Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Mélygarázsból bútoráruház

Megszűnik az ingyenes mélygarázs a Stadion üzletházban, a vezetők félnek a forgalom visszaesésétől.
A Stadion Üzletház az elmúlt év novemberében volt tízéves. Ez alatt az idő alatt részben megváltoztak a vásárlási szokások, másrészt alábbhagyott az osztrákok rohama is. Az épületben 130 kis üzlet, butik található. A tulajdonosok, akik már évek óta küszködnek fennmaradásukért, most újabb kihívás elé néznek, mert megszűnik az ingyenes mélygarázs.

Márpedig ha nem lehet parkolni – panaszolták többen is –, elmaradnak a vásárlók, bezárhatják a boltot.
– Az egykori – 1500 négyzetméteres, 70 férőhelyes – mélygarázs az egyik tulajdonosé, Juray Kálmáné – tudtuk meg Birkás Józseftől, az üzletház intézőbizottságának elnökétől.

– Minden hivatalos engedély Juray Kálmán rendelkezésére áll, hogy bútoráruházzá alakítsa a mélygarázst – mondta Birkás József. – Ezt csak azért jegyzem meg, hogy eloszlassak minden félreértést. A tulajdonosok aggodalmát értem, azonban feleslegesnek tartom. Tudomásuk van arról – közösen döntöttünk –, hogy az épület és a pálya közötti területet bérbe vettük az önkormányzattól, itt alakítunk ki parkolót, többet, mint korábban volt, sőt praktikusabbá tesszük az áruszállítást is, mert négy fedett kocsibeállót alakítunk ki, közvetlen összeköttetést teremtve az épülettel, a vásárlók számára pedig egy új bejáratot nyitunk a szomszédos üzletház felőli oldalon.

Birkás József elmondta, a garázs tulajdonosa előzetesen felajánlotta megvételre (75 millió forint plusz áfáért) a zárt parkolót, végül azonban úgy döntöttek, nem vásárolják meg. Mint megtudtuk, a sok vihart megélt üzletház helyzete jelenleg stabil, annak ellenére, hogy profiljuk egyre inkább a szolgáltatások felé tolódik el.

Üzletház a labdarúgásért

A Stadion Üzletház területét annak idején az önkormányzattól vásárolta meg – kedvezményesen – az akkori első osztályban szereplő csapatot működtető klub. Az elképzelés az volt, hogy a kialakítandó üzletek bérleti díjából támogatják a focicsapatot. Az üzletház elkészült, a boltokat pedig mind eladták. A szép és csak elvben működő szisztéma így nem valósult meg – az akkori csapatnak már híre sincs –, de legalább az üzletház fennmaradt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzik a fertődi diszkót

Fertődön közüggyé vált az utóbbi időben a fiatalok kábítószerezése. Aggódó szülők és pedagógusok féltik az ifjúságot a drog jellem- és egészségromboló hatásaitól. Úgy tűnik, nem alaptalanul. A megkérdezett fertődi fiatalok – akik egyébként úgy nyilatkoztak, hogy még soha nem próbálták ki a szert – elárulták: ha akarnák, könnyen beszerezhetnék a füves cigit. Tovább olvasom