Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Menetrendváltozás vasárnaptól

A soproni buszok helyi éves menetrendváltozása vasárnaptól lép életbe. Elsősorban az 5-ös, 14-es, 20-as, 21-es és 3-as vonalakon módosul a menetrend, új járat is indul, 19-es jelzéssel.

Vasárnaptól megváltozik a helyi buszok menetrendje – tudtuk meg Bális Judittól, a Kisalföld Volán helyi üzletág-igazgatójától. A Petőfi téri mélygarázsépítés ugyan a tervek szerint július közepén befejeződik, a buszjáratok útvonala egyelőre mégsem módosul. Valószínűleg a városban tovább folytatódnak a csatornaépítési munkálatok, amelyek befolyásolják a helyi és a helyközi buszforgalmat is. A most kiadott menetrendkönyvben ezért még a jelenlegi útvonal szerepel.

Járatokra vetítve az egyik legfontosabb módosulás az 5-ös buszt érinti: június 17-től csak a munkásjáratok közlekednek az AWF-ig, a többi járat 5A jelzéssel az Ipar krt. 19. megállóig, illetve 5T jelzéssel a Tescóig jár. A 14-esek közül munkanapokon négy járatpárnak a balfi palackozóüzem lesz a végállomása, a többi a jelenlegi faluközponti megállóig megy. A Ferenczy János utcai iskolák kérése volt, hogy az intézmények a Táncsics utca felől is megközelíthetőek legyenek, ezért a Volán új járatot indít – iskolaidőben –, 19-es jelzéssel. A busz útvonala: Jereván-lakótelep – Táncsics utca – Rákóczi utca – Széchenyi tér – Várkerület – Jereván-lakótelep. A 20-as buszok menetrendje az utasok kérésére változik, illetve kihasználatlanság miatt a Jereván-lakótelepről szabad- és munkaszüneti napokon 5.58-kor, illetve a Győri út, Erzsébet-kórháztól 6.11-kor induló 20K járat megszűnik. A 3-as brennbergi járatot érintő időpontbeli változások szintén az utasok kérésére történtek. A 10C-s járat menetrendjét a vonatok érkezéséhez igazítják. A 21-es buszt érintő változásokat az Ágfalvi úti üzemek kérték, így június 17-től a három műszakos munkarendhez igazítják szombatonként is a járatokat.

Bertha Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpás csomópontok épülnek a Győri úton

Hamarosan megváltozik a Győri út közlekedési rendje, ugyanis a már épülő kereskedelmi központok… Tovább olvasom