Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Menni sem bírtak, de így is vezettek autót Sopronban

A legtöbb személyi sérüléssel járó balesetet a személygépkocsi vezetők okozzák. Tavaly egyébként négyszer a gyalogos volt a hibás.
  
Korábbi cikkünkben Sopron és térségének bűnügyi helyzetét néztük át. Ezúttal a közlekedéssel kapcsolatos főbb adatokra térünk ki.

Tavaly összesen 541 közúti balesetet jelentettek be Soproni Rendőrkapitányság területén. Ez összességében 8 százalékkal kevesebb, mint 2013-ban volt.

További adatok a táblázatban:A rendőrségi beszámolóban megjegyzik "Az a tendencia látszik, hogy a kötelező rendőri intézkedést nem igénylő, sérülés nélküli közlekedési balesetek részesei - általában a biztosítók rossz kárfizetési tapasztalatai alapján - sokkal gyakrabban kérnek, akár pár tízezer forintos anyagi kárral járó baleset esetén is rendőri intézkedést, mint a korábbi években."

Autóvezetők az élen

A legtöbb személyi sérüléssel járó balesetet a személygépkocsi vezetők okozzák (72 százalék). Második helyre jöttek fel a tehergépkocsi sofőrök, őket követik a kerékpárosok. Negyedik helyen a gyalogosok állnak. Érdekesség, hogy 2013-ban 10, míg tavaly négy esetben a járókelők voltak a hibásak.

Halálos baleset Peresztegnél 2014. márciusában. Fotó: kisalfold.hu archívum
Halálos baleset Peresztegnél 2014. márciusában. Fotó: kisalfold.hu archívum


2014-ben 16 ittas vezető okozott balesetet.

Volt, aki menni is alig bírt, de vezetett

Tavaly húsz külföldi okozott balesetet Sopron és térségében. Ez kevesebb, mint 2013-ban volt. A rendőrség ezt azzal magyarázza, hogy az utóbbi időszakban rendszeresen tartanak, úgynevezett visszatartásos sebesség ellenőrzést. Ilyenkor a külföldieknek azonnal be kell fizetniük a gyorshajtás miatt kiszabott közigazgatási bírságot.A rendőrség tapasztalatai szerint jelentős számú külföldi okozó az idős - 70-80 - év közötti személy. Mindez valószínűleg arra vezethető vissza, hogy Ausztriában nincs időszakos orvosi alkalmassági vizsgálat. Emiatt többször találkoznak olyanokkal, akik alig bírnak menni, és a reflexeik is nagyon rosszak már.

Népi - urbánus vonal

Sopron várás - Sopron vonzáskörzete baleseti hely aránya 45-55 százalék volt. Egy év alatt tízről tizennyolcra emelkedett a személyi sérüléssel járó balesetek száma a 85-ös főúton.

Miközben a 84-esen harmincnégyről harmincegyre csökkent. A legtöbb baleset az elsőbbségi jog meg nem adása miatt következett be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyás terápia a börtönben - fotó

Az emberi érzések felerősödését, a felelősség, a tolerancia kialakulását várja az ember négylábú… Tovább olvasom