Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Mélygarázs: Nincs folt, nem csúszik, csak kissé szűkös

Segítőkész biztonsági őr, csúszósnak mondott, de nem csúszós padló, kissé szűkös lejárat és egyelőre üzemen kívüli lift – így összegezhetnénk tapasztalatainkat a Petőfi téri mélygarázs első "munkanapján". Teszteltük a létesítményt.

Üzembe helyezése utáni első napon, csütörtökön teszteltük a soproni Petőfi téri mélygarázst – és ebben nem voltunk egyedül. Odalenn már számos autó állt, és előttünk-mögöttünk újabb kocsik érkeztek. (Ehhez minden bizonnyal köze volt annak a nem elhanyagolható ténynek is, hogy szeptember 30-ig ingyenesen lehet használni a mélygarázst.)

Galéria!

Lefelé menet a biztonsági őr készségesen lépett mellénk, hogy közölje, óvatosan hajtsunk odalenn, mert ha az ember száguldozik, könnyen megcsúszhat. Megfogadtuk tanácsát és lassan hajtottunk lefelé, meg sem állva egészen a mínusz hetedik szintig, azután szimatolva: vajon vannak-e tócsák, mállik-e a fal, hibádzik-e a szellőző- és a tűzoltórendszer.

Örömmel jelenthetjük be, hogy az állítólagos folyamatos beázásnak nyoma sincs, porral oltók és tűzzáró ajtók vannak, a szellőzőrendszer pedig – úgy tűnt – működik. A garázs tehát működik, egyetlen problémaként talán csak annyit emelhetnénk ki, hogy kissé szűkös. Mi kis autóval érkeztünk, de nem tudtuk elkerülni, hogy a kanyarokban át ne sodródjunk a szemközti sávba. Kicsit leskelődtünk a többi autós után, így kiderítettük: ezzel mások is így vannak.

Hajtson tehát valóban óvatosan, és éljen az ingyenes parkolás lehetőségével! Ne zavarja, hogy a lift még nem üzemel: lépcsőzzön, vagy álljon meg a felső szinteken és bízzon abban, hogy rövidesen beindítják a felvonót.

Ön teszelte már a mélygarázst? Vagy elvették a kedvét tőle és azt gondolja, hogy "most már kenjék a hajukra"? Írja meg véleményét!

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Kuvasz 2009. október 02. 17:18
  „Pistike véleményével egyetértek. Szerintem a felszínen is sokan foglalnak el autóikkal két helyet. Ezeket - még ha van is parkolócédulűjuk az ablakban - a másik helyért fizettetni, ill. büntetni kellene.

  Ha valaki nem tud normálisan beállni egy parkolóba, az adja vissza a jogosítványát.”
 • 45. Pistike 2009. augusztus 27. 13:52
  „Pár napja voltam lent, le kellett menni a 6. szintre, hogy találjak egy helyet.
  Pontosabban, hogy találjak egy egész helyet.
  Sokan állnak be úhy, hogy 2 helyt is elfoglalnak.
  Remélem, ha fizetős lesz, az ilyenekkel 2 helyért fizettetnek!”
 • 44. adlerzsigabá 2009. augusztus 26. 21:19
  „Ingyenes a mélygarázsban történő parkolás. 7 szintből a harmadikon, de legrosszabb esetben a negyediken mindig van hely. Mi lesz, ha ez fizetőssé válik?”
 • 43. pénzszóró 2009. augusztus 16. 15:53
  „kokoo
  Lehet,hogy tevoltál a ˝szakemmmmber˝?Rongáltál ezért találtad meg a hibát!Biztos egy kis dörzsölgetéssel
  közelebb kerültél a kritizálókhoz!”
 • 42. lolita 2009. augusztus 15. 11:09
  „Parkört meg sosem lattam ilyen helyen,de vegül is munkat kell adni az ilyeneknek is,legalabb fellenne öltözve rendesen,na meg mi a dolga ennek az ugynevezett parkörnek,azt meg nemtudom!?”
 • 41. tűzmanó 2009. augusztus 14. 21:42
  „Emberek!
  Ha ez a mélygarázs nincs, akkor mi lenne veletek? Nem tudnátok mit ócsárolni! Ha valakinek gond az a 3 és fél emelet, ne menjen le a -7.-re. Ez már kellett a városnak, az idegenforgalma miatt. Tudtommal a konferencia központ, és a színház van mellette. A hibák meg a sok rongáló miatt van/volt, akik felszedik a téren a macskakövet és ledobják a lépcsőházba. Bent meg a Kresz szabályai alapján kell közlekedni, függetlenül, hogy férfi vagy nő: " ... a látási-, és útviszonyoknak megfelelően..."´!”
 • 40. vitriol2 2009. augusztus 14. 05:45
  „Hát érdekes:
  "Leier-városközpont: Két hónap múlva elkészül a mélygarázs"(Győr)

  pedig ott is a fidesz az "ur"”
 • 39. Crazyacqua 2009. augusztus 12. 14:20
  „Épp a napokban jártam a mélygarázsban, lementem teljesen, hogy megnézzem mi a helyzet, aztán fel, és ha kicsivel több gázzal indítottam akkor már visított is a gumi!!! A portástól fennt meg is kaptam, hogy nem rally pálya! Aha... mellettem ült a család én meg lennt rallizok, persze.....
  Úgyhogy kíváncsi leszek, hogy amikor lesznek az esőzések, hó egyebek akkor milyen szépen fog majd csúszni......
  Amúgy pedig a kedves portást fel kellene öltöztetni, nem rövidgatya és valamilyen ing, hanem öltöny ing az a minimum ha már nyakkendőt nem húz....
  Sziasztok!”
 • 38. Zolika01 2009. augusztus 12. 12:13
  „Akkor a lépcsőzőknek:
  - 7 szint (ami 7 eltolt szint, 3 és fél emelet), szintenként 8, azaz NYOLC lépcsőfok, összesen 56. Ez egy normál emeletes házban 2-3 emelet.
  - a szintek közti különbség kb. 1.3 m. Ez egy normál emeletes házban 3 m.
  Előbb talán meg kellene nézni és utána hőzöngeni hogy belehalunk a 7 emelet lépcsőzésbe.Valóban szűknek tűnik nekem is, de oda kell figyelni (egymásra is) és akkor használható. Smart-osok, kisPolski-sok előnyben.... :-)”
 • 37. Filtec 2009. augusztus 12. 11:19
  „-moderálva, nem offtopic-”
 • 36. Sophia 2009. augusztus 11. 21:53
  „Szerintem meg nagyon jó,hogy van!Nekem tetszett!”
 • 35. gall 2009. augusztus 09. 17:23
  „ez pont jó..”
 • 34. MotorosPista 2009. augusztus 09. 15:34
  „.... kis garázs.
  Hiányzott mint egy falat kenyér.”
 • 33. Kukac40 2009. augusztus 02. 20:39
  „A környéken meg kell tiltani a parkolást és majd lemennek. Legalább szélesebb lesz az Ógabona téri járda (is). Több pakolóház kellene, de nem ilyen áron. Aki ennek a parkólóháznak a szerződéseit, költségvetését készítette vissza kellene fizetnie a városnak az elherdált pénzeket.”
 • 32. xen 2009. augusztus 02. 20:37
  „Na főnök,most akkor miért is volt a tökölés? és most mosolygunk és átadunk?”
 • 31. coolzsu 2009. augusztus 01. 11:47
  „nem vagyok túlsúlyos, ráadásul naponta többször is lépcsőzöm, otthon, a harmadikon lakom, ahová karonülő gyerkőcömet is felcipelem, lecipelem, bevásárlótáskák mellett is - na de azért a 7. emeletről ugyan ne kelljen már lépcsőzni! - röhejes lenne, ha többszáz forintos óránkánti díjért pl a százhúsz kilós osztrák mamikának még lépcsőznie is kellene... tudod ki fizetne ezért?! továbbra is kint fognak megállni, kevesebbért, a felszínen - ahol egyébként még mindig akadt hely, ha akartam parkolni, úgyhogy ez se kifogás”
 • 30. Filtec 2009. augusztus 01. 11:38
  „Re: 29 Eprecske
   

  Gondolod, ha lépcsőzünk, akkor lefogyunk? Szerintem csak a lábunk erősödik meg, a pocak nem lesz kisebb.
  Küldjed le a szüleidet, nagyszüleidet a mélybe a lépcsőn. Biztosan értékelni fogják.
  <moderálva off>”
 • 29. Eprecske 2009. augusztus 01. 09:00
  „Meg ne haljatok egy kis lépcsőzéstől! Igen, ezért van annyi elhízott ember!”
 • 28. coolzsu 2009. augusztus 01. 02:10
  „szerintem sok nő jobban vezet, mint az átlag hétvégi sofőrök, de hát mindenkinek megvan a saját véleménye ugyebár.....

  de ez komoly, hogy nem működik a lift? mert így tutira nem fogok bejárni oda, a bánat lépcsőzik, ha egyszer a Széchenyi téren is van parkoló...

  ha meg olyan drága lesz, mint a máik, a Hátulsó utca garázs, akkor úgyis üres marad!.. amíg ingyenes, addig telt ház lesz, aztán majd lasszóval vadászhatják a kuncsaftot, avagy balekot, mindegy minek nevezzük”
 • 27. Diák 2009. augusztus 01. 00:15
  „Ugy látszik, itt (meg Györben is) kicsinyitett minitrabantokra tervezték a parkoloházakat. Olyan, mint a WC magyar minimális mérete: 85x110cm. Probálja ott valaki, akár mekkora rutinnal is rendelkezik, letolni a gatyáját, és akkor még a fenekét sem tudta megtörölni. Minimalista, agyalágyult tervezés. A nyugati szük parkoloházak léteznek, de nem tul sokan. Eljárt azok felett is az idö. Az jo ellenpéldákat sorolhatnám.”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

390 ezret követeltek a trükkös csalók?

Sopron - A rendőrség keresi azokat a magyarul is beszélő román állampolgárokat, akik a gyanú szerint… Tovább olvasom