Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Mélygarázs: Parkolni csak hónapok múlva lehet

Sopron - Még másfél hét és talán elkészül a mélygarázs, valamint az úttest, a liftház azonban csak később. Parkolni minden bizonnyal csak hónapok múlva lehet a Petőfi tér alatt.
Valahogy nincs szerencsénk a nagy soproni építkezésekkel, legalábbis, ami a határidőket illeti. A Deák téri „békát" lassan lenyeljük, de még itt „tornyosul" előttünk az oly sok vihart kavart Petőfi téri mélygarázs, amelynek építését már régen el kellett volna felejtenünk.

Az átadás eredeti határideje július 15. volt, ehhez képest még javában dolgoznak a kivitelezők, de azért már látszik az „alagút" vége.

– A mélygarázs a hónap végére reményeink szerint elkészül, éppúgy, mint az úttest, amelynek már lerakták a szegélyköveit – mondta Ács Imre projektmenedzser. – A liftházat azonban csak később, talán szeptemberben fejezzük be a tér rendezésével, parkosításával együtt –, mert még mindig nem kaptuk meg a győri polgármesteri hivatal építéshatósági véleményét, ugyanis attól függ, hogy vissza kell bontanunk, vagy fennmaradási engedélyt kérhetünk. (Mint arról a Kisalföld beszámolt, Sopron jegyzője még július 3-án állíttatta le – ideiglenesen – a mélygarázs építését, mert a helyi építéshatóság szerint a kivitelezők eltértek az engedélyezett tervektől, például a liftház egy méterrel magasabbra sikeredett a tervezettnél. Ezt azonban vitatta a beruházó SPT Kft., ezért a megyei közigazgatási hivatal a győri építéshatóságot jelölte ki az eljárás lefolytatására, amelynek szakemberei július végén tartottak helyszíni szemlét.)

Stipkovits Tamás, a győri polgármesteri hivatal építéshatósági osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, egyedi építési ügyekben adatvédelmi okokból nem nyilatkozhat, de ilyen esetekben maximum 90 nap áll rendelkezésükre, hogy tisztázzák a tényállást, és ha szükséges, kikérjék a szakhatóságok véleményét. Abban az esetben, ha fennmaradhat az építmény, akkor 60 napon belül kötelezik a beruházót a kérelem benyújtására. Mivel bonyolult ügyről van szó, körültekintően járnak el, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül kivárják a 90 napot. Előfordulhat tehát, hogy hamarosan eldől, fennmaradhat-e így a liftház, vagy vissza kell bontani.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mikor lehet parkolni a mélygarázsban, Ács Imre nem tudott időpontot mondani, csupán annyit jegyzett meg, valószínűleg hónapok múlva, mert az építkezést követően kerül sor a műszaki átadásra és a próbaüzemre, s csak ez után lehet használatbavételi engedélyt kérni az üzemeltetőnek.

Horváth Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült(?) a Deák tér

Sopron - A soproniak már visszavonhatatlanul birtokba vették a Deák teret, annak ellenére, hogy csak kedden kezdődött meg a műszaki átadása. Néhány nap múlva kiderül: kérhet-e a város használatbavételi engedélyt. Tovább olvasom