Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Menekülés a strandokra

Szinte elviselhetetlen forróság jellemezte a háromnapos ünnepet Sopronban és környékén, így aki csak tehette, a vízpartokon keresett enyhülést.
A háromnapos ünnep alatt a Lövér-fürdőt is számos vendég kereste fel.
A kánikula nem kedvez az egészségnek, a mezőgazdaságnak, a legtöbben szenvedünk tőle és árnyékot keresünk a hőség elől, imádják viszont a rekkenő napsütést a strandok üzemeltetői és a fürdőzők éhét, szomját enyhítő büfések. A háromnapos ünnepben igazi nyári időjárásban lehetett részünk Sopronban és környékén, de az átforrósodott falak közül sokan menekültek inkább a vízpartra vagy a strandra.


Még nincs telt ház


A hőmérő higanyszála ugyan hamisítatlan vakációs értékeket mutatott, a Lövér-strandon mégsem volt telt ház. Vendégeik száma azonban szombaton így is elérte az ezret, vasárnap az 1.200-at, és hétfőn is csaknem ennyien váltottak jegyet a fürdőbe. Telt házra inkább csak a nyári szünidő idején számítanak, a vakáció időszakában nemegyszer a kétezret is meghaladja a strandolók száma.

Kedvező széljárás

Érdekes módon szombaton viszonylag kevesen keresték fel a Fertő tavat, mindössze 500–600-an fürdőztek, vasárnap viszont tömegesen vetették bele magukat a strandolás örömeibe: csaknem 2,5 ezren váltottak ide jegyet. Hétfőn feltámadt a szél a szörfösök és a vitorlázók nagy örömére, úgyhogy tegnap is több mint ezren élvezték a tó örömeit.
A Tómalmon szombaton mintegy háromszázan, vasárnap 680-an, tegnap pedig közel hatszázan fürdőztek. A gyerekek nagy örömére a vízen egy felfújható, mozgó gumisziget ad lehetőséget a játékra – ez a Tómalom idei ajándéka.

Nagy volt a forgalom a hegykői termálfürdőben is, sokan pedig kihasználták a háromnapos ünnepet és a Balatonhoz utaztak egy kis elővakációra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos alkuk, megegyezések

A közelmúltban fontos beosztásban lévő vezetőktől vált meg a soproni városvezetés. A háttéralkukról… Tovább olvasom