akár a mentő akár a redőr akár a tűzoltók autó. Nálam ez alap.”
 • 14. Prézli 2008. október 24. 02:48
  „Falusi ! Igazad van , ha itt valaki politizálni mer , azt IP alapján kerestetem meg és p.....fel”
 • 13. Sógor 2008. október 23. 21:53
  „Volt.... és ez a jelszó! Ha volt akkor már nem az ugye? node nem is ez a lényeg, iylen hülyeségeken ne vitázzatok, hogy mi hol van és ki vagy kié volt?!”
 • 12. tudom 2008. október 23. 16:30
  „ezvan bocs de nincs igazad, mert ahova a mentőállomás épült az a kórház területe volt !”
 • 11. Falusi 2008. október 23. 15:03
  „Láttam!
  Fényjelzést adott, vagy megkülönböztető jelzést használt. (megkülömböztető jelzés = hang és fényjelzés együtt).
  Mindenki!
  Érdekes, hogy akármelyik hír hozzászólásait olvasom, mindenhol elszakadnak a hozzászólók a hírtől.
  Hír: mentőautó koccant.
  Hozzászólás: Miért ott van a mentőállomás?! A terület nem is a kórház tulajdona!
  És ez így megy mindenhol. Még három hozzászólás és tiszta politikai vita, bocsánat hőzöngés lesz az egész.”
 • 10. ezvan 2008. október 23. 11:43
  „paragulis!!Közlöm a nem a kórház területén van mentőállomás hanem a sportpálya mellet és az nemkorházterülete”
 • 9. bpanni68 2008. október 23. 08:31
  „Már megint a semmin veszekedtek ,naponta van kocc de ezen nem háborodtok fel,amint extrább a dolog már felfujják.....minek”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a református templom

Sopron - Elkezdődött a református templom és a lelkészlakás homlokzati felújítása. A tizenegymillió… Tovább olvasom