Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Melyik ház lesz a legszebb?

Idén is meghirdeti a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület a „Legszebb ház a Fertő-vidéken" című pályázatát.

Fertőrákos, Balf, Fertőboz, Hidegség, Nagycenk, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd, Sarród, Fertőszentmiklós és Fertőendréd települések lakói két kategóriában pályázhatnak.

Az egyikben a legszebben felújított épületekkel, a másikban az új, 2007 után épült házakkal lehet jelentkezni október 31-ig. Az ingatlanokat a tulajdonosok, a tervezők vagy hozzájárulásukkal bárki nevezheti. A zsűri egyik legfontosabb szempontja lesz az elbírálásnál, hogy az épület illeszkedik-e a világörökség szellemiségéhez, ugyanakkor azt is vizsgálják, mennyiben felel meg a mai kor elvárásainak.

Az első díjazottak az épületre rögzíthető, a világörökség jelképét hordozó értékes emléktáblával gazdagodnak, de mindenki kap díjat, aki eléri a zsűri által kívánt szintet. (Bővebb információ: www.fertotaj.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feledésbe merült a cserkészet Sopronban?

Erre egyértelmű a válasz: nem. Jó volt egy közösséghez tartozni, kirándulni, sokat nevetni, elsősegélyt tanulni, de mindinkább megismerni az önzetlenség fogalmát. Tovább olvasom