Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Menhelyre kerülnek a kutyák

A szőlőhegyi állatkínzási ügyben kezdeményezett hatósági eljárás során eddig száz kutyát foglalt le bűnjelként a rendőrség.
Az állatkínzással gyanúsított Őrsi András Új utcai épületeiből ötven, a Sopron és Balf közötti szőlőhegyi tenyészetből pedig újabb ötven kutyát foglalt le bűnjelként a hétvégén a rendőrkapitányság zászlósa, Kelemenné Zsirai Krisztina vezette hatósági bizottság. A csapadékosra fordult időjárás azonban nehezítette a feladat gyors elvégzését. Mivel a kutyatelep tulajdonosának nincs a szőlőhegyen megfelelő fedett helyisége, az eső és a havazás lehetetlenné tette a jegyzőkönyvezések folytatását.

Ma sátrat állítanak fel a helyszínen, hogy mielőbb befejeződjék a kutyák nyilvántartásba vétele. Dr. Reinhoffer Csaba, a bűnügyi osztály vezetője szerint legkorábban kedden az első kutyák már menhelyekre kerülhetnek megőrzésre. Őrsi András gyanúsított rendőrségi kihallgatásának folytatása a hét második felében várható. (Mint azt a Kisalföld 2006. március 4-i számában „Lefoglalja a kutyákat a rendőrség" címmel hírül adta, amennyiben a bíróság bűnösnek találja állatkínzás vétségében az állattelep tulajdonosát, az állatokat elkobozzák.)

– Amíg el nem kezdett esni az eső és a hó, összesen száz kutyát jegyzőkönyveztünk dr. Hadarics Tibor és dr. Horváth Gábor hatósági állatorvosok segítségével – részletezte a munkát a hordókra rakott asztallap-alkalmatosság mellett Kelemenné Zsirai Krisztina. – A kutyák egy részét a gyepmesteri telepre szállíttattuk, továbbá a telepen alakíttatunk ki számukra zárt területet. Az ebeket megőrzésre a bejegyzett állatmenhelyek képviselőinek fogjuk átadni a bíróság ítéletéig, amely végül eldönti a kutyák további sorsát.

Az állatkínzással gyanúsított Őrsi András mindvégig együttműködő volt. A kutyákat egyenként, ölben hozta le a hatósági bizottság elé, s arra is tett javaslatot, melyik kutyát melyikkel lehet majd összezárni a gyepmesteri telepen. Az elhelyezésnél két soproni állatbarát – Korpácsi Margit minőségi ellenőr és Ternyik Ferenc (31) vállalkozó – is segédkezett. Pk voltak azok, akik elveszett kutyáik (egy magyar vizsla és egy terrier) után kutatva, felfedezték – s nem hagyták annyiban – a szőlőhegyi telep szörnyű állapotait. Szombaton délelőtt látogatott ki a szőlőhegyi kutyatelephez Horváth Csaba (27) soproni pizzaszakács. – Szeretem az állatokat, s mivel barátnőm, Lívia dolgozik, úgy gondoltam, megnézem a telepet, hátha tudok valamit segíteni. Látom, flottul megy a munka – mondta.

– Az elmúlt napokban igen sokan hívtak fel, miben tudnának segíteni – említette Nagy Dénes gyepmester. – Telepünkön korlátozottak a lehetőségek, ezért a városüzemeltetési kft. egy raktárat bocsátott a rendelkezésünkre, ahol elhelyezhetjük a felajánlott holmikat. Volt olyan állatbarát, aki pénzzel akarta támogatni az itt zajló munkát, mondtuk neki, inkább vegyen etető-itatótálkákat, de akadt olyan is, aki egy furgonnyi kutyatáppal segíti a telep kutyáinak élelmezését.

Kapcsolódó anyagok >>

Az ebtelep bezárásáért tüntettek (2006-03-02) >>
Hatósági szemle a kutyatelepen (2006-02-28) >>
Százhatvanhét kutya láncra verve (2005-01-13) >>
Egy hónap haladékot kaphat a tenyésztő (2006-02-22) >>
Ebtetemek a hűtőládában (2006-02-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefoglalják a tenyésztő kutyáit

Állatkínzással gyanúsítják a szőlőhegyi kutyatelep tulajdonosát. A tenyésztő állatainak… Tovább olvasom